De beste fitnessapparaten voor thuis – Bekijk het aanbod

Thuis sporten is populairder dan ooit. Steeds meer mensen richten een kamer in als sportkamer. Als je wilt, kun je je woning omtoveren tot een home gym.

Of het nu om slechts een enkel fitnessapparaat gaat, of meerdere toestellen, je wilt de beste fitnessapparaten in huis halen. Je trainingen komen zo het beste tot hun recht.

In dit artikel ontdek je wat de beste fitness apparatuur voor thuis is.

De beste fitnessapparatuur voor thuis

Dit artikel is opgesplitst in twee delen. We beginnen met de beste cardioapparatuur.

Of het een loopband, crosstrainer of hometrainer is, dankzij deze lijst is de kans klein dat je op het gebied van een cardio apparaat nog een miskoop begaat.

Loopband

Focus Fitness Jet 7 iPlus stille loopband

Een aantal merken is gespecialiseerd in loopbanden voor thuissporters. Daar kunnen zowel loopbanden voor beginnende thuissporters tussen zitten, als loopbanden voor atleten die aan het trainen zijn voor wedstrijden.

Er zijn zelfs loopbanden te koop waarop je wedstrijden kunt lopen, dankzij een koppeling met apps zoals Zwift.

De Focus Fitness Jet 7 iPlus is een uitstekende loopband voor thuis. Deze loopband heeft 36 trainingsprogramma’s en 15 hellingniveaus. De loopband is heel stil in gebruik en de demping van het loopoppervlak is uitstekend. Net als de prijs.

Als je wat meer geld wilt uitgeven is de Senator loopband, ook van Focus Fitness, een prima keuze. Dit is een oersterke loopband met een breed loopoppervlak. Eigenlijk is het enige nadeel van deze loopband de vrij hoge prijs.

En de beste budget loopband is de VirtuFit TR-100. Verwacht niet te veel extra’s. De loopband is gemaakt om op te lopen, en niet meer dan dat. De kwaliteit is erg goed en in deze prijsklasse ga je geen betere loopband vinden.
Roeitrainer

virtufit water resistance row 900

Een roeitrainer is een ideaal fitnessapparaat voor als je intensieve trainingen wilt doen, de zogenoemde HIIT trainingen.

De VirtuFit Row 450 is een stille roeitrainer om thuis te gebruiken. Dankzij het magnetische weerstandssysteem produceert de trainer nauwelijks geluid. Wel zo prettig voor jou, je huisgenoten en je buren. Deze trainer heeft 10 verschillende weerstanden.

De Senz Sports R4000 is net als de Row 450 een vrij goedkope roeitrainer, zeker als je bedenkt dat het een water roeitrainer is. Meestal zijn dit wat duurdere modellen. Deze roeier is niet geschikt als je een fitness roeiapparaat wilt hebben met veel trainingsfuncties. Die heeft de Senz Sports R4000 niet.

De Focus Fitness Row 3 heeft een magnetisch weerstandsysteem en een sterk frame. Zoals je inmiddels weet is een magnetische roeitrainer erg stil. Een groot voordeel van deze roeitrainer is dat deze elektronisch wordt aangestuurd. Daardoor wordt de weerstand automatisch aangepast tijdens de training.
Crosstrainer

Focus Fitness Fox 5

Voor een total body workout neem je plaats op een crosstrainer. Als je de beste crosstrainer wilt hebben, kan je uit deze drie exemplaren kiezen.

De Focus Fitness Fox 5 iPlus is een stevige en stabiele crosstrainer die ook nog heel goed te betalen is. Dat maakt van deze crosstrainer een van de beste voor thuisgebruik. Je kunt met apps trainen, en 14 trainingsprogramma’s volgen.

24 trainingsprogramma’s, trainen op wattage én trainen met apps, de VirtuFit iConsole CTR 2.1 is een prima crosstrainer. Het is een vrijwel geruisloze crosstrainer, wat wel zo lekker is tijdens het trainen.

