FitBike Race Magnetic Pro – Mijn eerlijke Review & Ervaring

In weer en wind willen kunnen sporten zonder nat te worden? Dan is een spinningfiets wat voor jou! Ik maak zelf al een tijdje gebruik van de FitBike Race Magnetic Pro. Deze spinningfiets bevalt mij zeer goed.

Al zijn er natuurlijk altijd verbeterpunten te bedenken..

Naast mijn persoonlijke ervaring met de Magnetic Pro ben ik op zoek gegaan naar de mening van andere gebruikers. In deze review help ik jou bij het maken van een goede keuze.

De Magnetic Pro uitvoerig getest

Fitbike Race Magnetic Pro review
De FitBike Race Magnetic Pro bij mij in de huiskamer

De Race Magnetic Pro is een product van FitBike. Het is de meest uitgebreide spinningfiets van het merk wel te verstaan. Dit product wordt gezien als één van de beste spinningfietsen op de markt.

Er zijn naast de Magnetic Pro nog andere spinningfietsen getest van FitBike, om te kijken welke het best bij mijn eisen past.

Minder uitgebreide versies zijn de Magnetic Home en de Magnetic Basic. Deze liggen ook meteen een prijsklasse lager dan de Magnetic Pro.

Wil je voor een wat meer standaard trainer gaan, neem dan een kijkje bij deze twee modellen.

Zelf ben ik gegaan voor de Race Magnetic Pro, deze past namelijk het best bij mijn niveau. Daarnaast vond ik na de test dat dit product het geld meer dan waard is.


De Race Magnetic Pro is dé baanbreker onder de spinningfietsen

Fitbike Race Magnetic Pro

Dit product is één van de meest uitgebreide modellen op de markt. Sporters hebben dit model niet voor niets al meerdere malen uitgeroepen tot beste product.

Vooral de onderdelen, comforten gebruiksvriendelijkheid scoren hoog in de reviews.

Voor mijn onderzoek ben ik bij verschillende sportzaken langs geweest. Hier zijn verschillende modellen uitvoerig getest.

Ik heb hierbij vooral zelf goed gekeken en me niet laten beïnvloeden door verkopers. Zo kan ik met zekerheid zeggen dat er weinig betere modellen op de markt zijn.

Is deze spinningfiets geschikt om af te vallen?

In combinatie met een goed dieet is de Magnetic Pro een geweldige machine om die vervelende kilo’s kwijt te raken.

Deze spinningfiets is gekocht om extra cardio te kunnen doen tijdens mijn afvalperiode. Met slechts een half uur per dag vlogen de kilo’s er af!

Een spinningfiets vind ik één van de prettigste manieren om af te vallen. Je kunt ongestoord een podcast of muziekjeopzetten en lekker aan de slag gaan. Dit alles zonder je huis uit te hoeven!

Daarnaast kun je deze FitBike spinningfiets uitrusten met een handig display. Hierop kun je eenvoudig je progressie bijhouden.

Op die manier wordt het nog leuker om doelen te stellen tijdens je workout. Onder andere je hartslag, calorieën en de afstand kun je bijhouden op deze display.

Zelf maak ik vaak gebruik van de RPM meting, deze houdt mijn rotaties per minuut bij. Ik probeer mijn gemiddelde RPM zo hoog mogelijk te houden in een bepaalde tijd.

Na een aantal dagen merkte ik al een groot verschil in hoe hoog mijn RPM was.

Een hogere RPM heeft ook enorm veel effect op je calorieverbranding. In 45 minuten kun je met een hoog RPM zomaar 850 of meer calorieën verbranden!

Een zeer effectieve workout dus.

De specificaties van de FitBike Race Magnetic Pro

verstelbare pedalen fitbike race magnetic pro

De FitBike Magnetic Pro is mijn beste vriend als het gaat om afvallen. De mogelijkheden van het product zorgen voor een efficiënte en prettige workout.

Dankzij de verstelbare pedalen zitten je voeten altijd prettig. Ook het zadel is verstelbaar zodat je altijd goed zit tijdens het fietsen.

Zelfs het stuur is verstelbaar, wat ideaal is voor de juiste houding. Veel spinningfietsen geven bij overmatig gebruik druk op je rug, door een matige houding. Met de volledig verstelbare Race Magnetic Pro heb je hier totaal geen last van.

