FitBike: Het aanbod Hometrainers & Indoor Cycles (2024)

Als je voor FitBike kiest om een hometrainer of indoor fiets te kopen, dan zit je goed. Het is een van de grootste merken, dat bekend staat om de goede kwaliteit en de betaalbare fietsen.

Juist vanwege dat laatste is een FitBike ideaal voor thuis. Ben je benieuwd naar het aanbod indoor cycles, de hometrainers van FitBike en andere apparaten van dit merk?

Lees dan snel verder. Je vindt het allemaal in dit artikel.

FitBike Indoor Cycles

De indoor cycles, oftewel de spinning fietsen van FitBike, herken je aan het woordje ‘Race’ dat achter FitBike staat.

Dat het aanbod groot is, zie je aan onderstaande lijst. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de ´gewone´ Race en de Magnetic serie.

FitBike Race 2

FitBike Race 2 review

De FitBike Race 2 is een instapmodel. Ben je een beginnende thuissporter, dan is dit een goed model voor je.

De weerstand van de Race 2 wordt bepaald door middel van een viltblokje. Door aan de weerstandsknop op het frame te draaien, verandert de stand van het viltblokje, waardoor je meer (of minder) weerstand krijgt.

De Race 2 is een stille indoor fiets, dankzij de aandrijving die met een V-belt gebeurt. De fiets heeft toeclips pedalen. Helaas is het niet mogelijk om je hartslag te meten.

Het display laat je snelheid, afstand, gereden tijd en calorieverbruik zien. Een prima spinning fiets voor een laag aankoopbedrag.
FitBike Race 4

FitBike Race 4

Ook dit is een spinningbike voor de beginnende thuissporter. Het verschil met de Race 2 is niet zo groot, maar ook weer wel.

De Race 4 is een vrij lichte fiets, met een niet al te zwaar vliegwiel. De weerstand wordt niet door een viltje, maar door een sterke magneet bepaald. Dit werkt een stukje nauwkeuriger.

Ook dit is een stille indoor cycle, vanwege de geruisloze aandrijving met een V-snaar.

Het unieke aan deze fiets is de Bluetoothontvanger. Hierdoor kan de Race 4 gekoppeld worden aan je smartphone en tablet. Dit is de iPlus module.

Je kunt trainen met onder meer Zwift, wat voor fanatieke fietsers een mooi extraatje is. En voor sommigen zelfs een must. Op de Race 4 kan je ook je hartslag meten, met een hartslagband.
FitBike Race Magnetic Basic

Fitbike Race Magnetic Basic

Wil je het iets professioneler aanpakken, dan kan je voor de FitBike Race Magnetic Basic gaan. Deze spinningfiets heeft een vliegwiel van 20 kilogram zwaar.

Het is een stabiele en comfortabele fiets, die dankzij de magnetische weerstand en aandrijving via een V-belt stil en nauwkeurig is.

Op de Race Magnetic Basic zitten geen klikpedalen, maar pedalen met toeclips. Een ander minpunt is dat je je hartslag niet kunt meten.

Deze fiets koop je als je een relatief goedkope spinningfiets met magnetische weerstand én een zwaar vliegwiel wilt. Je kunt er stevig op trainen.
FitBike Race Magnetic Home

Fitbike Race Magnetic Home

Een upgrade ten opzichte van de Race Magnetic Basic. Deze spinning fiets is nog een stukje zwaarder dan zijn kleinere broertje.

Hoe zwaarder de fiets is, hoe stabieler deze is. Ook deze fiets is uitgerust met toeclips, maar je kunt er voor kiezen om zelf SPD-pedalen te kopen en te monteren. Daar is de crank van de FitBike Race Magnetic Home geschikt voor.

Op de bijgeleverde trainingscomputer zie je onder meer het aantal omwentelingen, gereden tijd en afstand staan. En uiteraard je snelheid.

Hartslagmeting kan niet met deze indoor fiets, en ook is er geen koppeling met Bluetooth mogelijk.
FitBike Race Magnetic Pro

Fitbike Race Magnetic Pro review

De FitBike Race Magnetic Pro is het paradepaardje van FitBike. Met een vliegwiel van 22 kilogram weet je zeker dat het trappen erg soepel verloopt.

