Erwten eiwitpoeder kopen? Bekijk de top 5

Als sporter kun je ervoor kiezen om eiwitpoeder te gebruiken. Zo krijg je gemakkelijk meer proteïne binnen in een snelle tijd.

Toch is niet iedereen fan van ‘normaal’ eiwitpoeder, wat vooral te maken heeft met het dierenleed. Veel melkkoeien worden slecht behandeld, wat dan ook een reden kan zijn om normaal eiwitpoeder te vermijden.

Als je dan toch nog meer eiwitten wilt binnen krijgen, kun je kiezen voor het gebruiken van een erwten proteïne poeder.

Deze poeder wordt vaak geproduceerd van gele spliterwten, wat ervoor zorgt dat dit product ook geschikt is voor mensen die lactose-intolerant zijn.

Erwten eiwitpoeder bevat namelijk helemaal geen lactose, maar ook geen vet, gluten en cholesterol. Er zitten wel veel vezels in, wat juist weer goed is.

Dit zijn de 5 beste erwten proteïne poeders

Als je geen normale eiwitpoeder wilt gebruiken, is het dus een goed idee om eens te kijken naar een erwten eiwitpoeder. Je hebt op dit vlak veel opties, maar gelukkig maken we je zoektocht wat gemakkelijker voor je.

In de onderstaande tabel vind je wat volgens onze experts de beste erwten proteïne poeders van het moment zijn.

Erwten eiwitpoeder  Belangrijkste eigenschappenPrijs per dosering
1. XXL Nutrition Zero Lactose Protein– Verkrijgbaar in 2 smaken: chocolade en vanille
– Gemaakt van erwten, eieren en soja
– Vergelijkbaar met wei-eiwitten 
€ 1,00
2. Mattisson Erwten Proteïne Poeder– Lekkere vanillesmaak
– Bevat veel proteïne
– Vrijwel volledig van erwten eiwitten gemaakt
€ 1,18  
3. Pulsin Erwten Protein Chocolate– Smaakvolle erwten proteïne poeder
– Ook in naturel en vanille verkrijgbaar
– 20 gram proteïne per dosering
€ 1,75
4. Purition Premium Golden Pea Protein– Bevat alle belangrijke aminozuren
– 100 procent plantaardige erwten eiwitpoeder
– Zonder smaakje
€ 2,18
5. Plantina Erwten Eiwitpoeder– Bedoeld voor 50+er
– Bevat geen dierlijke stoffen
– Alternatief voor wei proteïne en soja eiwitpoeders
€ 1,19

Erwten eiwit kopen: Aandachtspunten

De erwten eiwitten die we in onze tabel hebben opgenomen, raden we zeker aan. Ze passen absoluut bij het dieet van atleten, wat al helemaal het geval is voor vegetarische of veganistische sporters.

Erwten eiwitpoeders bevatten immers helemaal geen dierlijke producten. Er zijn echter nog meer van deze plantaardige eiwitpoeders verkrijgbaar dan alleen de vijf die je in onze tabel ziet.

Wil je alle erwten eiwitpoeders met elkaar vergelijken? We raden je dan om te letten op de volgende factoren.

Smaak

eiwitshake gezond

Een poeder van erwten eiwitten is niet per se vies, zelfs als er geen smaakje aan toegevoegd is. Het is daarom geen must dat het product waarvoor je kiest voorzien is van een smaak.

Toch kiezen veel gebruikers hier wel voor, het wordt dan immers nog net wat lekkerder om de shake die je hebt gemaakt met de erwten proteïne poeder op te drinken.

Je hebt op dit gebied best wat opties, dus we raden je aan om te kiezen voor een smaakje waarvan je zeker weet dat je het lekker vindt. Chocolade is op dit vlak altijd geliefd, maar dit geldt ook bijvoorbeeld vanille en aardbei.

Ingrediënten

We raden je bovendien aan om altijd te kijken naar de ingrediënten als je een supplement koopt. Doe dit dus ook zeker als je een erwten eiwitpoeder op het oog hebt.

Het is hierbij vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen ongezonde smaak- en zoetstoffen aan het product zijn toegevoegd. De eerste ingrediënten zouden dan ook de eiwitbron moeten zijn, wat in dit geval dus erwten is.

Het zou kunnen dat het gedeeltelijk een soja eiwitpoeder is, sommige plantaardige poeders bevatten namelijk naast erwten ook soja.

Daarnaast is het belangrijk dat de erwten proteïne poeder alle essentiële aminozuren bevat. Dit zijn in totaal negen aminozuren. Als dit het geval is, wordt de poeder vaak compleet genoemd.

Prijs

Zoals je in onze tabel al ziet, hebben niet alle poeders gemaakt van erwten eiwitten hetzelfde prijskaartje. Het is dan ook verstandig om dit in de gaten te houden tijdens de zoektocht.

Let hierbij niet alleen op de prijs die je betaalt, maar kijk vooral naar de prijs per dosering. Je weet dan namelijk nog beter hoe duur de erwten proteïne poeder daadwerkelijk is.

Je kunt dit over het algemeen eenvoudig zelf berekenen door de totale prijs te delen door het maximum aantal keer dat je de poeder kunt gebruiken.

Gebruik

vega erwten eiwitshake

Let daarnaast op het gebruik van de erwten eiwitpoeders. Je moet ze natuurlijk allemaal mengen met een vloeistof, denk bijvoorbeeld aan melk of water.

Als vegetariër of veganist zul je de erwten proteïne poeder juist eerder mengen met water. Dit is gelukkig bij vrijwel alle producten mogelijk.

Kijk daarnaast ook naar hoe vaak je de poeder moet gebruiken op een dag en hoeveel gram een dosering bevat. Dit hangt van de erwten eiwitten af en heeft uiteraard impact op hoe vaak je de poeder kunt gebruiken.

Als je toch hebt besloten om geen erwten eiwitpoeder te gebruiken, zijn er gelukkig voldoende andere opties. Denk hierbij aan biologisch eiwitpoeder of aan een normale goede proteïne poeder.