FitBike Race 4 Review: Je Geld Waard? (Test)

Na jarenlang wachten is FitBike eindelijk terug met hun nieuwste indoor cycle model: De FitBike Race 4! Deze indoor cycle is enorm populair vanwege zijn unieke functies. 

In deze review bespreek ik alle voor en nadelen die ik zelf heb ervaren tijdens het gebruik van deze spinningfiets voor thuis.

Twijfel jij of je deze spinningfiets wel of niet gaat kopen? Lees snel verder om de juiste keuze te maken!

FitBike Race 4 Review (Samenvatting)

Fitbike race 4

De FitBike Race 4 is een fantastische spinningfiets voor beginners. Het is een stabiele fiets die vooral heel stil en soepel is in gebruik.

Perfect om thuis te gebruiken op het tijdstip dat jou het beste uit komt.

Hoewel de fiets minder geschikt is voor intensieve trainingen, is hij perfect voor fanatieke thuissporters die graag een vernieuwde manier van trainen willen ervaren.

De Race 4 is gemakkelijk aan te passen in hoogte, bij zowel het stuur als het zadel. Ook kan je met de draaiknop tussen het stuur en het zadel de weerstand aanpassen.

Zo kan je de training snel zwaarder of lichter maken, ook wanneer je bezig bent.


Wat maakt de FitBike Race 4 uniek?

Deze vernieuwde spinningfiets voor thuis biedt een aantal functies die hem uniek maken.

Je kunt bijvoorbeeld interactief trainen waardoor jouw training leuker wordt. Het unieke v-snaar ontwerp maakt de FitBike Race 4 stiller dan ooit. 

Interactief trainen met Zwift

Zwift hometrainer app

De nieuwste functie van de Race 4 geeft jou de mogelijkheid om te trainen via verschillende applicaties, zoals Zwift.

Via bluetooth maak je een koppeling met jouw telefoon, tablet of televisie. Via de Zwift app kun je vervolgens trainingsdoelen instellen.

Trainen via een applicatie zorgt ervoor dat je meer uitdaging ervaart. Daarbij wordt fietsen een stuk leuker als je het idee hebt dat je daadwerkelijk ergens naartoe fietst.

Via de app houd je ook gemakkelijk je voorgaande ritten bij, waardoor je makkelijk je progressie kunt meten.

Soepel en geruisloos in gebruik

Toen ik de FitBike Race 4 voor het eerst in gebruik nam, viel mij gelijk de soepelheid op. Deze soepelheid is te danken aan het nieuwe V-snaar ontwerp.

De V-snaar aandrijving zorgt er ook voor dat de Race 4 stil is in gebruik.

Hierdoor kun je zorgeloos op elk moment van de dag trainen, zonder de buren of de rest van het huishouden tot last te zijn.

Ergonomisch ontwerp

Fitbike Race 4 zadel

In het ontwerp van deze nieuwe spinningfiets voor thuisgebruik is goed rekening gehouden met comfort. Hij is op veel manieren te verstellen. Dat is belangrijk om alles uit jouw training te kunnen halen.

Het zadel is zowel in hoogte als in afstand tot het stuur verstelbaar. Ook het stuur kan hoger of lager worden gezet. Daarbij hebben de pedalen verstelbare toe clips waarbij je je voet vast kunt zetten.

Dit zorgt ervoor dat je harder kunt trappen en effectiever kunt trainen.

Eenvoudig af te lezen display

Fitbike Race 4 display

Het is altijd fijn om bij te kunnen houden hoe lang je al aan het fietsen bent en wat voor afstand je hebt afgelegd.

Als je geen gebruik maakt van de interactieve functie via bluetooth, kun je deze gegevens altijd aflezen op het display.

Het display is eenvoudig, maar biedt alle metingen die je nodig hebt:

  • Een inschatting van je hartslag (wordt gemeten via de sensoren in de handvaten) 
  • De afstand die je hebt afgelegd
  • Je snelheid
  • Hoe lang je al aan het fietsen bent
  • Hoeveel calorieën je hebt verbrand

Redenen om de FitBike Race 4 te kopen

Fitbike indoor cycle

De FitBike Race 4 biedt dus enorm veel functies. Wat me opvalt aan deze spinningfiets is de uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding.

Als je deze fiets in gebruik hebt, kun je haast niet geloven dat hij voor zo een lage prijs verkrijgbaar is. De soepelheid die je ervaart en de luxe interactieve optie, geeft de ervaring van een professionele hometrainer.

Naast de fantastische functionaliteit ziet de Race 4 er ook nog eens super strak uit. Dit vind ik ook een belangrijk punt, omdat het toch een aanwezig apparaat is in huis. Dan kan hij maar beter mooi zijn om naar te kijken.

Met zijn mat zwarte afwerking en rode details heeft hij een stoere look. 

