FitBike Ride 5 iPlus – Eerlijke Review & Ervaringen (2024)

Vreemd hoe sommige zaken kunnen lopen. Dit is het verhaal van een hometrainer die op mijn pad is gekomen nadat ik mijn pols had gebroken.

Je vraagt je misschien af wat een gebroken pols met een hometrainer te maken heeft? Geen zorgen, daar krijg je snel antwoord op.

Ook begrijp je straks, als het goed is, waarom de FitBike Ride 5 iPlus mij zoveel plezier heeft opgeleverd.

De FitBike Ride 5 iPlus hometrainer

fitbike ride 5iplus hometrainer

Toegegeven; dat ik voor de FitBike Ride 5 iPlus ben gegaan heeft voor een deel met de relatief lage prijs te maken. Toch is die prijs (gemiddeld zo’n 400 euro) zeker niet de enige reden om voor de FitBike Ride 5 iPlus te kiezen.

Hoewel de eerste weken bij mij echt in het teken stonden van het onderhouden van mijn conditie, kon ik daarna volop trainingsprogramma’s volgen.

Deze hometrainer heeft er maar liefst 19, waarvan er 12 zijn voorgeprogrammeerd.

Je kunt denken aan heuvels en allerlei soorten intervallen. Een extra pluspunt is dat er een koppeling met hartslagmeter mogelijk is. Zo kan je goed gericht trainen. Zowel intensief als rustig.

Op het display worden diverse gegevens getoond. Zo zie je tijdens je workout het aantal calorieën dat je hebt verbrand, hoe snel je gaat, je hartslag, afstand, tijd, RPM, wattage en grafiek.

Kortom: alles wat je nodig hebt om je training waar nodig bij te sturen.

Verder heeft de FitBike Ride 5 iPlus een vliegwiel dat 10 kilogram zwaar is. Dat is een prima gewicht, waardoor je stabiel op de hometrainer zit.

Het totale gewicht van het trainingsapparaat is 36 kilo.

De hometrainer is geschikt voor mensen die met een lengte tot 195 centimeter en een gewicht van 150 kilo.

Daarnaast is de hometrainer vrijwel geruisloos. Prettig voor jezelf, je huisgenoten en je buren.


De beste functie van de FitBike Ride 5 iPlus

bluetooth verbinding fitbike ride 5 iplus

En dan moet mijn favoriete functie nog komen. Mensen die de producten van Focus Fitness, waar FitBike onder valt, kennen, weten wat de iPlus module inhoudt.

Dit betekent dat je in dit geval de hometrainer via Bluetooth kan verbinden met een tablet of smartphone. Diverse crosstrainers en loopbanden hebben deze module ook.

Je smartphone of tablet wordt met de module een trainingscomputer. De weerstand hoef je tijdens een training niet zelf aan te passen.

Ik vind dit ideaal, omdat ik me dan volledig op de training kan richten en niet hoef na te denken over het juiste weerstandsniveau.

Verder kan je routes rijden in landschappen die er toch iets anders uitzien dan je garage of zolderkamer.

Zeker in het begin van mijn revalidatie, toen ik mijn pols nog niet veel kon gebruiken, zorgde dit ervoor dat de trainingen veel sneller verliepen, en een stuk leuker waren.


Waar is de Ride 5 geschikt voor?

De FitBike Ride 5 iPlus kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Dat heb ik zelf mogen ervaren. Zo gebruikte ik de hometrainer in de eerste maanden voor het onderhouden van mijn conditie.

Toen het gips er eenmaal af was en ik mijn pols weer licht mocht belasten, leek het me niet verstandig om meteen weer volle bak buiten op mijn racefiets of mountainbike te gaan crossen.

Daarom heb ik in die periode op de Ride 5 iPlus vooral intervaltrainingen gedaan.

Het is als je het mij vraagt een multifunctioneel trainingsapparaat. Zo kan je na een knieoperatie de eerste licht belastende oefeningen prima op deze hometrainer doen.

Als je wilt afvallen kan je het programma voor vetverbranding doen en voor de betere krachttraining kom je eerder bij het wattageprogramma uit. Zo is er voor iedereen een geschikt programma.

Bovendien is de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit zeer goed.

Conclusie: is de FitBike Ride 5 iPlus de aanschaf waard?

stuur fitbike ride 5iplus

Je hoeft niet tussen de regels door te lezen om door te hebben dat ik te spreken ben over de FitBike Ride 5 iPlus. Natuurlijk zijn er altijd wel nadelen te vinden.

Zo is het voor mij een gemis dat er geen koppeling mogelijk is met Zwift. Ik moet wel zeggen dat je dit eerder bij spinning bikes ziet dan bij hometrainers.

Toch klopt het plaatje van de Ride 5 iPlus gewoon. Genoeg weerstandsniveaus, goede trainingsprogramma’s en de hometrainer werkt goed.

Voor deze prijs ga je niet snel een betere bike vinden.

Iedere sporter die een hometrainer zoekt zonder dat er professioneel op moet worden gereden, zou ik de FitBike Ride 5 iPlus aanraden.