Fitnessbank oefeningen – De 5 beste halterbank oefeningen

Ben jij op zoek naar de beste fitnessbank oefeningen? Er zijn nogal wat oefeningen die je op een halterbank kunt doen.

In dit artikel lees je alles over de beste fitnessbank oefeningen die er zijn. Zo kun jij straks vanuit huis aan de slag met effectieve halterbank oefeningen!

Top 5 fitnessbank oefeningen

Het aantal oefeningen die je op de fitnessbank kunt doen is eindeloos. Iedere spiergroep kun je namelijk effectief trainen op een halterbank.

Toch zijn er bank oefeningen die populairder zijn dan andere oefeningen. Vijf van deze populaire oefeningen zijn hieronder uitvoerig besproken. Deze oefeningen kun je los doen of in je persoonlijke fitness schema verwerken.

1. Incline Dumbbell Chest Press

fitnessbank oefening incline dumbbell chest press

Allereerst kun je de incline dumbbell chest press uitvoeren op de fitnessbank. Het is wel belangrijk dat je een verstelbare halterbank hebt. Dit type fitnessbank kun je namelijk op een schuine stand zetten.

Voor deze borstoefening heb je allereerst een paar dumbbells nodig. Deze dumbbells mogen wat zwaarder zijn. Met te lichte dumbbells is deze oefening niet uitdagend.

Allereerst ga je in een hoek van 35 graden op het bankje liggen. Je laat je armen beginnen in een 90 graden hoek. Hierna druk je de dumbbells naar boven waarbij je je ellenbogen net niet strekt. Doe dit ongeveer 8-10 herhalingen per set.

2. Dumbbell Shoulder Press

dumbbell shoulder press

De dumbbell shoulder press is een effectieve oefening voor je schouders. Wil je de shoulder press stapsgewijs kunnen verzwaren? Koop dan een halterbank met gewichten set, zodat je je niveau rustig kunt verhogen.

De shoulder press doe je door allereerst rechtop op een halterbank te zitten. Hierna hou je je armen in een startpositie van ongeveer 90 graden.

Zorg dat je ellenbogen constant op ongeveer 30 graden voor je schouders blijven. Dit is belangrijk om schouderblessures te voorkomen.

Vervolgens druk je de dumbbells in een rustig tempo omhoog. Dit doe je ongeveer 8-12 keer per set.

3. Tricep Dips

tricep dips fitnessbankje

Tricep dips zijn ook een erg populaire oefening op de halterbank. Hiervoor heb je een verstelbare fitnessbank nodig die je helemaal plat kunt zetten.

Allereerst plaats je je handen op het bankje, met je gezicht van het bankje afgewend. Zorg dat je polsen richting het bankje staan en krom je vingers om de rand. Zo zorg je dat je goed op je plaats blijft tijdens de oefening.

Vervolgens strek je je benen en laat je jezelf rustig zakken. Je ellenbogen komen in de eindpositie op een hoek 90 graden uit. Hierna druk je jezelf rustig omhoog. Doe dit 8-12 herhalingen.

4. Dumbbell Row

dumbbell row oefening

De meeste populaire oefeningen voor je rug zijn krachtstation oefeningen. Toch kun je je rug ook op een fitnessbank trainen.

Alles wat je nodig hebt is een paar dumbbells met een uitdagend gewicht. Je traint je rug bij deze oefening in twee keer, met je linker- en rechterarm.

Allereerst zet je een been op een platgelegd bankje. Je andere been zet je naast het bankje neer. Je begint aan de kant waar het been op de grond staat.

Vervolgens breng je de dumbbell naar je buik, waarbij je je rugspier aanspant. Laat daarna de dumbbell langzaam zakken. Dit herhaal je 10 keer.

5. Ab Crunches

ab crunch bankje

Je kunt de fitnessbank ook gebruiken om je buik te trainen. Sommige halterbanken zijn namelijk ook erg nuttig als buikspierbank. Zeker fitnessbankjes met beenhouders worden veel voor buikspierbank oefeningen gebruikt.

Je begint door met je rug op het bankje te liggen. Je armen hou je naast je hoofd, met je handen ongeveer bij je oren.

Hierna kom je met je schouders en een deel van je bovenlichaam van het bankje af. Gebruik de beenhouder om je onderlichaam op het bankje te houden. Laat jezelf hierna rustig zakken, dit blijf je doen tot je niet meer kunt.