Fast Burn Extreme Review: Werkt het echt? (Mijn ervaringen)

Een moeder op het schoolplein adviseerde me om de pillen van Fast Burn Extreme te gebruiken..

Gelukkig ken ik haar al wat langer, want echt leuk is het niet om door iemand anders gewezen te worden op een in mijn geval te dikke buik.

Zeker omdat ik daar al jarenlang probeer iets aan te doen.

Omdat sporten niet echt mijn favoriete bezigheid is, heb ik het met diverse pillen en andere middelen geprobeerd. Daarom geloofde ik eerlijk gezegd weinig van haar verhaal dat deze pillen echt werken.

Toch besloot ik het erop te wagen. Wat had ik immers te verliezen? Behalve een beetje gewicht.

De beloftes van de Fast Burn Extreme pillen

fatburner

Op internet ben ik gaan zoeken naar informatie over Fast Burn Extreme.

De website is overzichtelijk en meteen wordt duidelijk wat de pillen doen. Per punt (op de site een vlammetje) wordt aangegeven wat Fast Burn Extreme pillen doen.

Het metabolisme van vetten en koolhydraten wordt versneld. Dat betekent dat je sneller calorieën gaat verbranden. De vorming van vetweefsel wordt geremd.

Tijdens trainingen (wat ik toen nog weinig deed) wordt het uithoudingsvermogen verhoogd. En mijn concentratie zou er beter van worden.

Een mooi pakket aan beloftes. Voor mijn gevoel te mooi, maar goed.

Ik heb ook een beetje moeite met de metamorfose foto’s van andere gebruikers. Dat zijn van die voor/na plaatjes.

Behalve dat de hoofden vaak niet eens op elkaar lijken, zijn de lichamen wel erg veel veranderd.

Ingrediënten en werkzame stoffen

Op de website staat trouwens nog vermeld bij dat er geen verboden stoffen in de pillen zitten en je moeiteloos naar de dopingcontrole kunt.

Voor mij is dat laatste niet van toepassing, maar het idee dat er geen verboden spul in de pillen zit, stelt me gerust.

Fast Burn Extreme bestaat uit de volgende stoffen:

  • Indische brandnetelextract
  • Groene thee extract
  • Paprika extract
  • Bitter sinaasappel extract
  • Garcinia cambogia extract
  • Chrome
  • Cafeïne
  • Vitamine B6

Deze stoffen helpen allemaal bij het verbranden van vet. Cafeïne en groene thee extract hebben een bewezen werking als het gaat om vetverbranding.

Ze onderdrukken de eetlust en geven je metabolisme een boost. De andere ingrediënten komen een beetje op hetzelfde neer.

Je eetlust wordt onderdrukt en de vetverbranding wordt geactiveerd.Mijn Fast Burn Extreme ervaring

Hoewel ik behoorlijk sceptisch was, wilde ik Fast Burn Extreme best proberen.

De kans bestaat namelijk dat de pillen werken, en de moeder van het schoolplein was er naar eigen zeggen behoorlijk mee afgevallen.

Na het lezen van ervaringen van anderen nam ik er een (proef)abonnement in de sportschool bij, omdat de werking van de pillen dan het beste zou zijn.

De eerste pil

pillen fatburn

Op de ochtend dat ik mijn eerste pil nam, was ik een beetje nerveus. De weegschaal waar ik even daarvoor nog op was gaan staan, bevestigde wat ik al vermoedde.

Boven de 85 kilo wat inhoudt dat ik twee keer twee capsules in ging nemen. Een half uur voor mijn ontbijt was het advies.

Toen ik de pillen had doorgeslikt, zat ik in mijn vensterbank naar buiten te kijken. Het regende, weet ik nog, en ik volgde het spoor van een regendruppel die over het raam de weg naar beneden zocht.

Hoewel ik niet had verwacht iets in mijn lijf te voelen, wachtte ik daar toch op. Wat niet gebeurde.

De eerste verandering kwam na een dag of twee. Waar ik normaal gesproken rond 10 uur met een collega een gevulde koek of iets anders ging eten, had ik nu geen trek.

Geen misselijk gevoel, het hongergevoel ontbrak gewoon. Dit gevoel werd de weken erna bevestigd.

Zelfs na het sporten, wat ik stiekem ook nog leuk vond, kon ik de neiging een puddingbroodje naar binnen te werken simpel onderdrukken.

De resultaten na 1 potje

Na vijftien dagen was het eerste potje leeg. De dagen ervoor keek ik met enige spanning naar de bodem van het potje die steeds beter zichtbaar werd.

Met mezelf had ik afgesproken na één potje op de weegschaal te gaan staan. Hoewel mijn buik wat kleiner leek te zijn, had ik weinig zin om me te wegen. Wat als het zou tegenvallen?

Dat deed het geenszins. Ik durf nu mijn gewicht wel te noemen. Voordat ik begon met Fast Burn Extreme woog ik 93,7 kilogram. Na iets meer dan twee weken gaf de weegschaal 89,6 kilogram aan.

Het gaat te ver om dit alleen aan de pillen toe te schrijven. Van nauwelijks sporten naar drie keer per week de gym bezoeken, heeft wellicht het grootste effect gehad.