Redenen om de FitBike Race 4 niet te kopen

Hoewel de nadelen van de FitBike Race 4 voor mij niet opwegen tegen alle voordelen die de indoor cycle biedt, kan dat voor jou anders zijn. Voor lange mensen is de fiets bijvoorbeeld minder goed geschikt.

Houd rekening met onderstaande punten voordat je deze Fitbike aanschaft:

  • Niet geschikt voor mensen langer dan 185 cm
  • Niet geschikt als je meer dan 100kg weegt
  • Er zijn geen trainingsprogramma’s beschikbaar

Wat mij allereerst opviel is dat de Race 4 op vele manieren verstelbaar is, echter kan hij niet heel hoog ingesteld worden. Dit kan een struikelblok zijn voor lange mensen.

Naast de interactieve trainingsprogramma’s die je via een app kunt volgen, zijn er op de spinningfiets zelf geen ingebouwde trainingsprogramma’s beschikbaar

Alternatieven voor de FitBike Race 4

Fitbike race 2

Vind jij de FitBike Race 4 ondanks de verbluffende prijs-kwaliteitverhouding toch aan de dure kant?

Dan is een van zijn voorgangers, de FitBike Race 2, misschien een betere optie voor jou. Deze spinningfiets is een stukje goedkoper, maar biedt dan ook minder functies.

Een andere budgetoptie is bijvoorbeeld de Senz Sports S2000.

Wil je juist meer functies omdat je een gevorderde fietser bent? Dan raad ik de FitBike Race Magnetic Pro aan, deze is meer geschikt voor professioneel gebruik. In tegenstelling tot de FitBike Race 4, die meer geschikt is voor beginners.

Mijn ervaring met de FitBike Race 4

FitBike Race 4

Ik wist in eerste instantie niet goed wat ik van deze nieuwe spinningfiets moest verwachten. Toen ik me had ingelezen over de functies die hij aanbood, werd ik wel enthousiast. Vooral over de interactieve training.

Toen ik de FitBike Race 4 thuisbezorgd kreeg, heb ik hem in een handomdraai in elkaar gezet en ben ik gelijk gaan fietsen. Direct voelde ik de soepelheid van de trappers en merkte ik dat de fiets geen enkel geluid maakte.

Het leek wel of ik gewoon buiten op mijn eigen racefiets zat. Het zadel zit heerlijk comfortabel en het stuur staat precies goed ingesteld, waardoor ik goede steun ervaar.

Fietsen door de alpen of het plattenland in Frankrijk

Ik stond vooral te popelen om een rondje te fietsen met de Zwift app. Deze app had ik nooit eerder gebruikt. Het was supermakkelijk om de app te installeren en te koppelen met mijn FitBike Race 4.

Ik geniet nog steeds regelmatig van deze geweldige manier van fietsen. Ik kan verschillende landen kiezen, zoals Frankrijk of Zwitserland, en geniet van de realistische vormgeving op mijn scherm.

De interactieve trainingen zorgen ervoor dat ik meer plezier heb in mijn trainingen en dat ik voor ik het weet al een uur bezig ben. Zo fiets je automatisch langer, zonder dat het saai wordt.

De knop om de weerstand te verhogen is binnen handbereik, dus als ik de bergen in fiets kan ik mijn Race 4 in een handomdraai zwaarder zetten. Zo maak ik mijn ritten nog realistischer.

Als ik klaar ben met fietsen lees ik in een oogopslag hoeveel calorieën ik heb verbrand. Ik kan deze spinningfiets aan iedereen aanraden.

Conclusie & kopen voor de laagste prijs

FitBike Race 4 Spinningfiets

De FitBike Race 4 biedt voor een fiets in zijn prijsklasse enorm hoge kwaliteit. Vele functies, een strakke vormgeving en is ook nog eens comfortabel in gebruik.

De Race 4 is een goede spinningfiets voor beginnende sporters. Hij is echter minder geschikt voor gevorderde sporters, omdat de fiets niet gebouwd is voor intensieve trainingen.

Ben jij op zoek naar een spinningfiets waar jij vanuit huis soepel en stil op kunt fietsen? Dan is de FitBike Race 4 met Zwift ondersteuning en zijn stille V-snaar aandrijving een mooie keuze, voor een fantastische prijs!Veelgestelde vragen

Hoe koppel je de FitBike Race 4 aan Zwift?

Installeer eerst de Zwift app op je telefoon, tablet of smart tv. Zorg ervoor dat je bluetooth aan staat op het betreffende apparaat. Zorg ervoor dat je FitBike 4 verbonden is met je apparaat, door hem te zoeken via je bluetooth instellingen. Vervolgens kun je in de Zwift app trainen op je Race 4!

Waar hebben jullie de Fitbike Race 4 op getest?

Onze reviews worden altijd geschreven door een van onze medewerkers, die het product uitvoerig hebben getest. We zorgen ervoor dat hij bij ons in huis komt en testen het apparaat op verschillende aspecten. In het geval van de FitBike Race 4 hebben we getest op de kwaliteit, het gebruik en het uiterlijk van de fiets.