FitBike Ride 2: Review, Test & Aanbieding (2024)

De afgelopen maanden ben ik me steeds meer gaan verdiepen in cardio. Vooral om mijn mijn conditie te verbeteren en af te vallen. Er zijn hiervoor verschillende hometrainer modellen getest.

Uiteindelijk ben ik uitgekomen op de FitBike Ride 2. In deze blog lees je mijn eerlijke mening over deze hometrainer. Zo kun je voor jezelf uitmaken of de fiets voor jou geschikt is.

Een testrondje op de FitBike Ride 2

Fitbike ride 2

Voordat ik een keuze kon maken heb ik eerst verschillende modellen getest. FitBike heeft namelijk meer varianten, zoals de FitBike Ride 1 of de uitgebreidere Ride 3.

De FitBike Ride 2 kun je beschouwen als een instapmodel, voor beginners is hij perfect. Qua budget is de Ride 2 ook ideaal voor sporters die net beginnen.

Ik ben zelf ook net begonnen met fietsen, dus ik zocht naar een model dat niet al te duur is. De Ride 2 is daarom voor mij een goed model.

De Ride 2 is de kleinste in deze FitBike-serie, met een maximale lengte van 180cm.


Een duurzame en stabiele keuze

De kern van de FitBike Ride 2 is gemaakt van staal, afgewerkt met kunststof. Voor regulier gebruik is deze hometrainer erg duurzaam. Ik verwacht wel een aantal jaar veel plezier te kunnen hebben van de Ride 2.

Verder staat de Ride 2 stabiel op de grond, waardoor je intensieve trainingen eenvoudig volgt. De Ride 2 is waterpas te zetten, maar alleen met een externe waterpas. Let daar dus wel op bij het neerzetten van de hometrainer.

De Ride 2 weegt in totaal zo’n 25 kilo. In vergelijking met soortgelijke hometrainers is dat een gemiddeld gewicht. Al met al een stevig apparaat dus.

De kilo’s eraf fietsen met de FitBike Ride 2

Voor mensen die net als ik meer aan cardio willen doen is deze hometrainer top. Je zet de Ride 2 thuis ergens neer en gebruikt hem wanneer je zelf wilt.

De Ride 2 heeft het voordeel dat er een telefoonhouder op zit. Zo kun je online lesprogramma’s volgen via je telefoon of tablet. Ook kun je tijdens een rustige workout een film of serie kijken.

Sporten met de Ride 2 is hoe dan ook een effectieve manier van afvallen.

Je conditie een boost geven

Fitbike ride 2 stuur

Naast afvallen is de Ride 2 ook perfect voor het verbeteren van je conditie. Dankzij de trainingsprogramma’s op de hometrainer kun je heel divers trainen.

Ik wilde mijn conditie op peil houden, maar ook verbeteren. Door keer op keer mijn grenzen op te zoeken lukt dat aardig. De Ride 2 is daarin de perfecte trainingspartner.

Daarnaast kun je je hartslag monitoren aan de hand van metertjes op de handvaten. Dus hou die hartslag hoog en ga voor het uiterste!

Wat kan de FitBike Ride 2 allemaal?

De FitBike Ride 2 heeft in ieder geval al meer trainingsprogramma’s dan zijn voorganger. Met 12 verschillende programma’s maak jij je training divers en uitdagend.

De weerstand van de Ride 2 is ook aan te passen. Met 16 niveau’s kun je hellingen en tegenwind nabootsen. Op die manier maak je de training voor jezelf lekker uitdagend.

Ook is het zadel verstelbaar, om je comfort te kunnen verhogen. Op die manier kun jij je trainingen zo soepel mogelijk laten verlopen.

Voor wie is de Ride 2 bedoeld?

hoogte fitbike ride 2

De Ride 2 is helaas vrij beperkt in de afmetingen. Hij is geschikt voor mensen tot 180cm, waardoor voornamelijk vrouwen deze hometrainer gebruiken. Het maximale gewicht ligt op ongeveer 125 kilo.

Dat is een stuk lager dan bij bijvoorbeeld de Ride 3 of Ride 5 iPlus. Die kunnen een gewicht van meer dan 135 kilo aan. De Ride 5 kan zelfs 150 kilo hebben.

