FitBike Ride 1 Hometrainer – Topper of miskoop?

Thuis trainen is met een hometrainer natuurlijk ideaal. Zelfs met slecht weer train je lekker droog en behaal je dezelfde intensiteit als buiten.

Om die reden heb ik de FitBike Ride 1 aangeschaft. Er zijn natuurlijk ook andere modellen op de markt die voor jou misschien goed zijn.

Na de hometrainer uitvoerig te hebben getest schrijf ik nu deze review. Ik hoop je zo te kunnen helpen met het maken van de juiste keuze!

Mijn testrondje op de FitBike Ride 1

Fitbike Ride 1

Voordat ik de FitBike Ride 1 heb aangeschaft heb ik ook meerdere andere modellen getest. Dit model is namelijk niet het enige product van Fitbike.

De uitgebreidere FitBike Ride 2 heb ik in dezelfde winkel getest als de Ride 1. Ik wilde graag kijken welke van de twee mij het meest beviel.

Uiteindelijk vond ik de FitBike Ride 1 het best passen bij het budget wat ik beschikbaar had. De hometrainer heeft een scherpe prijs, maar toch een goede kwaliteit.


Waarom ik zo blij ben met deze hometrainer

Als je kijkt naar de prijs-kwaliteit verhouding is dit model echt super. Niet alleen valt de prijs reuze mee, ook de manier van gebruik is top!

Ik heb het model uitvoerig getest, maar eigenlijk was ik al vrij snel overtuigd. De FitBike Ride 1 is erg stevig en staat stabiel op de grond.

Stevigheid vind ik erg belangrijk in een hometrainer, ik gebruik de FitBike namelijk dagelijks.

Mijn conditie op peil terwijl de kilo’s er af vliegen

Fitbike Ride 1 review
De FitBike Ride 1 bij mij thuis

Als fanatiek sporter (fitness) moet ook ik er aan geloven, cardio. In de sportschool vind ik het altijd vervelend om op de hometrainer te stappen.

Ik voel me aangekeken en om mij heen staan nog meer van die dingen. Daarom wilde ik mijn cardio liever thuis gaan doen.

Met deze FitBike hometrainer gaat dit perfect. Ik stap dagelijks op de hometrainer en stel doelen voor mezelf. Als ik weinig zin heb zet ik een serie aan en fiets ik wat rustiger.

Deze FitBike heeft namelijk een houder voor je telefoon, ideaal! Zo kun je gerust twee uur fietsen zonder dat het saai wordt.

Je kunt ontspannen en efficiënt je conditie op peil houden, of vol gas gaan. Met deze FitBike bepaal je je eigen tempo.

Welke beschikbare opties heeft de FitBike Ride 1?

fitbike ride 1 telefoonhouder

De Ride 1 is afgestemd met 8 trainingsprogramma’s die je kunt volgen. In vergelijking met bijvoorbeeld de FitBike Ride 3 of de FitBike Ride 5 minder. Die twee zijn met 12 en 19 programma’s iets uitgebreider.

Gelukkig kom je naar mijn mening met 8 programma’s ook al ver genoeg!

Zoals ik al zei, de FitBike is uitgerust met een houder voor je mobiel of tablet. Dit is natuurlijk handig als je tijdens een meeting of film wilt bewegen.

Zelf gebruik ik de houder voor mijn I-Pad tijdens Zoom-calls met collega’s. Uiteraard met de webcam uit, mijn bezwete hoofd willen ze niet zien.

Deze FitBike is uitgerust met een magnetisch weerstandssysteem. Daardoor is de hometrainer helemaal geluidloos en ontstaat er geen slijtage tijdens het gebruik.

Door de magneet verder of dichter bij het vliegwiel te zetten verhoog je de weerstand. Dit doe je met een handige draaiknop.

Het vliegwiel van de Ride 1

Het vliegwiel van deze FitBike weegt slechts 3 kilo. Dat is erg licht voor een hometrainer, maar tijdens je workout merk je dat niet.

Door het lichte vliegwiel is de volledige hometrainer maar 21 kilo. Daardoor is deze erg makkelijk te verplaatsen of zelfs te tillen.