Wil je liever niet veel geld uitgeven, dan is de Domyos EL-500 een goede crosstrainer voor je. Een adviesprijs van 350 euro en de crosstrainer werkt prima. Je kunt niet te veel extra’s verwachten, maar het is wel een erg compleet en veelzijdig toestel.
Hometrainer

Fitbike Ride 6 iPlus hometrainer

Een hometrainer is multifunctioneel. Je kunt er je conditie mee verbeteren of opbouwen.

Ook kan je een hometrainer gebruiken om te revalideren na een operatie of een blessure. Zeker op een hometrainer met lage instap, deze zijn gemaakt voor mensen die revalideren, en voor ouderen.

Als je de beste hometrainer voor thuis zoekt, kun je niet om de VirtuFit iConsole HTR 2.1 heen. Behalve dat dit een zeer betaalbaar model is, koop je hiermee een stevige, stabiele en comfortabele fietstrainer.

Voor senioren en mensen die revalideren is de FitBike Ride 6 iPlus een ideale hometrainer. Dit is een compacte hometrainer, die heel stil in gebruik is. Het zadel van de Ride 6 iPlus is verstelbaar, zowel horizontaal als verticaal. Daardoor kun je altijd in een voor jou geschikte houding fietsen. 

Als je een professionele hometrainer voor thuis zoekt, kom je uit bij de Nautilus U628. De Nautilus U628 heeft niet minder dan 29 trainingsprogramma’s. Het maximale vermogen is 400 watt en zoals het bij een professionele hometrainer voor thuis hoort, kan je met leuke apps trainen.
Spinningfiets

Fitbike Race 3 spinningfiets

De serieuzere fietsers en wielrenners trainen graag op een spinningfiets.

Als je een goede en niet al te dure spinningfiets voor thuis wilt kopen, is de FitBike Race 2 een mooi instapmodel. De Race 2 is een stille indoor fiets, dankzij de aandrijving die met een V-belt gebeurt.

De FitBike Race Magnetic Pro is het paradepaardje van FitBike. Met een vliegwiel van 22 kilogram weet je zeker dat het trappen erg soepel verloopt. De weerstand wordt geregeld door een sterke magneet en de aandrijving gebeurt met een V-snaar. Houd er wel rekening mee dat er niet met apps getraind kan worden.

Als je met je spinning fiets op het populaire platform Zwift wilt rijden, is de Schwinn 800IC de beste keuze. Dit is een spinning bike met alles erop en eraan. Het trappen verloopt soepel en de fiets heeft SPD pedalen.
Fitness stepper

Relaxdays Swing Stepper

Zoek je een goede fitness stepper, dan is de VirtuFit ST10 een prima keuze. Met de zijwaartse beweging zet je je benen, billen, dijen en buikspieren aan het werk. De stepper weegt 7 kilogram en is geschikt tot een gewicht van 100 kilogram.

De Tunturi Stepper mag er ook zijn. Deze stepper heeft een computer waarop je je hele training kunt volgen. De stepbeweging gaat op en neer, waardoor het lijkt op traplopen.

De Domyos Stepper is erg vriendelijk geprijsd. Deze stepper heeft anti slip pedalen en een klein dashboard waarop je al je vorderingen kunt zien. De stepper heeft een vaste weerstand.
Beste trainingsapparaten voor krachttraining thuis

Krachttraining kan prima vanuit huis. Dit zijn de beste trainingsapparaten voor als je thuis aan je spierkracht wilt werken.

Trilplaat

Vibromax Plus trilplaat review

De VibroFit Trilplaat is een van de meest bekende (en voordelige) trilplaten. Daar krijg je trouwens ook een hoop goeds voor. 99 weerstanden en 3 trainingsprogramma’s. Niet voor niks heeft deze trilplaat een goede review gekregen van de Consumentenbond.

Ook een goede trilplaat is de Rock N Fit. Deze kenmerkt zich door het zitje dat op het trilvlak is bevestigd. Zo kan je je spieren al zittend sterker maken. Het zitje kan er overigens ook gewoon af. Dit is een ideaal apparaat voor vetverlies en spieropbouw.

