FitBike The Beast Getest – Ontdek Mijn Ervaringen (2024)

Met zo’n naam mag je toch wel het een en ander verwachten. The Beast. Dat moet haast wel het beste van het beste zijn.

Als je naar de verkoopcijfers kijkt, valt het zeker niet tegen. Het is een bestseller onder de airbikes. Dat wilde ik weleens uitproberen.

In deze review kan je lezen hoe mijn testmaand op FitBike The Beast is bevallen en wat de voor- en nadelen van deze fiets zijn.

Eigenschappen FitBike The Beast

Fitbike The Beast
FitBike The Beast staat nu bij mij thuis

De kwaliteit van FitBike The Beast is super. De airbike heeft een totaal gewicht van 73 kilogram.

Het maximaal belastbaar gewicht is 150 kilogram, wat behoorlijk zwaar is voor een cardioapparaat. Dat zorgt ervoor dat dit een lekker stabiele airbike is. Je kunt dus gewoon voluit sporten zonder dat hij beweegt.

De weerstand van een airbike wordt geregeld via lucht. De weerstand wordt automatisch hoger als je harder gaat trappen. Dat maakt een airbike zo’n geschikt trainingsapparaat voor HIIT trainingen.


Trainingsprogramma’s

Op FitBike The Beast kun je 7 verschillende trainingsprogramma’s volgen.

Behalve een programma vol met HIIT trainingen gaat het onder meer om een hartslagprogramma. Voor de hartslagmeting maak je, uiteraard, gebruik van een hartslagmeter.

Je kunt je eigen hartslagband koppelen met de airbike. Houd er rekening mee dat de hartslagband niet standaard wordt meegeleverd.

Als een airbike nieuw voor je is, dan ga je misschien tevergeefs op zoek naar weerstandsniveaus. De weerstand gaat omhoog als je harder gaat trappen. Daarom lees je niks over hoeveel niveaus van weerstand er zijn.

Display

Fitbike The Beast display

Het display van FitBike The Beast mag er zeker zijn. Het ontwerp is mooi en het display zelf is lekker groot.

Je ziet hoeveel calorieën je verbruikt, de gereden afstand, hartslag, RPM, snelheid, gereden tijd en wattage.

Via de trainingscomputer kun je ook makkelijk je training aanpassen. Zo kun je tijdens het rijden een extra interval instellen.

Aandrijving

Een van de belangrijkste punten van een cardioapparaat is de aandrijving. Dit zegt namelijk iets over hoe soepel het apparaat loopt.

Maar ook, en misschien wel vooral, over het geluid dat de trainer produceert. Bij deze airbike van FitBike hoef je niet bang te zijn dat je huisgenoten gillend gek worden.

De aandrijving gebeurt namelijk met een V-belt. Behalve dat dit een sterke V-snaar is, zorgt dit voor een nagenoeg stille trainer.

Je kunt de FitBike The Beast dus prima gebruiken als je huisgenoten thuis zijn. Ze merken het niet eens.

Het ontwerp van FitBike The Beast

Fitbike The Beast airbike

Tegenwoordig worden steeds meer fitnessapparaten ergonomisch ontworpen. Er komt steeds meer aandacht voor de perfecte zit.

Niet alleen op je bureaustoel, maar ook als je aan het sporten bent. FitBike The Beast vormt hierop geen uitzondering. Er is veel aandacht besteed aan het ontwerp van de airbike.

Het stuur heeft twee grepen op het stuur. Als je de bovenste vasthebt, zal je meer je triceps gebruiken, en deze dus sterker maken.

De onderste grepen zijn ontworpen voor het trainen van je biceps. Het maakt in feite niet uit waar je je handen houdt.

Misschien heb je zelf wel een voorkeur. Dit ontdek je vanzelf tijdens het gebruik van de airbike.

De handgrepen hebben meer dan voldoende grip. Het zadel heeft een behoorlijke ruime zitting en is horizontaal en verticaal verstelbaar.

Zo kun je eindeloos blijven zoeken naar de juiste positie. Hoewel het uiteraard wel de bedoeling is dat je een fijne positie vindt. Geen zorgen, dit gebeurt over het algemeen snel.

Hoe werkt dat met die luchtstroom?