De weerstand wordt geregeld door een sterke magneet en de aandrijving gebeurt met een V-snaar. De fiets zelf is erg stabiel en oersterk. Het totale gewicht is eveneens aan de forse kant.

De Race Magnetic Pro is standaard uitgerust met toeclips en SPD-pedalen. Deze fiets is geschikt voor professioneel gebruik.

Houd er wel rekening mee dat er geen koppeling met apps mogelijk is en dat je je hartslag niet kunt aflezen. Maar de kwaliteit van deze fiets is top.
FitBike Hometrainers

De hometrainers van FitBike onderscheiden zich door het woordje ‘Ride’ in plaats van ‘Race’. Ze zijn dus makkelijk te herkennen. De hometrainers zijn betaalbaar, en sommigen hebben erg fraaie extra’s.

FitBike Ride 1

Fitbike Ride 1 review

De perfecte hometrainer als je net begint als thuissporter. Het is een eenvoudig model, met een vrij laag gewicht en een licht vliegwiel, van 3,5 kilo.

De aandrijving gebeurt met een V-snaar, waardoor je soepel trapt. Daarnaast zorgt deze aandrijving ervoor dat de Ride 1 een stille hometrainer is.

De weerstand wordt opgewekt door magneten. Dit werkt goed en is bovendien fluisterstil. Je kunt op deze hometrainer in acht verschillende weerstanden trainen.

Op het display zie je je snelheid, de trainingstijd, afstand, verbrande calorieën én je hartslag. Een prima instapmodel.
FitBike Ride 2

Fitbike Ride 2 ervaringen

De FitBike Ride 2 is een kleine upgrade ten opzichte van nummer 1.

Het vliegwiel is met 5 kilogram een stukje zwaarder. De fiets heeft een maximaal belastbaar gewicht van 125 kilogram. In vergelijking met de Ride 1 heeft deze hometrainer meer weerstandsniveaus, 16 in totaal.

Verder is het een pluspunt dat je trainingsprogramma’s kunt volgen. FitBike Ride 2 heeft er vier, waaronder een hartslag- en een wattageprogramma. Je hartslag wordt afgelezen dankzij de sensoren op het stuur.
FitBike Ride 3

Fitbike Ride 3 ervaringen

Je raadt het al, de FitBike Ride 3 is weer een stukje beter dan de Ride 2.

Het vliegwiel heeft een gewicht van 7 kilogram. Nog altijd niet overdreven zwaar, maar je merkt dat het trappen steeds soepeler verloopt.

Dit is bovendien een hometrainer met lage instap, en daarmee ook geschikt voor ouderen en mensen die moeten revalideren.

Op de Ride 3 zitten 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Combineer dit met de 16 weerstanden en je snapt dat je met deze hometrainer oneindig kunt variëren. Daarnaast is dit een sterke en stevige hometrainer.
FitBike Ride 5

Fitbike Ride 5

Met een vliegwiel van 10 kilogram kom je met de FitBike Ride 5 bij het serieuzere werk. De Ride 5 is een hometrainer die van allerlei nieuwe technieken is voorzien.

En je kunt deze fiets ook met de iPlus module kopen; De Ride 5 iPlus Dit kost je 50 euro meer, en geeft je de kans om met apps te trainen.

Ook zonder die module kan je prima trainen op deze hometrainer. Er zijn 19 trainingsprogramma’s, waaronder een heuveltraining en intervalprogramma.

Op het display staan behalve de gebruikelijke gegevens ook je hartslag en wattage. Voor de meest nauwkeurige hartslag kan je een eigen hartslagband koppelen.
FitBike Ride 6 iPlus

Fitbike Ride 6 iPlus

De FitBike Ride 6 iPlus is weer een stukje zwaarder dan zijn voorganger. Zowel met betrekking tot het maximaal belastbaar gewicht, van 150 kilo, als met het totale gewicht van een kleine 40 kilo. Het vliegwiel is 10 kilogram zwaar.

De magnetische weerstand heeft 16 verschillende niveaus. Ook zijn er 16 verschillende trainingsprogramma’s.

En de FitBike Ride 6 is ook met de alom geprezen iPlus module te bestellen. Trainen met apps behoort dus tot de mogelijkheden.
FitBike Senator

Fitbike Senator

De FitBike Senator is zowel met als zonder iPlus module te koop. Je kunt dus zelf kiezen of je de mogelijkheid wilt om met apps te trainen.