Als je het wat professioneler wilt aanpakken, kies je voor de Joy Sport Viper 2. De trilplaat heeft een 700 Watt motor, wat een flink vermogen is. Je kunt je eigen trainingsprogramma’s opslaan. De demping is goed en de trainingsmogelijkheden zijn eindeloos.
Krachtstation

Focus Fitness Unit 6

Bij fitnessapparatuur voor thuis hoort ook een krachtstation. Het beste krachtstation is de Focus Fitness Unit 6. Vooral de prijs is erg vriendelijk, en gecombineerd met de goede kwaliteit komt dit krachtstation als ‘winnaar’ uit de bus.

Ook een heel betaalbaar krachtstation is de Homegym KH1 van VirtuFit. Ondanks dat dit een compact krachtstation is, kan je er alle goede oefeningen op doen. Niet voor niks heeft dit krachtstation vele prijzen gewonnen.

Het beste professionele krachtstation is de Finnlo Autark 6000. Ontzettend veel trainingsmogelijkheden en functies. Je kunt elke spiergroep in je lichaam aanpakken. En dat met één enkel fitnessapparaat voor thuis.
Pull up bar

pull_up_bar_buiten

Een pull up bar is een heel geschikt fitnesstoestel voor thuis. Makkelijk te bevestigen en effectief voor je bovenlichaam.

De Toorx Chinning Bar Pro is een van de beste. Het massieve stalen frame is oersterk en heeft een enorme belastbaarheid van wel 150 kilogram. De buizen hebben een diameter van 30 millimeter en een goede knijpkracht.

De optrekstang van Gorilla Sports is voor aan het plafond. Dat maakt deze pull up bar uitermate geschikt voor optrekken. De belastbaarheid is met 350 kilogram zeer indrukwekkend.

De Southwall pull up bar is een optrekstang voor aan de deur. Deze worden steeds populairder. Het voordeel van deze optrekstang is dat je de bar in verschillende hoogtes kunt uitschuiven. En ze zijn ook nog heel betaalbaar.
Power tower

VirtuFit Power Tower deluxe

Een power tower is een multifunctioneel fitnessapparaat.

De Tunturi PT 60 steekt boven de rest uit omdat het fitnessapparaat over een leuning beschikt waardoor deze power tower ook nog als trainingsbank kan worden gebruikt.

Het Pull Up Dip Station van VirtuFit is een power tower uit het goedkopere segment. Maar kwalitatief erg goed, met name vanwege de veelzijdigheid. Je kunt er perfect je benen mee trainen, en zelfs opdrukken.

Gorilla Sports heeft prima fitness apparatuur voor als je krachttraining wilt doen. De Power Tower is robuust en degelijk. Dit apparaat ziet er keurig uit en functioneert prima. Bovendien is de prijs aan de vriendelijke kant.
Power rack

capital_sports_tremendour_plus_power_rack

ATX is een prima merk. De Power Rack PRX-650 heeft een frame dat belastbaar is tot 1000 kilo. Het is een erg stabiele trainer. Iedere workout die je wilt doen is mogelijk op de PRX-650.

Ook van ATX is de Power Rack PRX-750. Nog zwaarder belastbaar, dankzij het oersterke frame. Je kunt hierop onbezorgd met loodzware gewichten trainen.

Van Gorilla Sports is het Extreem Power Rack. Het rack is maximaal belastbaar tot 400 kilogram. En het voordeel is dat je al veel oefeningen kunt doen zonder dat je een uitbreiding aan het apparaat moet doen.
Fitnessbankje

virtufit_trainingsbank_verstelbaar

Voor de beste fitnessbank kom je uit bij Tunturi. Het is een betaalbare bank van goede kwaliteit. Deze fitnessbank is verstelbaar en belastbaar tot ongeveer 150 kilogram. Dat is niet extreem veel, maar dankzij de goede prijs/kwaliteitverhouding komt deze fitnessbank er goed uit.

Ook VirtuFit heeft een uitstekende fitnessbank. Dit model is wat zwaarder belastbaar, tot 250 kilogram. De prijs ligt rond 200 euro. Deze fitnessbank heeft een comfortabele leuning die voor goede ondersteuning zorgt.

Gorilla Sports heeft een prima en betaalbare fitnessbank op de markt gebracht. De bank is belastbaar tot 400 kilogram. En dat terwijl de bank zelf maar 15 kilo zwaar is.