Fitbike The Beast luchtstroom

FitBike The Beast is een airbike. De weerstand werkt met luchtstroom. Nu zijn er verschillende manieren waarop dit geregeld kan worden.

De luchtweerstand wordt bij veel airbikes in je gezicht geblazen. Die methode heeft zowel voorstanders als tegenstanders.

Voorstanders vinden het fijn omdat de lucht verkoelend kan werken. Tegenstanders vinden dat juist het probleem.

Bij FitBike The Beast hoef je hier niet over na te denken. De lucht wordt naar de zijkant geblazen, zodat je er zelf geen last van hebt.

En als je wat verkoeling wilt, kun je altijd nog een ventilator aanzetten. Of een raam opendoen.

Mijn ervaring (en die van anderen) met FitBike The Beast

Fitbike The Beast training

Op het gebied van cardiotraining had ik al behoorlijk wat ervaring. Mijn persoonlijke favoriet, spinning, combineerde ik met krachtoefeningen. En af en toe nam ik plaats op een crosstrainer.

Een airbike zit voor mijn gevoel tussen een spinning bike en een crosstrainer in.

Vooral in de eerste week was het wennen dat mijn armen zo fanatiek moesten meebewegen. Spinnen is ineens een stuk relaxter geworden.

Een persoonlijke misvatting was dat ik dacht dat een training van 25 minuten aan de korte kant is. Vaak heb ik de 25 minuten niet eens gehaald. Dat maakt het ook wel erg efficiënt om een airbike te trainen.

Maar goed, dit zegt natuurlijk niet zo veel over de kwaliteit van FitBike The Beast. Daar kan ik kort over zijn. Die is uitstekend.

Je hebt alle functies die een goede airbike nodig heeft. Het is een stevige fiets met veel trainingsmogelijkheden. En de trainingscomputer werkt prima. Het duidelijke en grote scherm is een pluspunt.

Andere ervaringen

Omdat ik niet de meest ervaren gebruiker van de airbike ben, heb ik nog even gezocht naar andere ervaringen van gebruikers.

Die zijn er volop te vinden, omdat FitBike The Beast een van de populairste airbikes is. Vaak komt The Beast als beste airbike uit de bus. Dat zal zeker niet voor niks zijn.

Als positieve punten komen vooral de goede kwaliteit en trainingsmogelijkheden naar voren. Ook de handgrepen verrassen gebruikers in positieve zin.

Eigenlijk zit er maar één nadeel aan FitBike The Beast. Dat voel je in je binnenzak of handtas.

Waarom een airbike?

Het was in het begin zeker even wennen om te trainen op een airbike. Een keer of vijf had ik dit in de sportschool gedaan. Drijfnat van het zweet kwam ik na een sessie van de airbike af.

Als je met hoge intensiteit wilt trainen, de zogenoemde High Intensity Interval Training (HIIT), is dit de ideale trainer. Straks ontdek je nog wat andere voordelen van dit apparaat.

Wat is de prijs?

fitbike the beast

FitBike The Beast is niet de goedkoopste airbike. De prijs ligt meestal rond 1200 euro, en dat is natuurlijk een hoop geld.

Daar komt bij dat je al een airbike hebt voor minder dan de helft van dit bedrag. Nu is het wel zo dat dit airbikes zijn van een mindere kwaliteit dan FitBike The Beast. Maar kwaliteit kost geld.

Deze fiets wordt qua prijs in de middenklasse geschaald, maar dan wel aan de bovenkant. Daardoor kan het voor thuisgebruik aan de prijzige kant zijn.

Het is echter wel een van de beste airbikes die er is. Dus als je het geld ervoor over hebt, ga je daar hoogstwaarschijnlijk geen spijt van krijgen.

Conclusie: is FitBike The Beast zijn geld waard?

Als je deze review hebt gelezen, zal je het antwoord waarschijnlijk al weten. Wat mij betreft is FitBike The Beast een absolute topper waar je veel plezier aan gaat beleven.

In mijn geval is dat in ieder geval gebeurd. Ook na mijn testmaand nog, want inmiddels staat FitBike The Beast bij mij in de werkkamer.

Het is een prima apparaat om fitter te worden. En het is ook een voordeel dat je na zo’n 20 minuten zeer effectieve training achter de rug hebt.