Deze hometrainer is ijzersterk met een eigen gewicht van 47 kilogram en een maximaal belastbaar gewicht van 180 kilogram. Het vliegwiel is 10 kilogram zwaar.

Deze hometrainer heeft een EMS weerstandsysteem. Dit is nog nauwkeuriger dan magnetische weerstand. En de Senator is geschikt om heel stevig op te trainen, tot een maximum power van 700 watt.

Op de hometrainer zit een trainingscomputer met allerlei nuttige gegevens en een houder voor je tablet.
FitBike airbike: The Beast

Fitbike The Beast

De kwaliteit van FitBike The Beast is super. Deze airbike heeft een totaal gewicht van 73 kilogram. Het maximaal belastbaar gewicht is 150 kilogram, wat behoorlijk zwaar is voor een cardioapparaat. Dat zorgt ervoor dat dit een lekker stabiele airbike is.

De weerstand van een airbike wordt geregeld via lucht. De weerstand wordt automatisch hoger als je harder gaat trappen.

Dat maakt een airbike zo’n geschikt trainingsapparaat voor HIIT trainingen. Een airbike zit een beetje tussen een hometrainer en een crosstrainer in.
FitBike accessoires

Trainen op een FitBike is een feestje. Of het nu om een hometrainer of een van de indoor cycles gaat, je conditie gaat met sprongen vooruit.

Het kan nog leuker worden met een van de accessoires van FitBike. Deze zijn los te koop, maar je kunt ook een accessoire kit kopen.

Deze kit is speciaal samengesteld voor de FitBike Magnetic serie. Er zitten SPD Combi pedalen in de accessoire set. Het voordeel daarvan is dat ze makkelijk te monteren zijn en vooral dat ze je de kans geven om zowel met toeclips als met SPD pedalen te trainen.

Verder zijn er leuke en handige extra’s zoals een dubbele bidonhouder en een houder voor je tablet of smartphone.

Hoewel het trainen op een FitBike leuk is, kan het zeker bij rustige trainingen wel lekker zijn om een serietje op te zetten. En je favoriete muziek is natuurlijk altijd prettig tijdens het sporten.

Een handige losse accessoire is de trainingscomputer met borstband. Zo kan je nauwkeurig je hartslag meten en de beste trainingen uitvoeren.

FitBike: hét merk voor indoor fietsers

FitBike is een Nederlands merk dat bekend staat om de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. FitBike is, net als Focus Fitness, eigendom van Betersport.

Het is exclusief in deze (web)winkel te koop. Daarom kunnen de cardioapparaten van FitBike voor zo’n gunstige prijs worden verkocht.

FitBike richt zich vooral op thuissporters. Of je nu een beginnende thuissporter bent of bijna een professional, FitBike heeft zowel spinning fietsen als hometrainers voor jou in het assortiment.

Met de iPlus module kan je bovendien met apps trainen. Deze kan je bij veel fietsen erbij kopen.

Veelgestelde vragen

Hoewel FitBike een behoorlijk bekend merk is, kunnen er toch nog vaak wat vragen zijn. Bijvoorbeeld waar je de producten koopt en of er regelmatig aanbiedingen zijn.

Waar kan ik FitBike producten kopen?

FitBike is een merk dat exclusief door Betersport wordt verkocht. Betersport is de laatste jaren flink gegroeid, omdat steeds meer mensen thuis gaan sporten én online hun benodigdheden daarvoor kopen. Daar profiteert Betersport van. Online is het bedrijf het meest actief, maar Betersport heeft ook een fysieke winkel. Deze is te vinden in Panningen, in de provincie Limburg. Nu is de kans aanwezig dat je FitBike producten ook bij andere aanbieders voorbij ziet komen. Deze kopen dan in bij Betersport. En tweedehands kan je deze apparaten natuurlijk ook aanschaffen.

Zijn er regelmatig FitBike aanbiedingen?

Er zijn meer dan eens aanbiedingen van FitBike. Als je alleen al op de website van Betersport kijkt, kan je zien dat er vaak al een korting zit op de hometrainers en spinning fietsen. Dat geldt ook voor de accessoires. Verder kan je besparen door slim in te kopen. Zo´n accessoire set is bijvoorbeeld een stuk goedkoper als set dan wanneer je alles los koopt.