FitChef Review: Zijn de weekmenu’s je geld waard?

FitChef, een online platform voor gezonde recepten en handige weekschema’s, zou jou moeten helpen om je fysieke doelen waar te maken en gezonder te gaan eten en leven.

Is dit precies wat je voor ogen hebt, maar sta je nog een beetje sceptisch tegenover FitChef? Begrijpelijk.  Precies om deze reden hebben we voor jou een FitChef review geschreven.

We gaan in op de vragen: ‘Wat kun je verwachten?’, ‘Hoe is de kwaliteit?’, ‘Voor wie is het geschikt?’ en meer. Bovendien zullen we een aantal FitChef ervaringen van eerdere gebruikers bespreken. 

Wat is FitChef precies?

FitChef app

Je zou Fitchef het beste kunnen omschrijven als een online platform dat zich focust op gezonde recepten en tips voor een gezondere leefstijl, aan de hand van verantwoorde voeding. Daarbij staat het behalen van fysieke doelen centraal.

FitChef biedt kant en klare weekmenu’s aan op basis van deze visie, waardoor ze hun gebruikers een duwtje in de rug geven naar het doel dat ze voor ogen hebben. Zie het dus als een kant en klaar dieet schema.

Ben je al overtuigd en wil je op maat gemaakte weekmenu’s ontvangen? Klik dan hieronder voor meer informatie:


Voor wie is FitChef bedoeld en welke diensten worden er aangeboden?

FitChef doelstellingen

In feite richt FitChef zich op iedereen die wel wat hulp kan gebruiken als het gaat om gezonder en verantwoorde voeding. Of je nu wel of niet sport, wil afvallen, spiermassa wil opbouwen, gluten- of lacosevrij eet of vegetariër bent. 

Wat je doel en wensen ook zijn, FitChef stelt voor jou elke week opnieuw het ideale menu samen.

Dus ook als je simpelweg weinig kookinspiratie, of weinig verstand van gezonde voeding hebt, ben je bij FitChef aan het juiste adres.

Omdat FitChef een redelijk groot platform is, worden er verschillende diensten en producten aangeboden. We gaan het in deze FitChef review echter specifiek hebben over de Weekmenu’s.

FitChef Premium (Weekmenu’s op maat)

FitChef recepten

Fitchef Premium is eigenlijk het belangrijkste product van FitChef. Dit abonnement kun je afsluiten voor een vast bedrag per maand, waarvoor je wekelijks recepten op maat krijgt toegestuurd. 

Dat wil zeggen: alle recepten worden afgestemd op jouw specifieke wensen en behoeften. Alle menu’s zijn bovendien opgesteld volgens wetenschappelijke richtlijnen voor gezonde voeding.

Steeds meer mensen lijkten behoefte te hebben aan houvast als het gaat om het bereiden van gezonde recepten. Daarom is FitChef Premium behoorlijk populair.

Want zeg nu zelf: elke week een weekmenu toegestuurd krijgen, zonder er zelf nog over te hoeven piekeren; klinkt perfect toch? 

De belangrijkste punten van FitChef Premium

Bovenstaande klinkt allemaal leuk en aardig. Maar hoe zit het FitChef Premium Abonnement nu precies in elkaar?

Wanneer je een abonnement afsluit bij FitChef, krijg je het volgende aangeboden:

  • Weekmenu’s op maat
  • Boodschappenlijstjes
  • Toegang tot de exclusieve Fitchef-app

Het doel van de Weekmenu’s

Het doel van Fitchef is om jou zo verantwoord mogelijk op weg te helpen bij het halen van je doelen.

Zij geloven dat een gezond lichaam en een gezonde geest samenhangen met gezonde en verantwoorde voeding. Bij Fitchef willen ze dat je je doel snel bereikt, maar wel op een verantwoorde manier.

Bij Fitchef maken ze allereerst een schatting van het aantal calorieën dat jij nodig hebt per dag om af te vallen of aan te komen. Dit doen ze op basis van je opgegeven leeftijd, geslacht en lichaamsbeweging.

Vervolgens worden de calorieën keurig netjes onderverdeeld in de juiste hoeveelheden eiwitten, koolhydraten en vetten. Op basis van deze hoeveelheden worden vervolgens de menu’s samengesteld.

Wat voor resultaten kun je verwachten?

