Focus Fitness Fox 5 – Ontdek mijn ervaring

Ben je op zoek naar een crosstrainer voor thuis? Dan is er een grote kans dat je ook bent uitgekomen bij de Focus Fitness Fox 5.

Voor je die gaat halen, wil je er natuurlijk wel zeker van zijn of dit het toestel is dat je zoekt. Daarom heb ik er op deze pagina mooie review over geschreven.

Na het lezen zal je een goed beeld hebben van wat de Focus Fitness Fox 5 allemaal te bieden heeft en of dit toestel ook voor jou geschikt is. Veel leesplezier!

Mijn mening over de Focus Fitness Fox 5

Focus Fitness Fox 5

Toen men mij vroeg om een review te maken over deze Focus Fitness Fox 5, was ik meteen enthousiast.

Van deze crosstrainer zijn er namelijk al heel wat exemplaren de deur uit gegaan. Ik wou dan ook zelf aanvoelen hoe goed dit toestel echt is.

Ik kan je zeggen dat de Focus Fitness Fox 5 me absoluut heeft verbaasd, op een positieve manier. Het is geen goedkope crosstrainer, maar je kunt ook niet zeggen dat hij tot de duurdere modellen behoort.

Prijs-kwaliteit is het echt een topper. Hij presteerde nog beter dan ik had kunnen verwachten.

Hieronder kan je lezen waarom ik zo enthousiast ben over dit model.

Positieve eigenschappen

Laten we eens kijken naar de positieve eigenschappen van deze Focus Fitness Fox 5.

Gekend merk

Focus Fitness mag dan misschien een vrij nieuw merk zijn, toch is het ondertussen gekend in heel Nederland.

Al meerdere jaren maken ze fitnesstoestellen, in verschillende prijsklassen. Daardoor hebben ze een breed assortiment kunnen ontwikkelen en kan iedereen wel iets vinden dat bij hem past.

Andere crosstrainers van dit merk zijn bijvoorbeeld de Focus Fitness Fox 3 en de Focus Fitness Senator.

Focus Fitness probeert steeds om zo’n goed mogelijke prijs-kwaliteit verhouding op zijn toestellen te realiseren, zoals we ook zien bij deze Focus Fitness Fox 5.

De toestellen zijn gemaakt van stevige en duurzame materialen, zodat ze een langere levensduur zouden hebben.

Bovendien weegt het stevige frame met het vliegwiel maar liefst 68 kilogram zwaar. Daardoor is het apparaat geschikt voor personen tot 150 kilogram.

Je zou denken dat zo’n apparaat heel veel plaats inneemt bij je thuis. Niets is echter minder waar. Focus Fitness probeert al z’n toestellen zo compact mogelijk te houden.

De correcte afmetingen kan je bovendien makkelijk terugvinden in de informatiebrochure van de fabrikant.

Informatie is goud

Focus Fitness Fox 5 display

Er wordt wel eens beweerd dat informatie even waardevol is als goud. Of deze stelling echt klopt, daar gaan we niet verder op in. Belangrijker is dat deze crosstrainer je heel veel informatie kan verschaffen over jouw training.

Het display en de trainingscomputer zijn erg uitgebreid, maar toch makkelijk te beheren.

Je kunt er tijdens het sporten allerlei gegevens op terugvinden, zoals de tijd, de afstand die je hebt afgelegd en uiteraard ook jouw snelheid.

Daarnaast kan het display je ook nog informatie geven over je hartslag en zelfs over het wattage gehalte.

Voor mensen die graag willen afvallen, kan ook de calorieën meter van belang zijn. Deze maakt namelijk een inschatting van hoeveel calorieën je verbruikt hebt tijdens je work-out.

Veel mogelijkheden om te trainen

Focus Fitness

Ben je op zoek naar een crosstrainer, die je heel veel mogelijkheden biedt om te trainen?

Ook in dat geval zit je met deze Focus Fitness Fox 5 vast en zeker goed. Men heeft de trainingscomputer van deze crosstrainer namelijk uitgerust met maar liefst twaalf verschillende trainingsprogramma’s.

Voor mensen die er niet mee bekend zijn, een trainingsprogramma is eigenlijk een beetje te vergelijken met een uitgestippelde route.

Op bepaalde momenten wordt het iets zwaarder en op andere momenten zal je een beetje kunnen recupereren. Bovendien heeft elk trainingsprogramma zijn eigen doel.

