FitBike Ride 3 Hometrainer – Mijn eerlijke review

Het is ideaal om thuis te kunnen trainen, deze hometrainer maakt dat voor mij mogelijk.

De FitBike Ride 3 is een low-budget instapmodel voor de beginnende fietser. Ik heb de Ride 3 zelf een tijdje gebruikt en ben zeer te spreken over dit model.

Toch zijn er altijd nadelen te vinden. In deze review deel ik mijn ervaring en bekijk ik de plus- en minpunten. Zo kun je beslissen of de FitBike Ride 3 wat voor jou is.

De FitBike Ride 3 uitgelicht

Fitbike Ride 3

Dit model is een uitgebreidere versie dan zijn voorgangers, de Ride 1 en Ride 2. Deze twee modellen hebben iets minder specificaties en programma’s. De Ride 5 is daarentegen iets uitgebreider.

Het voordeel van de Ride 3 is dat het gebruiksniveau eenvoudig is. Beginnende sporters kunnen hun geluk dus niet op met deze hometrainer.

De instap op de trappers van de Ride 3 is erg laag. Daardoor kunnen mensen op leeftijd eenvoudig gebruik maken van dit model. Ook voor revalidatietrajecten wordt de Ride 3 vaak aanbevolen.


Wat vinden anderen ervan?

Online zijn erg genoeg reviews te vinden van de FitBike Ride 3. Naast eigen ervaringen vind ik het erg belangrijk om de mening van anderen te lezen. Op die manier kan ik een goede keuze maken.

Op de websites waar dit model wordt verkocht zijn de kopers erg tevreden. De meeste mensen vinden de Ride 3 erg betrouwbaar. Ook het gebruik valt in de smaak.

De kwaliteit, zeker voor deze prijs, wordt gezien als grootste pluspunt door anderen. Als je kijkt wat je allemaal kan met deze hometrainer is dat niet zo gek.

Wat kan deze hometrainer allemaal?

display fitbike ride 3

De FitBike Ride 3 heeft een aantal interessante specificaties. Dit model heeft 12 trainingsprogramma’s om je workout lekker divers te houden. Sporten wordt zo nooit saai!

Ook kun je aan de hand van een handig display relevante informatie aflezen. Onder andere je calorieverbranding, snelheid en afstand worden bijgehouden.

Aan de hand van handsensoren wordt je hartslag tijdens je workout constant gemeten. Op die manier kun je je hartslag makkelijker hoog houden. Een hoge hartslag zorgt namelijk voor een betere verbranding.

De FitBike Ride 3 heeft een handige tablethouder. Zo kun je tijdens je workout bijvoorbeeld een film of serie kunt kijken. Of nog beter, je kunt online een fietstraining opzoeken en die volgen!

De bouw van de FitBike Ride 3

vliegwiel fitbike ride 3

Dit model van FitBike heeft een stevig vliegwiel van zo’n 7kg. In zijn klasse alsnog een relatief licht wiel. Toch merk je dat het wiel soepel loopt en voldoende weerstand kan bieden voor een fijne workout.

Het totaalgewicht van de FitBike Ride 3 is 30 kilo. De afmetingen van het product zijn 80 x 50 x 130cm. Een niet al te zware hometrainer en ook niet lomp groot dus.

Dankzij de stalen constructie, afgewerkt met kunststof is dit een duurzaam apparaat. Vanuit FitBike krijg je zelfs 10 jaar garantie op de hometrainer. Dat zegt mij dat ze veel vertrouwen hebben in hun product!

Daarnaast is de FitBike Ride 3 erg stabiel. Je kunt moeiteloos je workout volgen en een hoge intensiteit behalen zonder wankelend apparaat.

Een training op de FitBike Ride 3

Ik heb deze hometrainer aangeschaft om mijn conditie te verbeteren. Ik was gestopt met roken en wil mijn conditie boosten door meer te gaan sporten. Na enkele weken merkte ik al een enorm verschil in mijn conditie.

Dankzij de verschillende programma’s werd het sporten ook niet saai. Iedere keer werd ik weer uitgedaagd en ging ik tot het uiterste.

Je kunt de Ride 3 natuurlijk niet alleen gebruiken om je conditie te verbeteren.