De manier waarop je de intensiteit kunt veranderen is heel innovatief. Dankzij een verstelbare magneet werkt dit product dus met een geruisloze weerstand.

Daarnaast ontstaat er geen slijtage, zoals bij de meeste spinningfietsen die met weerstandsblokjes werken.

Wie kan de Race Magnetic Pro gebruiken?

Je kunt met iedere lengte gebruik maken van dit product. De Magnetic Pro is tenslotte volledig af te stellen naar jouw wensen. Ook heeft de spinningfiets een draagkracht van maximaal 150 kilo, wat uniek hoog is.

De meeste mensen kunnen zonder al te veel moeite gebruik maken van de > deze spinningfiets.

Wat is het verschil met andere modellen?

stevigheid fitbike race magnetic pro

De Fitbike Magnetic Home en Basic zijn modellen die het meest lijken op de Magnetic Pro. Zij hebben namelijk dezelfde magnetische weerstandstechniek.

Waar de Magnetic Pro een professioneel model is, gebruiken mensen de Basic vooral thuis. Ook de Home (het zit ‘m in de naam) is puur voor thuis bedoeld.

Als je van plan bent om je progressie bij te houden, ga dan voor de Pro. De Magnetic Basic en de Home variant zijn gewoon een stuk minder uitgebreid.

Ook is de Magnetic Pro een stuk steviger en iets zwaarder. Op de lange termijn gaat het product gewoon een stuk langer mee.

De Pro versie wordt niet voor niets gebruikt in sportscholen voor spinning-klassen!

De nadelen van de FitBike Race Magnetic Pro

Het grootste nadeel vind ik dat er geen display wordt bijgeleverd. Deze moet je apart bijkopen om je progressie echt goed bij te kunnen houden.

Gelukkig valt de prijs mee en is de computer erg makkelijk te gebruiken. Toch had het fijn geweest als de display gewoon bij de spinningfiets werd geleverd.

Daarnaast het gewicht van de Race Magnetic Pro. Sommige reviews zien het als een nadeel, ik vind het juist wel fijn. Toch benoem ik het wel, omdat er mensen zijn die er anders over denken.

In totaal weegt de Magnetic pro 61 kilo. Het vliegwiel alleen al is 22 kilo. Dit gewicht maakt de Pro een stevig maar zwaar model in vergelijking met andere spinningfietsen.

Voor welk niveau is de Magnetic Pro bedoeld?

sporters fitbike race magnetic pro

Van beginner tot professionele fietser, iedereen kan dit product gebruiken.

Zoals reviews van medesporters zeggen: tenzij je een hekel hebt aan fietsen is dit product voor iedereen. Omdat de gebruiksvriendelijkheid zo makkelijk is kun je als beginnend sporter eenvoudig aan de slag.

Naar mate je progressie boekt kun je de spinningfiets met je mee laten ‘groeien’. Zeker als je de display hebt aangeschaft zit er geen limiet op je progressie. Niet voor niets gebruiken ook sportscholen dit product!

Is de FitBike Race Magnetic Pro een aanrader?

Ja! De Race Magnetic Pro is voor iedereen geschikt, ervaren of niet. Daarnaast is dit apparaat een van de beste spinningfietsen. Zeker in zijn prijsklasse.

De Magnetic Pro wordt door de meeste sporters als zeer positief ervaren. Hij is door Kieskeurig.nl zelfs al 8 keer uitgeroepen tot beste spinningfiets van Nederland!

Je hebt niets te verliezen als je kiest voor dit model. Hij is stevig, duurzaam en eenvoudig te gebruiken. Ik kan dit product aanraden voor iedereen die op zoek is naar een spinningfiets.
FAQ

Hoe lang voordat ik de Magnetic Pro in elkaar heb gezet?

Je hebt ongeveer 15 minuten nodig om de spinningfiets in elkaar te zetten. Ik heb tijdens het monteren nog koffie gezet, dus bij mij duurde het 25 minuten. Al met al heb je de Magnetic Pro zo in elkaar!

Is de handleiding duidelijk?

Ja, de handleiding is stapsgewijs ingedeeld en heel makkelijk te volgen.

Bestaat er een goedkoper model?

Ja, de Magnetic Home en de Magnetic Basic. Deze zijn in deze review terug te vinden.