Naast verschillende standaardprogramma’s, is het apparaat bijvoorbeeld ook uitgerust met een hartslagprogramma. Dit dient om te sporten in jouw optimale hartslagzone.

Dreigt je hartslag te dalen onder de ondergrens? Dan zal de crosstrainer het automatisch een beetje zwaarder voor je maken zodat je hartslag stijgt.

Omgekeerd werkt het trouwens ook, stijgt je hartslag te sterk? Dan zal je even de tijd krijgen om wat uit te rusten en je hartslag te doen dalen.

Tot slot beschikt de Focus Fitness Fox 5 ook nog over het manuele programma, waarbij je zelf de instellingen beheert.

Weinig lawaai

Thuis fitnessen maakt meestal wel behoorlijk wat lawaai. Dankzij de specifiek gekozen materialen en het gebruik van de zogenaamde V-belt, valt dat bij deze Focus Fitness Fox 5 crosstrainer echter reuze mee.

Je hoeft de andere leden van je gezin niet meer te storen als jij aan het sporten bent.


Voor wie is dit toestel geschikt?

Trainen op crosstrainer

Bij het kopen van een fitnesstoestel, moet je er steeds rekening mee houden voor wie het toestel is ontworpen.

Bij de Focus Fitness Fox 5 is dat echter niet het geval. Doordat de ontwerpers hebben gekozen voor een lage instap, kan deze crosstrainer eigenlijk door iedereen worden gebruikt. Zowel door ervaren sporters, als door jongeren en zelfs voor senioren.

Daarenboven is het toestel ook geschikt voor meerdere doeleinden. Sporters kunnen het gebruiken om zichzelf fysiek uit te dagen. Voor ouderen is het toestel dan weer ideaal om in beweging te blijven.

En zelfs na een ongeval kan dit toestel worden gebruikt voor de revalidatie, maar uiteraard enkel en alleen in samenspraak met je specialist.

Soms wordt er ook de vraag gesteld voor wie het toestel niet geschikt is. In het geval van de Focus Fitness Fox 5, is dat volgens mij voor professionele sporters.

Uiteraard kunnen ze het toestel wel op een recreatieve manier gebruiken, maar het voldoet niet aan de eisen om er professioneel mee te trainen.

Geheel onlogisch is dat natuurlijk ook niet, als je ziet voor welke prijs deze crosstrainer al van jou is.

Wat vinden anderen van de Focus Fitness Fox 5

Focus Fitness Fox 5 ervaringen

Slechts één mening, is geen mening. Ik kan namelijk niet helemaal voor jou oordelen of dit toestel echt is waar je naar op zoek bent.

Ik kan je wel vertellen wat ik er zelf van vind en wat anderen er van denken. Vervolgens is het aan jou om een keuze te maken.

Naast zelf het toestel te reviewen, heb ik ook nog aan een vriend gevraagd om zijn mening. Hij is gek op fitness en sport minstens tweemaal per week op de crosstrainer.

Hij wist me het volgende te vertellen:

“De Focus Fitness Fox 5 is een fantastisch toestel voor thuis in je privéfitness. Zelf merkte ik vooral op dat de lengtepas precies goed zat. Op die manier voelt elke beweging heel natuurlijk aan. In een openbare fitness zie ik hem niet meteen staan, maar dat neemt niet weg dat het een toestel is van goede kwaliteit.”

Varianten van dit toestel

Focus Fitness Fox 5 HRC

Hoewel ik niet te diep wil ingaan op de varianten van dit apparaat, wil ik toch even vermelden dat er twee varianten bestaan: Focus Fitness Fox 5 HRC en de Focus Fitness Fox 5 iplus.

Deze crosstrainers zijn eigenlijk precies hetzelfde als de standaard Focus Fitness Fox 5, maar ze beschikken over respectievelijk een hartslagband, of over de mogelijkheid om de trainingsprogramma’s verder uit te breiden.

Conclusie

Ik acht de kans heel groot dat deze Focus Fitness Fox 5 crosstrainer ook voor jou (en je gezin) geschikt is. Het is een top-toestel, met een prima prijs-kwaliteit verhouding.

Dankzij de lage instap kan iedereen er gebruik van maken. Bovendien gaat deze crosstrainer je nooit vervelen, door middel van de 12 trainingsprogramma’s. Heel veel sportplezier!Plaats een reactie