Het voornaamste van de pillen is naar mijn mening dat ik geen hongergevoel heb gekregen. Wellicht dat het placebo-effect voor een deel heeft geholpen.

Als dat zo is, maakt me dat niets uit. Het gaat om het resultaat. En dat is er.

Kreeg ik bijwerkingen van Fast Burn Extreme?

zweten fatburner pillen

Na een week heb ik op internet gezocht naar bijwerkingen van Fast Burn Extreme.

Ik zweette iets sneller dan anders en wilde weten of dit een gevolg was van het sporten of dat Fast Burn Extreme de boosdoener kon zijn.

Het antwoord op die vraag heb ik nog altijd niet.

In ieder geval zou het kunnen dat de pillen hier een rol in hebben gespeeld. Van cafeïne is bekend dat het bijwerkingen kan hebben, zoals rusteloosheid en hartkloppingen.

Van dat laatste heb ik geen last gehad, van rusteloosheid wel een beetje. Ik moet eerlijk zeggen dat dit na een dag of vier weer verdwenen was.

Daarom is het denk ik juist te concluderen dat ik nauwelijks last van bijwerkingen heb gehad.

Zijn de pillen gevaarlijk?

Er zitten geen verboden stoffen in Fast Burn Extreme. In die zin zijn de pillen niet gevaarlijk.

Het is net als met een andere fatburner, zolang je je aan de aanbevolen dosering houdt, is er niks aan de hand.

Je bloeddruk kan wel omhoog gaan tijdens het gebruik van Fast Burn Extreme. Dit is een gevolg van cafeïne en synefrine, dat in het bitter sinaasappel extract zit.

Let daar dus mee op als je ooit last hebt gehad van hart- en vaatziekten.

Overleggen met je arts is slim voordat je met de pillen begint.

Gemengde meningen en ervaringen met Fast Burn Extreme

ervaringen fat burner pills

Nog even terug naar het begin. Voordat ik startte met Fast Burn Extreme heb ik op internet gezocht naar ervaringen van anderen.

Voor mijn vertrouwen in de werking van de pillen, was dit niet echt goed. In vrijwel iedere review of op elk forum kwam naar voren dat de pillen niet of nauwelijks werken.

Gelukkig stond er ook dat het resultaat voor iedereen anders is en zijn er ook positieve ervaringen van gebruikers te vinden.

Over één ding is iedere ervaringsdeskundige het eens: de pillen werken niet als je er een ongezonde levensstijl op nahoudt, met vet eten en weinig of helemaal niet sporten.

Wil je echt resultaat, dan zul je je dieet moeten aanpassen en meerdere keren per week sporten.

De scepsis overheerst dus. Nu is dat wel vaker zo met middelen waarvan de werking niet wetenschappelijk is bewezen.

Een afslankshake en afslankpil bijvoorbeeld ondergaan hetzelfde lot, terwijl dit voor sommige mensen best kan werken.

Een forum kan nuttig zijn, maar vraag jezelf af hoe vaak je in een restaurant lekker hebt gegeten, terwijl dat door anderen volledig werd afgekraakt.

In mijn geval is dat best dikwijls voorgekomen.

Ook op deze pagina kun je ervaringen en resultaten van anderen bekijken.

Mijn objectieve mening en advies over deze pillen

eigen mening-ervaring fatburner pillen

De moeder op het schoolplein ben ik nog altijd dankbaar. Na een maand de pillen te hebben gebruikt, was ik 7 kilo afgevallen.

Met hoeveel procent mijn vetpercentage is gezakt weet ik niet, omdat ik de meetapparatuur niet heb. Gelukkig heb ik mijn (nieuwe) broeken die antwoord op die vraag geven.

Wel ben ik na een maand gestopt met de pillen, voor een week of drie. Dit advies heb ik van internet opgepikt.

Vooral vanwege de cafeïne in Fast Burner Extreme, lijkt het me niet verstandig om de pillen de rest van mijn leven te slikken.

Mijn gewichtsafname ging na het stoppen door, wel in een iets lager tempo. Toen ik weer met de pillen begon, bleef ik in hetzelfde tempo gewicht verliezen.

Dat is logisch, omdat de eerste kilo’s er makkelijker afgaan dan de laatste.

Ik kan niet voor je beslissen, maar Fast Burn Extreme heeft mij op het juiste pad gebracht. Of dat door de werking van de pillen komt of door de aanpassingen in mijn dieet en sporten durf ik niet te zeggen.

Het zal een combinatie van deze factoren zijn. En als de pillen slechts een geestelijke werking hebben, dan had ik dit er graag voor over.

Daarom zou ik je adviseren om de pillen te proberen. Kwaad kan het niet, omdat er geen schadelijke stoffen in Fast Burn Extreme zitten.

Als je het gewenste resultaat niet bereikt, kan je makkelijk met de pillen stoppen. En als je er wel flink mee afvalt, is dat alleen maar mooi.

Om met mijn eigen woorden te spreken: wat heb je te verliezen, behalve je gewicht?

Andere fat burners:

Sterrenstof Fat Burner

Fatburner Kruidvat 

Fat Burn Active

PRIMA Afslankpillen

PhenQ afslankpillen