Afvallen weegschaal

Als je met Fitchef aan de slag gaat heb je natuurlijk een bepaald verwachtingspatroon van de resultaten. Dit is goed voor je motivatie, maar je verwachtingen kunnen ook té hoog zijn, waardoor je juist wordt teleurgesteld. 

Gelukkig is FitChef heel transparant over de verwachte resultaten. Ze geven namelijk aan dat je met FitChef Premium ongeveer 1 kilo afvalt per week.

Onthoud echter dat dit echt per persoon zal verschillen, aangezien elk lichaam anders is.

Feit is dat het al vaak is bewezen dat dit doel niet té ambitieus is. Veel gebruikers hebben namelijk inderdaad ervaren dat ze minstens 1 of meerdere kilo’s per week kwijt waren. 

Wat zijn de voordelen van de Weekmenu’s van FitChef?

FitChef zorgt ervoor dat je makkelijker je doelen kunt behalen voor een gezondere levensstijl. We zetten de voordelen van FitChef op een rijtje.

Je hebt weinig ingrediënten nodig

Het fijne aan de weekmenu’s van FitChef is dat je niet zoveel ingrediënten nodig hebt om de gerechten te bereiden.

Dit maakt het afvalprogramma makkelijk, overzichtelijk én voordelig. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je voor bepaalde ingrediënten de hele stad moet afzoeken. 

Ook geschikt voor ‘meeneemmaaltijden’

FitChef is ook geschikt om maaltijden klaar te maken die je kunt meenemen naar je werk, school, of waar je dan ook naartoe gaat.

Je kunt de gerechten namelijk prima in bakjes stoppen om ze later op te eten. Zo kun je je eten voor de aankomende dagen alvast voorbereiden, wat een hoop stress kan schelen. 

Sport je veel? Dan heb je dankzij FitChef ook snel een aantal gezonde sportmaaltijden gemaakt om mee te nemen. 

Het bespaart tijd

Gezond koken

De bereidingstijd van de weekmenu’s van FitChef is kort, waardoor je snel een gezonde maaltijd kunt neerzetten.

Niet geheel onbelangrijk in deze stressvolle maatschappij! Geen tijd hebben is vanaf nu geen excuus meer om niet gezond te kunnen eten.

Eten naar jouw budget

Ben je het beu dat het bereiden van gezonde maaltijd altijd zo duur is? Dan kun je met een FitChef abonnement rustig ademhalen.

Er wordt namelijk rekening gehouden met jouw specifieke kosten en wat je maximaal kunt besteden aan eten. 

Bovendien worden er tips gegeven over wat je met de restjes kunt doen, die overblijven na het bereiden van een maaltijd. Op deze manier werk je food waste ook nog eens in de hand!

Veel variatie

Wat ook een groot voordeel is aan de menu’s van FitChef, is dat ze enorm gevarieerd zijn. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de maaltijden eentonig worden en dat je niet genoeg van alle voedingsstoffen binnenkrijgt. 

Iedere week is het weer een verrassing wat je gaat eten. De ene dag staat er vis op het menu, de andere dag een heerlijke vegetarische maaltijd en de andere dag een vleesgerecht.

Als je geen vlees of vis eet, wordt er bovendien voor gezorgd dat je alsnog alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. 

Jij bepaalt wat je wel of niet eet

recept fitchef koken

Iedereen heeft zo zijn voorkeuren als het op eten en ingrediënten aankomt. En dat weten ze ook bij FitChef. 

Heb jij bijvoorbeeld een hekel aal champignons of ben je intolerant voor een bepaald ingrediënt? Dan kun je deze uitsluiten van je menu’s.

Je krijgt hier dan een passend alternatief voor, met hetzelfde aantal kcal en dezelfde voedingswaarde.

Zitten er ook nadelen aan de Weekmenu’s van FitChef?

Na al die voordelen vraag je jezelf vast af wat dan de nadelen van FitChef zijn. Zijn die er eigenlijk wel?

Wij konden niet echt veel nadelen vinden, gelukkig! Maar als we er dan toch een aantal moeten benoemen, zijn dat de volgende.

De maandelijkse kosten

Je weet dit natuurlijk van tevoren, maar toch kunnen de maandelijkse kosten een deal breaker zijn voor sommige mensen. Vooral als je nog niet weet hoe het allemaal in zijn werk gaat en hoe je het gaat ervaren. 

