Focus Fitness Fox 3 – Onze Review & Ervaringen

Ben jij ook al even op zoek naar een goedkopere crosstrainer? Dan is de kans groot dat je de weg even bent kwijtgeraakt.

Er zijn namelijk heel wat crosstrainers van de goedkopere categorie op de markt, maar ze zijn niet allemaal even goed.

Gelukkig ben je bij deze Focus Fitness Fox 3 review terechtgekomen. Dit zou namelijk wel eens jouw volgende crosstrainer kunnen worden.

In dit artikel kan je onze oprechte mening terugvinden, plus allerlei extra info over het toestel zelf. Lees zeker tot het einde, zodat je geen belangrijke zaken mist.

Onze mening over de Focus Fitness Fox 3 crosstrainer

Focus Fitness Fox 3 Crosstrainer

Toen ik voor het eerst deze Focus Fitness Fox 3 zag, stond ik er een beetje sceptisch tegenover. Zou deze crosstrainer wel voldoen aan mijn verwachtingen?

Zelf ben ik gek op fitness en heb ik al meerdere toestellen kunnen uittesten. Bovendien probeer ik toch om vrij intensief bezig te zijn met sport, dus een kwalitatief fitnesstoestel is toch wel het minimum, vind ik.

Achteraf gezien had ik helemaal niet sceptisch hoeven te zijn. Deze Focus Fitness Fox 3 is vast en zeker een prima crosstrainer.

Voldeed hij aan mijn verwachtingen? Wel, eigenlijk moet ik toegeven dat de Fox 3 beter presteerde dan wat ik had durven verwachten. 

Echter, het is zo dat deze Focus Fitness crosstrainer niet het toestel is dat het beste aansluit op mijn persoonlijke noden. Hieronder zal ik je er wat meer uitleg over geven.

Tot slot zullen we bovendien ook nog even kijken naar het optimale doelpubliek voor deze crosstrainer. Op die manier weet je straks of dit apparaat wel bij jou past.


Positieve eigenschappen

Ik hoef niet te lang na te denken om enkele positieve eigenschappen van de Focus Fitness Fox 3 te noemen.

Helaas kan ik er in dit artikel niet alles over vertellen, want je het moet ook nog een beetje een verrassing blijven. Vandaar zal ik hieronder vooral de belangrijkste positieve eigenschappen overlopen.

Focus Fitness, een gewaardeerd merk bij thuissporters

Focus Fitness Fox 3

Focus Fitness werd misschien vroeger gezien als een vrij nieuw en onervaren merk, maar de laatste jaren hebben ze een uitstekende reputatie opgebouwd.

Het bedrijf heeft veel geïnvesteerd om hun producten nog beter te maken en dat proberen ze nu nog iedere dag opnieuw. 

Focus fitness is voornamelijk gespecialiseerd in fitnessapparaten voor thuis, maar daarnaast probeert het merk ook in te zetten op toestellen voor licht semiprofessioneel gebruik.

Laat het duidelijk zijn dat de Focus Fitness Fox 3 onder de eerste categorie valt. Evenals zijn kleinere broertjes; de Fox 1 en Fox 2.

Focus Fitness besteedt zorg en aandacht aan de functionaliteit van hun producten. Bovendien zorgen ze er ook steeds voor dat de fitnesstoestellen strak afgewerkt zijn.

Heel fraaie unieke ontwerpen hoef je niet te verwachten. Ik vind dat echter geen groot probleem, want op die manier proberen ze de prijs te drukken.

Liever een toestel dat goed werkt, dan een prachtig apparaat dat niet doet wat het belooft.

Erg stabiel, zelfs voor zwaardere gebruikers

Focus Fitness Fox 3 review

De Focus Fitness Fox 3 crosstrainer is gemaakt van zeer stevige materialen. Met een eigen gewicht van 48 kilogram, behoort de crosstrainer niet tot de top, maar voor de meeste gezinnen is dit prima. 

Waar je wel rekening mee dient te houden, is dat je deze crosstrainer niet zo makkelijk kunt verplaatsen. Daarvoor weegt het gewoonweg te zwaar.

De constructie is stevig en daardoor kunnen personen met een lichaamsgewicht tot 120 kilogram er gebruik van maken. Daardoor zijn er ook heel wat mensen die deze crosstrainer in huis halen. 

De stevige constructie werd afgewerkt door middel van stijlvolle elementen. Die zorgen ervoor dat je de Fox 3 ook makkelijk in een leefruimte kunt laten staan waar je ook gasten ontvangt.

Een mooi LED-display, met een handige trainingscomputer

Focus Fitness Fox 3 Display

Over het LED-display zelf valt niet zo heel veel te zeggen. Het is een mooi en strak scherm, maar verder is er niet zo heel veel aan.

De trainingscomputer heeft echter wel mijn aandacht getrokken. Ik had nooit verwacht dat een instapmodel crosstrainer zou voorzien zijn van dit soort computer. Hij is erg makkelijk te bedienen en je kunt er alles snel in terugvinden. 

De bediening zelf verloopt via de knoppen die je onder het display terugvindt. Ook die zijn zeer intuïtief te gebruiken.

Programma’s die het spannend houden

Focus Fitness Fox 3 Training

Wist je dat heel veel mensen twijfelen over het kopen van een crosstrainer, omdat ze verwachten dat dat na een tijd gaat vervelen?

Wel, met de Focus Fitness Fox 3 zal dat alvast geen groot probleem worden. Deze crosstrainer beschikt namelijk over heel wat trainingsmogelijkheden.

Ten eerste is deze Fox 3 voorzien van 12 voorgeprogrammeerde trainingen. Dit zijn programma’s die zelf de weerstand van de crosstrainer aansturen.

Omdat het er 12 zijn, kan je vaak genoeg afwisselen en gaat het nooit vervelen. Het is net of je buiten op langs de weg aan het sporten bent. Daar gaat het ook de ene keer bergop en de andere keer bergaf, waardoor de ‘weerstand’ verandert.

Hartslagprogramma’s

Daarnaast beschikt deze crosstrainer ook nog over enkele hartslagprogramma’s. Het idee daarachter is dat iedereen moet sporten in zijn optimale hartslagzone. Daarmee zou je volgens onderzoek het meeste calorieën verbruiken.

Het programma werkt als volgt: wordt jouw hartslag te hoog, dan zal de weerstand naar beneden worden bijgesteld, zodat die weer daalt.

Omgekeerd, als je hartslag onder een bepaald niveau zou duiken, wordt de weerstand automatisch naar boven bijgesteld. Op die manier krijg je het lastiger en gaat je hartslag weer omhoog.

Het manuele programma

Alsof dat allemaal nog niet voldoende is, kan je natuurlijk ook gewoon kiezen voor het manuele programma. Daarbij stel je de weestand gewoon zelf in op een bepaald niveau.

Bovendien kan je die op elk moment tijdens de training makkelijk aanpassen.

Dankzij de verschillende user profielen, kan je jouw sportervaring overigens nog beter maken. Je kunt je lengte en je gewicht ingeven, om zo een nog veel uniekere ervaring te beleven.

Zijn er ook nadelen aan Fox 3 verbonden?

Deze vraag vind ik een stuk moeilijker te beantwoorden. Echte nadelen zijn er aan deze Focus Fitness Fox 3 crosstrainer zeker niet verbonden. Het is echter zo, dat ikzelf wel graag nog enkele extra functies had gehad.

Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om deze crosstrainer via bluetooth te koppelen met een mobiel apparaat.

Heb je dat echt nodig? Natuurlijk niet, maar het is wel een leuke toevoeging. 

Ik denk dat wanneer je kijkt naar de prijs-kwaliteitverhouding, deze Focus Fitness Fox 3 alles heeft wat je kunt verwachten. 

Voor wie is de Focus Fitness Fox 3 geschikt?

Focus Fitness Fox 3 Thuis

Zoals ik eerder al kort heb aangehaald, deze Focus Fitness Fox 3 is het model dat voornamelijk bestemd is voor thuisgebruik.

Ik ben ervan overtuigd dat het een fantastische crosstrainer is voor mensen die graag recreatief aan sport doen.

Door zijn specifieke eigenschappen en het feit dat hij al bij al nog vrij compact is, kan je hem bovendien makkelijk thuis plaatsen. 

Voor meer ervaren sporters, kan een model met nog meer functies misschien wel een meerwaarde bieden. Denk aan de Fox 5 of de Senator Crosstrainer. Maar weet dat de prijs dan hoger ligt.

Conclusie: wel of niet kopen?

De Focus Fitness Fox 3 is echt een top crosstrainer die veel mensen gelukkig zal maken. Je kunt er lekker recreatief op trainen, zonder dat je nog langer rekening moet houden met het weer.

Qua prijs-kwaliteitverhouding is het echt een fantastisch apparaat, dus zou ik hem zeker durven aan te raden.

Ik wens je alvast veel succes met je eerste training of met je verdere zoektocht naar de perfecte crosstrainer.Plaats een reactie