Het vliegwiel loopt verder erg soepel. Ik had door het gewicht wat twijfels maar die waren onterecht.

Voor wie is deze hometrainer geschikt?

verstelbaar zadel fitbike ride 1

Het maximale draaggewicht van de Ride 1 is 150 kilo. Qua lengte staat er niets aangegeven, maar het zadel is makkelijk verstelbaar.

Ik ben 1,85m en heb genoeg ruimte om het zadel naar boven of beneden te doen. Als je te kort of te lang bent kan je ervaring met deze hometrainer minder zijn.

Test de hometrainer daarom eerst uit, in de winkel of meteen na aankoop. Bijna overal kun je pakketjes gelukkig snel terugsturen.

Wat is het verschil met andere FitBike Ride modellen?

De FitBike Ride 1 is de goedkoopste hometrainer in deze serie. De kwaliteit vind ik niet slechter dan die van bijvoorbeeld een Ride 2 of Ride 3.

Deze andere modellen hebben wel meer trainingsprogramma’s en specificaties. De FitBike Ride 1 is gewoon ideaal als instapmodel.

Professionele fietsers kunnen de Ride 1 gebruiken, maar die neigen sneller naar een uitgebreider model. De Ride 5 is het meest uitgebreide model van deze serie.

Ik ben zelf dus trotse eigenaar van de FitBike Ride 1. Ik ben nog steeds hartstikke tevreden met dit model.

Minpunten van de Ride 1

stuur fitbike ride 1

Het stuur is niet verstelbaar, wat voor lange mensen een probleem kan zijn. Je rug kan pijn gaan doen als je het stuur niet goed hebt staan.

Je kan geen hartslagband koppelen, al zit er wel gewoon een hartslagmeter op de fiets. Sommige mensen hebben alleen liever een band om.

De trainingscomputer is dus niet zo uitgebreid. Toch kun je ver komen met de opties die er op zitten.

Pluspunten van de Ride 1

vliegwiel fitbike ride 1

Zoals ik al zei: ik ben gewoon heel tevreden met deze hometrainer. Wat ik ermee wil doen is allemaal mogelijk. Ik fiets elke dag op deze hometrainer en hij doet het nog steeds fantastisch

De Ride 1 is geluidloos door het magneetsysteem. Zo kan ik in de avond laat ook trainen zonder dat mijn vriendin wakker wordt!

Het zadel zit erg lekker, waardoor je geen last krijgt ven je billen of rug. Als je het zadel goed afstelt kun je makkelijk 2 uur lang fietsen.

De FitBike staat erg stabiel op de grond. Ook als je vol gas aan het trainen bent verschuift de hometrainer niet.

Voor welk niveau is de Ride 1 geschikt?

De FitBike Ride 1 is gemaakt voor de starter. Een professionele spinner kan beter verder kijken dan dit model.

Voor de sporter die 4 of 5 keer per week een uur wil bewegen is deze hometrainer ideaal. Als je op lage tot middelhoge intensiteit train kan dat prima met de Ride 1.

De 8 trainingsschema’s zijn prettig om te gebruiken, ook voor beginnende sporters. Bouw langzaam maar zeker op naar een hoger niveau.

Is de de FitBike Ride je geld waard?

In mijn ogen is de Ride 1 zeker een top! Dankzij de eenvoud van het apparaat kan iedereen hiermee overweg. Ook zijn de trainingsschema’s uitdagend genoeg voor mij.

Ik ben natuurlijk geen professionele fietser, maar iemand die af en toe cardio moet doen. Voor dat doeleind is de FitBike Ride 1 zeker een topproduct!

Ik ben erg enthousiast over dit product en met mij nog meer mensen. Met tientallen positieve reviews op het internet is de FitBike Ride 1 gewoon een aanrader.

FAQ

Hoelang duurt de montage?

Ik heb de FitBike in mijn eentje in een halfuurtje opgezet. Prima te doen dus!

Is de FitBike Ride 1 geschikt voor topsporters?

Nee, die kunnen beter gaan voor een iets uitgebreider model zoals de Ride 3 of Ride 5.

Is de handleiding duidelijk?

De handleiding is zeker duidelijk, ik kon er goed mee overweg.