Als je het maandbedrag omrekent naar wat je dagelijks kwijt bent, kom je echter uit op ongeveer 30 cent per dag. Dit is best een goede deal als je het ons vraagt!

Niet maandelijks opzegbaar

FitChef is niet maandelijks opzegbaar, dat is wel een minpunt. Wat als de Weekmenu’s je niet bevallen? Dan wil je je abonnement het liefst meteen weer opzeggen, wat dus niet kan bij FitChef.

De eerste mogelijkheid die je hebt is na drie maanden, als je tenminste voor dit abonnement hebt gekozen.

Het had ons een goed idee geleken om een proefabonnement van één maand aan te bieden. Op deze manier zijn volgens ons meer mensen bereid om de ‘relatie’ met FitChef aan te gaan. 

Wat zijn de prijzen van een FitChef Premium Abonnement?

Wil jij je wagen aan een abonnement bij FitChef? Dan kun je ervoor kiezen om een abonnement voor 3 maanden, of een jaarabonnement af te sluiten. 

Voor 3 maanden betaal je op dit moment een bedrag van 9,95 per maand. Kies je voor een jaarabonnement? Dan krijg je korting en betaal je per maand een lager bedrag.

Je begrijpt natuurlijk wel dat je dan een jaar lang ‘vastzit’ aan je abonnement. Dat is geen probleem als het goed bevalt, maar als dat niet zo is kun je na een jaar pas opzeggen.

Als het aan ons ligt kun je dus het beste eerst kiezen voor een 3 maanden abonnement, zodat je eerst kunt kijken of het wel echt iets voor je is. 

Wie is het gezicht achter FitChef?

Mark van Oosterwijck fitchef

Wanneer je overweegt om een FitChef abonnement af te sluiten, is het natuurlijk wel zo fijn om te weten wie er achter het product schuilt.

De oprichter van FitChef is Mark van Oosterwijck. Hij werkt samen met een groot team, van ongeveer 18 mensen in totaal.

Mark heeft als vanzelfsprekend een grote passie voor gezonde en lekkere voeding. Hij is zelf al jarenlang bezig met sport en vind het leuk om in de keuken bezig te zijn. Vandaar dat je bij FitChef ook sport- en fitnessmaaltijden vindt.

Naast FitChef is Mark tevens de oprichter van de website drogespieren.nl, waar je kunt alles kunt vinden over voeding en sporten. 

Is FitChef betrouwbaar?

Het maakt een bedrijf betrouwbaar als de oprichters verstand van zaken hebben en echt weten waar ze het over hebben.

Gelukkig zit dat bij FitChef wel goed. Er worden geen rare beloftes of beweringen gedaan en FitChef heeft meerdere deskundigen in dienst. 

FitChef ervaringen

ervaringen recept fitchef

Voordat je je waagt aan een Premium abonnement bij FitChef, wil je natuurlijk weten hoe anderen het hebben ervaren.

FitChef ervaringen zijn dan ook enorm waardevol. Gelukkig is het niet moeilijk om online beoordelingen van voorafgaande klanten te vinden. 

Deze ervaringen zijn vrijwel allemaal positief, op een enkeling na. De recepten zouden lekker, makkelijk en goed vol te houden zijn.

Veel klanten geven echter wel aan dat ze hun boodschappen niet bestellen bij Albert Heijn, wat het abonnement voorstelt, maar bij een andere supermarkt. Dat scheelt namelijk in de kosten.

Onze conclusie: is het je geld waard?

Dan zijn we aangekomen bij de belangrijkste vraag: Is Fitchef je geld wel echt waard of kun je er beter niet aan beginnen?

Als je onze FitChef review helemaal hebt gelezen, heb je waarschijnlijk al kunnen concluderen dat wij erg over FitChef te spreken zijn. Maar, belangrijker nog, klanten van FitChef zijn ook bijna allemaal positief. 

Eindoordeel: wij denken dat FitChef jouw geld absoluut waard is. Het is een echte aanrader voor iedereen die op een gezonde wijze zijn of haar fysieke doelen wil behalen. Go for it!

Is FitChef helemaal wat jij zoekt? Klik dan op onderstaande knop voor meer informatie: