Flow Fitness Kingston i – Review & Ervaringen

Ben jij op zoek naar een goedkope en goede loopband voor thuis? Dan ben je vast en zeker de Flow Fitness Kingston i al tegengekomen. Deze loopband is erg populair, maar is hij het kopen waard?

In deze review vertel ik je of deze bekende loopband van Flow Fitness het kopen waard is. Ik vertel je alle voordelen van het apparaat, maar ook de nadelen die ik zelf heb ondervonden tijdens het testen van de loopband.

Lees snel verder om erachter te komen of deze loopband geschikt is voor jou!

Flow Fitness Kingston i Review: In een notendop

Flow Fitness Kinston i loopband

De Flow Fitness Kingston I is een hoge kwaliteit loopband die zowel geschikt is voor beginners als gevorderden. Hij neemt weinig ruimte in beslag omdat hij inklapbaar is.

De loopband geeft een comfortabele en stabiele loopervaring. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik deze stijlvolle loopband aan iedereen zou aanraden.

In deze review bespreek ik alle punten die mij zijn opgevallen aan de Kingston i. 


Wat maakt de Flow Fitness Kingston i zo populair?

De Kingston i is een enorm populair model van Flow Fitness. De populariteit heeft meerdere redenen, waaronder de unieke inklapbare functie.

Daarbij heeft deze loopband een ideaal formaat die ook geschikt is voor bredere en zwaarlijvige mensen tot 130kg.

Het ontwerp

Flow Fitness Kinston i loopband display

Het ontwerp van de Flow Fitness Kingston i is natuurlijk het eerste wat opvalt.

Hoewel de functionaliteit het belangrijkste is, wil je toch ook wel dat een fitnessapparaat er mooi uitziet. Gelukkig is hier veel aandacht aan besteed.

De loopband heeft een sportieve look met een stoere mat zwarte afwerking. Het stijlvolle design zorgt ervoor dat de loopband er duurder uitziet dan hij is.

Hij is ook voorzien van een groot display waar je hem op kunt bedienen.

De afmeting is 168 x 74 x 128 cm (LxBxH), wat hem een stukje breder maakt dan de meeste loopbanden. Dat geeft iets meer bewegingsruimte tijdens je training.

Zoals ik eerder al aangaf kan je de Kingston i inklappen. Je vouwt hem als het ware op als je klaar bent met sporten, en kun hem dan makkelijk opbergen zodat hij uit het zicht is.

Verbinden met fitness apps

Als jij jezelf graag extra uitdaagt, kan je ook trainen via verschillende fitness apps.

Deze apps kunnen worden gekoppeld aan het systeem van de Kingston i, waardoor je gegevens worden bijgehouden op je telefoon of tablet.

Met apps zoals Kinomap of iConsole, kan je bijzondere routes over de hele wereld wandelen of hardlopen. Dit geeft een extra element aan jouw training, waardoor het uitdagender en leuker wordt.

Zo houd je de training langer vol. De loopband past zich automatisch aan aan je gekozen route.

Veel trainingsprogramma’s beschikbaar

Train jij liever zonder fitnessapp? Dat kan ook. De Flow Fitness loopband beschikt over 24 verschillende trainingsprogramma’s.

Kies bijvoorbeeld voor een vetverbrandingsprogramma, of voor een helling programma waarbij het net lijkt of je steeds naar boven en weer naar beneden loopt.

Trainingsprogramma’s maken een training leuker en zorgen ervoor dat jij jezelf op nieuwe manieren uit kan dagen.

Je kunt het apparaat ook zelfstandig bedienen zonder programma. Hij kan worden ingesteld op een snelheid tot 16 km/u en een maximale hellingshoek van 12%.

De voordelen van de Flow Fitness Kingston i

Flow Fitness Kinston i inklapbaar

Ik heb de Kingston i uitvoerig getest en vindt het een fantastisch apparaat vergeleken met de prijs die je ervoor betaald.

Ik zet de voordelen even voor je op een rijtje:

  • Strak en sportief ontwerp
  • Opvouwbaar design (ideaal voor opbergen)
  • Duidelijk display met veel metingen
  • Compatibel met vele fitnessapps
  • Breed loopvlak met goede demping

De nadelen van de Flow Fitness Kingston i

Hoewel ik in deze review erg enthousiast ben over de Kingston i, heb ik ook een aantal nadelen ondervonden.

Ik merkte onder andere dat de bouwkwaliteit van het apparaat van mindere kwaliteit is. Hier komt ook weer een voordeel voor terug, omdat je het apparaat dus gemakkelijk in en uit kunt klappen.

De nadelen van de Flow Fitness Kingston i zijn:

  • Minder goede bouwkwaliteit
  • Beschikt niet over handgrepen
  • Niet geschikt voor mensen zwaarder dan 130 kg

Vergelijkbaar met de Flow Fitness Kingston i

Ben jij op zoek naar een luxere loopband met meer functies? Bekijk dan eens de Flow Fitness Kingston Pro i. Dit is de opvolger van de eerste Kingston i.

Een ander mooi alternatief is de Flow Fitness Runner WalkingPad. Deze is ideaal voor iedereen die niet zoveel ruimte heeft voor een grote loopband. Je kunt deze gewoon onder een tafel of bureau plaatsen.

Mijn ervaring met de Flow Fitness Kingston i

Hardloopband testen

Mijn ervaring met deze loopband is bijzonder positief. Ik heb het apparaat gekocht en uitvoerig getest voor deze review.

Ik vertel je wat mijn eerste indruk was en hoe ik wat ik van het apparaat vindt nu ik hem langer in gebruik heb.

De montage

Toen de Kingston i bij mij thuis werd bezorgd viel het mij op dat de doos erg groot was. Ik pakte de loopband uit en had eerst de indruk dat er een aantal onderdelen vergeten waren.

Tot mijn grote verbazing wordt de loopband in zijn geheel bezorgd. Je hoeft helemaal niets meer in elkaar te zetten!

Hij kan gewoon uitgevouwen worden en direct worden gebruikt. Ideaal.

Een soepele en stille loopband

Ik klikte de loopband uit elkaar en hij stond, klaar voor gebruik. Ik was meteen enthousiast dus besloot mijn sportkleding aan te trekken en de loopband te testen.

Ik startte met een korte warming-up van 5 minuten op 4,5 km/u. Wat mij gelijk opviel was dat de loopband heel stil is in gebruik. Ook liep de band soepel, dit kan bij andere loopbanden wat stroef gaan op een lager tempo.

Ik besloot 1 van de 20 intervaltrainingen te proberen. Ik heb de loopband gekocht om mijn conditie te verbeteren, een intervaltraining werkt hier heel goed voor.

Binnen 5 minuten was ik compleet buiten adem. De loopband ging volledig automatisch sneller en weer trager en omhoog en omlaag. Het was net of ik een rondje aan het hardlopen was in de bergen.

Hoewel het erg confronterend was dat mijn uithoudingsvermogen dus echt meer training nodig heeft, was dit voor mij wel een bevestiging dat ik een goede keuze heb gemaakt.

Deze loopband gaat me zeker helpen om mijn conditie weer op pijl te brengen. Ik weet dat ik na een aantal keren intervaltraining al minder moeite ga hebben met de uitvoering.

Een opvallend goede meting

Hartslagsensoren Kinston Hardloopband

Ik draag normaal gesproken een smartwatch die alle metingen elke dag voor mij uitvoert. Hij meet mijn stappen, verbrandde calorieën, hartslag etc.

De metingen op een fitness apparaat zijn daarom nooit zo belangrijk voor mij, maar ik wilde deze wel testen voor de mensen die hier wel gebruik van maken.

Ik ben erg onder de indruk van de metingen van de Flow Fitness Kingston i. Hij gaf bijna compleet dezelfde meting aan als mijn smartwatch. Ook mijn hartslag heeft hij erg goed gemeten met de sensoren op de armsteunen.

Voor een nog accuratere meting kun je zelfs nog een borstband verbinden met de loopband. Die heb ik zelf niet, maar de sensoren meten de hartslag goed.

Na de training klapte ik de loopband met alle gemak weer in elkaar. Ik kon hem gemakkelijk opbergen aan de hand van de transportwieltjes. Zo was hij gelijk weer uit het zicht! 

Conclusie & kopen voor de laagste prijs

Zoals je misschien al merkt ben ik (en vele anderen) laaiend enthousiast over de Kingston i. Het is een makkelijke loopband die fijn is in gebruik.

Ik vind het ook ideaal dat je hem zo makkelijk in elkaar kan zetten en op kan bergen. Ik ben nog lang niet klaar met testen, want er zijn nog meer dan 20 trainingsprogramma’s die ik nog niet heb geprobeerd.

Voor een kleine prijs krijg je een loopband met vele luxe en professionele functies. Bekijk de beste prijs via onderstaande link: 
Veelgestelde vragen

Voor wie is de Flow Fitness Kingston i geschikt?

De Kingston i loopband is geschikt voor zowel beginners als meer gevorderde lopers. De loopband is belastbaar tot 130 kg. Het is een ideale loopband voor thuis, die je gemakkelijk in elkaar kan klappen om hem op te bergen. Hij is dus ook geschikt als je minder ruimte hebt in huis!

Hoe duurzaam is deze loopband?

Door het opklapbare design van deze loopband is hij wat minder stevig gebouwd. Dit zorgt ervoor dat je hem minder intensief kan gebruiken (tot 2 uur per dag). Toch is Flow Fitness een goed merk die kwalitatief goede fitnessapparatuur levert. Hij gaat dus jarenlang mee, waardoor je alles uit je investering kunt halen.