Evenwichtsbalk / Turnbalk voor thuis kopen

Als je kind op turnen zit, dan is thuis oefenen niet altijd even makkelijk. Doordat de sport veel verschillende soorten apparatuur gebruikt is het dan ook lastig om thuis te oefenen. Een evenwichtsbalk voor thuis is één van de handigste turntoestellen om thuis te oefenen.

Het is gelukkig vrij simpel om een turnbalk thuis te krijgen. Je kunt er bijvoorbeeld een kopen, of je kunt er zelf een maken.

In dit artikel vertellen we je alles over wat je moet weten over deze evenwichtsbalken en hoe je deze het makkelijkste thuis kunt krijgen voor jouw kind.

Turnbalk kopen of zelf maken?

Als we heel zwart-wit gaan kijken naar wat een evenwichtsbalk is, dan is het concept niet zo heel moeilijk. Het gaat om een balk die met behulp van poten op de grond kan staan.

Ondanks dat je deze balken kunt kopen, is het zelf maken ervan ook vrij makkelijk te doen.

Er zijn op veel verschillende websites blauwdrukken te vinden voor deze evenwichtsbalken. Het grote voordeel is dat het maken van een turnbalk voor thuis vrij goedkoop kan.

Een van de weinige materialen die je nodig zult gaan hebben is hout, scharnieren en schroeven. Hierdoor wordt het zelf maken van deze evenwichtsbalk in ieder geval geen dure uitgave.

Maar lang niet iedereen zit erop te wachten om lang bezig te zijn met een hoop hout om zelf een evenwichtsbalk te maken. Gelukkig kun je ze ook gewoon simpelweg kopen.

Hoewel deze balken in het verleden bij zowel IKEA als Decathlon verkocht werden, is dit nu niet meer het geval. Gelukkig zijn er nog wel speciaalzaken die deze evenwichtsbalken verkopen.

Waar op letten bij een evenwichtsbalk voor thuis?

Bij het aanschaffen of maken van een evenwichtsbalk kan toch meer komen kijken dan dat je ten eerste instantie door zou hebben. Er zijn daarom ook wel een aantal dingen waar je toch wel op zou moeten letten.

Een evenwichtsbalk kun je in theorie zo groot en breed maken als je zelf wilt. Hoe breder het toestel is, hoe makkelijker het is voor je kind om de balans te houden.

Maar een te brede balk neemt elke vorm van uitdaging weg. Daarom is het slim om de breedte van de balk rond de 15 centimeter te hebben.

Als je ervoor kiest om het toestel te kopen, dan zijn er een aantal verschillende opties waar je op zou kunnen letten.

Er zijn namelijk verschillende modellen evenwichtsbalken te verkrijgen. Zo heb je modellen die inklapbaar zijn. Het kan ook wonderen verrichten voor je ruimte als de turnbalk opvouwbaar is.

In beide gevallen weet je namelijk zeker dat deze niet in de weg gaat staan en dat opbergen een stuk eenvoudiger is.

Evenwichtsbalk kopen? De beste turnbalken voor thuis

Het kopen van de juiste evenwichtsbalk voor bij jou thuis kan een flinke opgave zijn. Waar je eerder simpelweg naar de IKEA of Decathlon kon rijden om er eentje op te pikken zit dat er tegenwoordig helaas niet meer in. Dit komt omdat beide bedrijven helaas geen evenwichtsbalken voor thuis leveren.

Desalniettemin betekent dat niet dat het helemaal hopeloos is. Er zijn nog verschillende webshops en speciaalzaken die deze turn balken leveren.

Jindl turnbalk

houten_evenwichtsbalk_balanceerbalk

Zo zijn er een aantal verschillende modellen te bestellen op bol.com. De Jindl turnbalk is bijvoorbeeld een van deze turn balken.

Deze houten evenwichtsbalk is gemaakt van berkenhout. Dit zorgt ervoor dat de balk bestand is tegen een gebruikersgewicht tot maar liefst 120 kg.

De afmetingen van de balk zijn 170 x 18 x 9,5 cm (LxBxH). Hierdoor biedt de stevige evenwichtsbalk een flinke uitdaging voor iedere turner.

Ondanks zijn stevigheid is het nadeel aan deze turnbalk dat deze niet kan worden in- of opgeklapt. Hierdoor neemt hij wel wat ruimte in beslag.


Opvouwbare Evenwichtsbalk

opvouwbare_turnbalk

Als je op zoek bent naar een evenwichtsbalk die wat meer uitdaging biedt, dan is misschien de deze Opvouwbare Evenwichtsbalk iets voor jou.

De evenwichtsbalk is gemaakt van een stevig metaal, omhuld met synthetisch leer. De vulling zorgt ervoor dat de balk zacht aanvoelt en je kind zich niet snel zal bezeren op deze evenwichtsbalk. Verder beschikt de balk over RVS poten die voor een goede stabiliteit zorgen.

Qua uitdaging zit je goed, want de afmetingen van de balk zijn 220 x 10 x 7 cm (LxBxH). Hierdoor staat de balk niet hoog van de grond, maar is deze wel extra smal. Dit zorgt ervoor dat de balk net dat extra beetje uitdaging biedt.

Na gebruik kun je de balk simpel opvouwen en opbergen. Deze is namelijk voorzien van RVS scharnieren die eenvoudig meebuigen.


Tweedehands turnbalk kopen

Hoewel je via verschillende sites nog vrij makkelijk een evenwichtsbalk kunt kopen, kun je er ook voor kiezen om tweedehands te kopen.

Het grote voordeel aan tweedehands kopen is uiteraard de prijs. Deze ligt vaak al een flink stuk lager dan met een nieuw product.

Een ander voordeel hieraan is dat je op deze manier vrij gemakkelijk aan een model van de IKEA of Decathlon kan komen. Want ondanks dat deze winkels deze evenwichtsbalken zelf niet meer verkopen zijn ze op verschillende plekken zoals Marktplaats nog prima te verkrijgen.

Maar natuurlijk schuilt er ook een nadeel aan het tweedehands kopen van een balanceerbalk. Het kan namelijk goed zijn dat de vorige eigenaar het toestel buiten in de regen of in een vochtige schuur heeft laten staan. Dit zorgt ervoor dat het houdt van de evenwichtsbalk dor en rot kan zijn.

Conclusie

Stel je wilt een evenwichtsbalk kopen voor thuis, dan zijn er aardig wat opties waar je zou kunnen beginnen.

Er zijn namelijk veel verschillende online aanbieders die deze nieuw aanbieden. Hoewel Ikea en Decathlon deze eerst ook aanboden zijn zij hiermee gestopt. Gelukkig kun je deze modellen nog prima tweedehands krijgen.

Zorg ervoor dat de turnbalk opvouwbaar is als je niet wilt dat deze in de weg gaat staan. Ook een inklapbaar model kan een hoop ruimte schelen. Je kunt deze natuurlijk ook zelf maken.

Met een turnbalk voor thuis weet je zeker dat jouw kind voorzien is van een ideale turnervaring thuis.

Relevante artikelen:

Hoelahoep met gewicht

Beste fitness trilplaten

Beste airtrack kopen

Plaats een reactie