Fiets voor onder bureau? De beste bureau hometrainers!

Merk je na een dag op kantoor werken dat je bijna geen energie meer hebt? Een fiets voor onder je bureau kan je helpen de hele dag actief te blijven. 

In dit artikel lees je meer over wat een bureau hometrainer is. Ook maak je kennis met de verschillende soorten bureau trainers. 

Zo kun jij dankzij de bureau fietstrainer voortaan de hele werkdag actief blijven!

Fietsen onder of aan je bureau? De 3 opties

Er zijn verschillende soorten bureau fietsen die je kunt kopen. Om die reden kan het lastig zijn de juiste bureau trainer te kiezen. Iedereen heeft namelijk andere voorkeuren als het gaat om fietsen voor onder je bureau.

Daarom zijn de drie bekendste opties uitgelicht. Zo kun jij een bureau fietstrainer kopen die past bij jouw wensen.

Stoelfiets: trappers onder je bureau

Virtufit stoelfiets V4

Allereerst kun je trappers voor onder je bureau kopen. Deze trappers kun je onder je eigen (bureau)stoel neerzetten. Zo’n stoelfiets heeft verschillende voordelen.

Zo vinden de meeste gebruikers de compactheid prettig. Omdat deze mini hometrainer alleen bestaat uit een set trappers, kun je deze onder ieder bureau kwijt.

Ook kun je de trappers onder je bureau vaak met weerstandstrainer kopen. Dat betekent dat je de weerstand van de trappers hoger of lager kunt zetten. Op die manier maak je bewegen tijdens het werk uitdagender.

Tenslotte kun je deze mini hometrainer in verschillende prijsklassen kopen. Er is dus een stoelfiets voor ieder budget. 

De bureaufiets: fietsen achter bureau

Desk bike concentratie werk

Een fiets voor achter je bureau is ook een veel gebruikt product. Zo’n bureaufiets is gemaakt om achter je bureau te kunnen fietsen. 

Bij deze bureau trainer zit je op een zadel terwijl je aan het werk bent. De bureaufiets is dus eigenlijk een vervanger van je bureaustoel

Het gebruik van een bureaufiets heeft veel voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je actief kunt blijven tijdens het werk.

Verder vinden mensen het leuk dat ze tijdens hun kantoorwerk ook hun collega’s kunnen uitdagen. Je kunt bijvoorbeeld met je collega’s dagelijks een wedstrijd houden wie de meeste kilometers fietst.

De bekendste bureaufiets

De bekendste soort bureaufiets is de Deskbike. Daarom gebruiken veel mensen de term ‘deskbike’ als benaming voor een gewone bureaufiets. Deskbike is echter een apart bureaufiets-merk.

Hometrainer met een eigen bureau

hometrainer met bureau

Tenslotte is ook de hometrainer met een eigen bureau een goede optie.

Deze bureau hometrainer heeft namelijk een kleine desk waar jij je spullen op kwijt kunt. Zo kun je bijvoorbeeld je laptop makkelijk kwijt op deze bureau fietstrainer.

Vaak kun je de hometrainer met een eigen bureau op verschillende weerstanden instellen. Daardoor kun jij jezelf tijdens je werkdag ook fysiek uitdagen. 

Verder kun je een hoop ruimte besparen dankzij deze bureau trainer. Je hebt namelijk geen groot bureau en/of bureaustoel meer nodig. De hometrainer met bureau is daarnaast een stuk kleiner dan een gewoon bureau.

Alternatieven

Wil je wel blijven bewegen tijdens je werk, maar houd je niet van fietsen? Er zijn verschillende alternatieven waarmee je achter je bureau kunt blijven bewegen. Je hoeft dus niet per se een bureaufiets te kopen.

Hieronder vind je een aantal van deze alternatieven.

Bureau loopband voor op kantoor

loopband onder bureau

Allereerst kun je ook een bureau loopband kopen. Zo’n bureau loopband voor op kantoor kun je eenvoudig onder je desk kwijt.

Deze loopband voor onder je bureau heeft verschillende voordelen. Veel van deze voordelen hebben te maken met het feit dat je actief kunt blijven.

Verder kun je deze compacte loopband in iedere kantoorsetting gebruiken. Je kunt deze zelfs rechtop opslaan als je liever even op je bureaustoel wilt zitten. Dat maakt deze loopband enorm gebruiksvriendelijk.

De wiebelkruk

Ergonomische wiebelkruk

De wiebelkruk is een vervanger voor je normale bureaustoel. Op de ergonomische wiebelkruk blijf je in een goede houding zitten tijdens het werk. 

Echt actief sporten kun je niet met deze kruk. Toch merken gebruikers dat ze zich na een dag werken actiever voelen dankzij het product. Dit is vooral te danken aan het feit dat de kruk je bloedsomloop stimuleert.

Een trainingsapparaat naast je bureau – De hometrainer

conditie hometrainer

Het bekendste apparaat wat al jaren op kantoren wordt gebruikt is de hometrainer. Dit apparaat is echter niet altijd te gebruiken achter of onder je bureau. 

Meestal staat het product in een algemene kantoorruimte. Zo kunnen jij en je collega’s tussen het werken door af en toe stoom afblazen.

Een compacte variant

De hometrainer is ook te verkrijgen in een wat compactere versie.

Zo’n compacte hometrainer is ideaal als je bijvoorbeeld een kleine kantoorruimte hebt. Op die manier kunnen jij, en eventuele collega’s, door de dag heen actief blijven.

Een goedkope versie

Werk je met een klein budget, maar wil je toch actief kunnen werken? Je kunt alsnog een fitnessapparaat met een scherpe prijs op je kantoor zetten. Een goedkope hometrainer is daar een goed voorbeeld van.

Je zult wellicht geen snelheidsrecords kunnen breken met deze hometrainer. Echter kun je dankzij dit product wel op een voordelige manier actief blijven op kantoor.