Fitness klok kopen? Bekijk de Top 3 beste & koopadvies

Ben jij op zoek naar een fitness klok? Het kan nogal veel tijd kosten om de juiste fitness klok of boksklok te vinden. Dat is tijd die jij natuurlijk veel liever steekt in trainen!

In dit artikel vind jij de top 3 fitness klokken. Deze top 3 heb ik allereerst bepaald aan de hand van mijn eigen ervaringen. Ook heb ik gekeken naar de ervaringen en reviews van andere gebruikers.

Zo hoef jij geen tijd te verspillen aan het vinden van de juiste fitness klok!

De beste fitness klok/boksklok/crossfit klok – Top 3

Hieronder heb ik de top 3 fitness klokken voor je op een rijtje gezet.

De reviews en beoordelingen zijn van al deze producten positief. Ook heb ik zelf ze zelf getest op functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

1. Fungus Fitness Sport Timer

Fungus Fitness Sport timer

De fitness klok van Fungus is enorm populair onder verschillende soorten sporters. Je kunt deze fitness klok namelijk ook gebruiken als crossfit klok of boksklok.

Dankzij de timer instelling kun je deze klok van Fungus ook gebruiken als interval klok. Een interval timer klok is ideaal als je bijvoorbeeld je conditie wilt trainen. De interval instelling kun je van tevoren volledig personaliseren.

Ook kun je bij deze fitness timer een stopwatch functie instellen. Op die manier kun je bijvoorbeeld je tijd bijhouden tijdens het hardlopen. Je kunt hierdoor dus meten hoe lang je kunt lopen en je eigen records breken.
2. Muscle Power Interval Timer

Muscle Power Interval Timer

De interval timer klok van Muscle Power is een populaire fitnessklok. Dit is vooral terug te zien in de scores die dit product online krijgt. De hoge beoordelingen zijn dan ook volledig terecht.

Vooral het duidelijke uitgebreide display is een groot voordeel. Op dit grote display kun je naast je tijd namelijk ook rondes en pauzes bijhouden. Zo weet je precies hoe lang je bezig bent en hoeveel rondes je nog moet.

Verder kun je deze fitness timer dankzij de 9 programma’s erg gevarieerd gebruiken. Zo wordt de Muscle Power Interval Timer bijvoorbeeld ook gebruikt als boksklok door cardioboksers.
3. Suprfit Tilrun 6 Interval Timer

Suprfit Tilrun 6 interval timer

Deze fitness timer van Suprfit hoort zeker thuis in deze lijst. Als interval timer en crossfit klok kun je dit product namelijk in veel sportscholen tegenkomen.

De populariteit in sportscholen is vooral te danken aan het uitgebreide aantal programma’s. Daarnaast kun je ook persoonlijke programma’s opslaan.

Dit is bijvoorbeeld ideaal als je een eigen sportschool hebt en verschillende groepslessen geeft. Elke les kun je dan aan een andere voorinstelling koppelen.

Verder wordt er bij deze fitness timer een afstandsbediening bijgeleverd. Ideaal als je tijdens een training bijvoorbeeld de intervaltijd of algemene timer wilt veranderen.
Een fitness klok kopen – Hier moet je op letten!

Bij het kopen van een fitness klok zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten. Je wilt natuurlijk een fitness timer kopen die past bij jouw wensen. Let daarom goed op de volgende punten:

Het formaat van de fitness klok

Allereerst is het belangrijk om te letten op de afmetingen van je fitness timer.

De interval klok moet bijvoorbeeld op afstand leesbaar zijn als je een grote sportzaal hebt. Als je een kleine ruimte hebt hoeft de sport klok niet groot te zijn.

Als de sportklok digitaal is, zijn de cijfers vaak wel goed te lezen. Overigens zijn bijna alle fitness timers voorzien van een digitaal display.

Wil je liever een fitness klok gebruiken die je bij je kunt dragen? Dan kun je kijken naar een sporthorloge voor heren of juist een activity tracker voor dames.

De functies en programma’s

Fitness timer klok

Verder is het belangrijk om rekening te houden met de mogelijkheden van de fitness klok.

Een fitness timer zoals de crossfit klok heeft bijvoorbeeld meerdere programma’s. Op die manier kun je verschillende oefeningen in verschillende tijdsblokken uitvoeren.

Welke programma’s jij nodig hebt hangt uiteraard af van de trainingen die je wilt gaan doen.

De meest voorkomende programma’s op een fitness klok zijn:

  • Interval timer klok
  • Ronde nummers
  • Rondetijden
  • Stopwatch
  • Countdown timer

Het display

Ook is het display een belangrijk onderdeel van de fitness klok. Fitness timers hebben namelijk niet allemaal hetzelfde display.

Zo heeft de boksklok bijvoorbeeld een uitgebreider display om het aantal rondes te kunnen weergeven. Daarnaast kan er per ronde een rondetijd worden ingesteld. De boksklok past het nummer van de ronde dan automatisch aan.

Fitness klokken met een kleiner display laten alleen de tijd zien. Deze fitness timers kun je overigens vaak alsnog op verschillende programma’s gebruiken.

Conclusie – Is een fitness timer iets voor jou?

Sporten timer

Je kunt veel verschillende dingen doen met een fitness klok. Je kunt ze voor bijna iedere sport wel gebruiken. Van tijden bijhouden tot intervaltrainingen, de fitness timer tilt jouw sportsessie naar een hoger niveau.

Uiteraard is het aan jou welke fitness klok je wilt gaan gebruiken en of je de voorkeur geeft aan een digitaal display of een analoge klok.

Misschien ben je juist wel op zoek naar een fitness klok die persoonsgebonden is. In dat geval kun je ook aan alternatieven voor de fitness timer denken, zoals een activity tracker of een sporthorloge.

Mijn advies aan alle sporters is om zeker gebruik te maken van een fitness klok. Het gaat je prestaties een enorme boost geven, dat heb ik zelf zeker gemerkt!

Twijfel je nog of de fitness timer bij je past? Probeer het trainen met een fitness klok dan vooral eens uit, je merkt vanzelf welke voordelen je ervan hebt!