Afvallen met de FitBike Ride 3

Dankzij de display kun je tijdens je workout al aflezen hoeveel calorieën je verbruikt hebt. Vooraf stel je natuurlijk een doel hoe veel je wilt afvallen. Door dit ook tijdens het sporten bij te kunnen houden verhoog je de slagingskans.

Met het gebruik van deze hometrainer weet ik zeker dat de kilo’s eraf zullen vliegen.

Weerstandstraining met de Ride 3

Fitbike Ride 3 ervaringen
De FitBike Ride 3 bij mij op zolder

Dankzij de 16 weerstanden kun je jezelf net dat extra beetje pushen. Zo kun je bijvoorbeeld een bepaalde afstand in een bepaalde tijd proberen af te leggen.

Daarna verhoog je de weerstand en probeer je dezelfde afstand en tijd opnieuw te halen.

Op die manier kun je een soort wedstrijd houden met jezelf. Zo blijft sporten leuk en uitdagend. Op hoge weerstanden snel kunnen fietsen geeft mij namelijk echt een boost!

Voor wie is deze hometrainer geschikt?

lengte fitbike ride 3

Deze hometrainer is geschikt voor de meeste mensen. Tot een lengte van 190cm kun je gebruik maken van de Ride 3. Ook heeft dit model een hoog draaggewicht, tot zo’n 135 kilo.

Het zadel is verstelbaar, zodat mensen van bijna alle lengtes erop passen. Mocht je te lang of te zwaar zijn voor dit model, geen zorgen! Er zijn genoeg andere modellen op de markt die wel bij je passen.

Ik raad aan om je te houden aan de afmetingen die door FitBike worden aangegeven. Anders zou je workout niet prettig en effectief kunnen verlopen. Door een slechte houding kun je namelijk rugklachten krijgen.

Ik ben zelf zeer te spreken over dit model. Toch wilde ik graag de plus- en minpunten naast elkaar zetten.

Wat zijn de pluspunten?

fitbike ride conclusie

Het grootste pluspunt vind ik de eenvoud waarmee de FitBike te gebruiken is. Het is echt een topproduct voor de beginnende sporter. Ook de wat meer ervaren sporten kan overigens gebruik maken van de Ride 3.

De variatie in trainingen en weerstanden is ook een groot pluspunt. Op die manier kun je jezelf blijven uitdagen en verbeteren.

Ook vind ik de prijs-kwaliteit verhouding erg goed. Zeker als je kijkt naar het aantal functies dat de Ride 3 heeft. In deze prijsklasse is er naar mijn mening geen beter alternatief!

De hometrainer is daarnaast ook nog eens geruisloos. Dankzij de magnetische weerstand hoor je het apparaat niet. Er ontstaat door de magneet geen wrijving en slijtage op het wiel.

Wat zijn de minpunten?

Het grootste minpunt vind ik dat je geen externe apparaten kunt koppelen met de Ride 3. Je kunt wel een tablet neerzetten, maar meer niet. Ook hartslagmeters en polsbanden kun je niet koppelen.

Het stuur is niet verstelbaar, waardoor je je houding alleen met het zadel kunt optimaliseren. Zeker voor lange mensen kan dit een beetje vervelend zijn. Je kunt een hoop goedmaken met het zadel, dat scheelt.

Mijn conclusie over de FitBike Ride 3

Ik ben zeer te spreken over dit apparaat, zo veel is wel duidelijk. Ga je voor luxe met ontelbaar veel specificaties is de Ride 3 niks voor jou. Maar voor deze degelijke prijs is het echt een topproduct.

De FitBike Ride 3 is hoe dan ook een goede keuze voor beginners en ervaren fietsers.
Veelgestelde vragen

Is de FitBike Ride 3 makkelijk te monteren?

Als je handleiding secuur doorneemt is de montage erg eenvoudig. Binnen een uur kun je dit apparaat makkelijk in elkaar hebben.

Is er een uitgebreider model op de markt?

Ja, de FitBike Ride 5 iPlus is net wat uitgebreider. Met 19 trainingsprogramma’s kun je je training nog meer variëren. Al gebruikt de gemiddelde sporter niet zo veel programma’s.

Kan ik de Ride 3 gebruiken om snel af te vallen?

Ja, mits je een goed dieet volgt. Een juist dieet volgen staat namelijk voor meer dan de helft van een gezonde levensstijl.