De Ride 2 is dus vooral bedoeld voor vrouwen die 180 of kleiner zijn met een gewicht van maximaal 125 kilo. Al kunnen mannen van 180cm of kleiner natuurlijk ook gewoon losgaan op de Ride 2.

De Ride 2 is een stille kracht

Dankzij het magnetische weerstandssysteem is de Ride 2 muisstil. Je kunt de weerstand verhogen door de magneet dichter bij het vliegwiel te draaien.

Het voordeel van de magnetische weerstand is dat er geen slijtage ontstaat. Hierdoor hoef je geen onderdelen te vervangen bij intensief gebruik. Ook gaat de hometrainer hierdoor vaak langer mee dan andere merken.

Het verschil met andere modellen

grootte fitbike ride 2

De Ride 2 is de kleinste uitvoering van de Fitbike Ride-serie. De overige modellen zijn ook te gebruiken door mensen die langer zijn dan 180cm.

Verder zijn de hometrainers redelijk hetzelfde, afgezien van het aantal trainingsprogramma’s.

De Ride 1 heeft de minste programma’s met 8 stuks. De Ride 2 en Ride 3 hebben allebei 12 programma’s. Verder heeft de Ride 5 met 19 programma’s veruit de meeste.

Het display op alle FitBike Ride modellen geeft dezelfde informatie weer. Denk hierbij aan calorieverbruik, hartslag en sporttijd.

Mijn eerlijke oordeel van de FitBike Ride 2

De FitBike Ride 2 heeft zo natuurlijk zijn pluspunten en minpunten. Ik ben zelf erg tevreden met de hometrainer, maar ik heb geprobeerd objectief te kijken.

Zo heb ik bijvoorbeeld reviews van andere gebruikers bekeken en daar rekening mee gehouden.

De pluspunten van de FitBike Ride 2

voordelen fitbike ride 2

De Ride 2 heeft 16 weerstandsniveaus, wat meer dan genoeg is voor de casual sporter. Je kunt je workout genoeg variëren en daardoor uitdagend houden.

De tablethouder is een geweldige toevoeging van dit apparaat. Je kunt online een workout opzoeken en volgen of tijdens het sporten een serie kijken. Helaas kun je je tablet niet koppelen met de hometrainer. Dat had helemaal handig geweest.

Woon je met meer mensen in een huis? Dan kun je verschillende gebruikers toevoegen aan de hometrainer. Op de FitBike Ride 2 kun je 4 verschillende profielen aanmaken.

De minpunten van de FitBike Ride 2

Fitbike Ride 2 ervaringen
De FitBike Ride 2 staat bij mij in de huiskamer

Het grootste minpunt van de Ride 2 is de beperktheid in lengte en gewicht. Mensen tot slechts 180cm kunnen op deze hometrainer fietsen.

In Nederland zijn de meeste mensen (zeker mannen) een stuk langer. De hometrainer is voor lange mensen helaas vrij beperkt.

Het maximale gewicht van 125 kilo is nog vrij redelijk, zeker voor mensen tot 180cm. Toch is het niet optimaal, waar andere modellen tot een hoger gewicht kunnen dragen.

Deze hometrainer is hartstikke stabiel, maar als je keihard wilt gaan is hij niet ideaal. Intensieve sporters kunnen beter een iets steviger model kiezen.

Mijn conclusie

Na uitvoerig testen en het lezen van talloze reviews is mijn conclusie zeer positief. Deze hometrainer is voor zijn prijsklasse erg goed als instapmodel.

De fanatieke sporter die écht hard wil gaan kan beter een ander model kiezen.

In mijn ogen is de FitBike Ride 2 dus zeker een aanrader. Ik heb er nog altijd veel plezier van!
Veelgestelde vragen

Hoe lang ben ik bezig met het monteren van de FitBike Ride 2?

De montagetijd valt hartstikke mee. Ik heb er zelf een half uur over gedaan, de handleiding is erg duidelijk.

Bestaan er ook andere FitBike hometrainers?

Ja, naast de Fitbike Ride 2 bestaan er nog vier modellen. De Ride 1, Ride 3 en Ride 5 (iPlus) en Ride 6 iPlus.

Kan ik deze hometrainer gebruiken om af te vallen?

Ja! Deze hometrainer is ideaal voor beginnende sporters om wat kilo’s kwijt te kunnen raken.