Mijn ervaringen met de Focus Fitness Fox 2 (Getest)

Fit blijven vanuit huis, met de Focus Fitness Fox 2 crosstrainer is dat een makkie! Je bepaalt zelf wanneer je aan de slag gaat en sport gewoon thuis.

Ik ben zelf ook bezig met trainen op een crosstrainer. Voor een aantal jaar heb ik de Focus Fitness Fox 2 gebruikt. Ik was erg tevreden met deze crosstrainer en heb er veel plezier van gehad.

Toen de nieuwe Focus Fitness Fox 5 uitkwam vond ik het tijd om mijn model in te ruilen. Dat neemt niet weg dat de Fox 2 voor de startende sporter en top product is!

In deze review lees je meer over mijn ervaringen. Ook vertel ik je wat de plus- en minpunten zijn van de Fox 2.

Hierbij heb ik ook gekeken naar reviews van andere gebruikers.

Zo krijg jij een goed beeld van deze crosstrainer en kun je de juiste keuze maken.

Mijn eerste testrondje op de Focus Fitness Fox 2

focus fitness fox 2

Toen ik voor het eerst gebruik maakte van de Fox 2 voelde dat meteen prettig. Dankzij de kwaliteit van het product en de gebruiksvriendelijkheid had ik meteen zin om te sporten.

De Fox 2 is een stuk uitgebreider dan zijn voorganger, de Fox 1. Dat was voor mij een reden om voor de Fox 2 te gaan. Ik wilde mijn workout uitdagend en interessant houden.

Qua budget paste de Fox 2 op dat moment perfect. Als beginner wilde ik een instapmodel hebben voor een scherpe prijs. Die had ik met dit apparaat wel gevonden!Wat haal je met de Focus Fitness Fox 2 allemaal in huis?

Wat je in huis haalt met de Fox 2 is een zeer degelijke crosstrainer.

Dankzij een ruim aanbod aan trainingsprogramma’s kun jij gevarieerd sporten. De Focus Fitness Fox 2 heeft maar liefst 16 unieke trainingsprogramma’s.

Ook kun je dankzij de 16 verschillende weerstandsniveaus jezelf constant uitdagen.

Misschien doe je op je eerste dag 5 kilometer in een uurtje op niveau 2. Aan het eind van de week pak je dezelfde afstand misschien wel op niveau 5. Zo kun je altijd tot het uiterste gaan!

Stabiliteit en stevigheid gaan hand in hand

frame fitness fox 2

De Focus Fitness Fox 2 is een zeer stevig product. Dankzij de metalen basis, afgewerkt met kunststof, is deze crosstrainer erg sterk.

Dit draagt ook bij aan de stabiliteit van de Fox 2. Je kunt voluit trainen zonder dat de crosstrainer van zijn plek komt.

Met een totaalgewicht van 42 kilo staat de Focus Fitness Fox 2 strak op de grond.

Zodra je een plekje hebt gevonden voor het apparaat komt deze niet zomaar van zijn plek. Tenzij je de crosstrainer wilt verplaatsen natuurlijk.

De afmetingen van de crosstrainer

Met een lengte van 161cm is deze crosstrainer redelijk compact gebouwd. Zeker in vergelijking met andere modellen. De hoogte van 101cm valt ook reuze mee.

Het apparaat had met zijn 60cm iets breder gekund. Dat sport wat makkelijker, maar als je eenmaal gewend bent is dit geen probleem meer.

Dankzij de overall compactheid van de Focus Fitness Fox 2 kun je deze vrij makkelijk kwijt.

Ik heb mijn crosstrainer zelf in een kantoortje staan. Ideaal als je tijdens je werk even wat stoom wil afblazen.

Kan ik fitter worden met de Focus Fitness Fox 2?

display fitness fox 2

Ja! Deze crosstrainer is gebouwd voor (beginnende) sporters die willen afvallen of hun conditie willen verbeteren. Er zijn weinig betere manieren om cardio te doen dan met een crosstrainer.

Door wekelijks een aantal sportmomenten in te plannen kun je snel je doelen bereiken. Of dat afvallen is of je conditie verbeteren maakt niet uit.

Met de Focus Fitness Fox 2 behaal jij je ideale gewicht of uithoudingsvermogen binnen no-time.

Afvallen met de Fitness Fox 2

Ik heb de crosstrainer zelf gekocht om af te vallen. Als krachtsporter is cardio erg belangrijk, zeker tijdens de maanden waarin je vet wilt verliezen.

Ik merkte dat ik weinig zin had om voor alleen cardio naar de sportschool te gaan.

De Fitness Fox 2 bood daarom een goede uitkomst. Zo had ik nooit een reden om niet te sporten. Ik kon namelijk gewoon thuis mijn workout doen!

Ik merkte dat de kilo’s er af vlogen. Iedere dag een uurtje trainen op de Fox 2 zorgde voor een mooi resultaat.

Ik kan iedereen aanbevelen om een crosstrainer te gebruiken om af te vallen. Het gaat stukken sneller dan bijvoorbeeld hardlopen of fietsen.

Je conditie op peil houden met de Fitness Fox 2

pedalen fitness fox 2

Naast afvallen kun je deze crosstrainer gebruiken om je conditie te verbeteren. Met de weerstandsniveaus kun je het jezelf zo lastig maken als je zelf wilt. Hoe hoger de weerstand, hoe zwaarder de workout.

Uiteindelijk wordt je conditie daar natuurlijk een stuk beter van. Toen ik begon was ik na een halfuur wel klaar. Nu kan ik op een gemiddeld niveau makkelijk 1 tot 2 uur lang doorgaan.

Consistentie is daarin natuurlijk erg belangrijk. Train elke dag en je gaat prachtige resultaten zien.

Voor wie is de Focus Fitness Fox 2 bedoeld?

Focus Fitness Fox 2 review

De Focus Fitness Fox 2 is voor mensen van iedere lengte geschikt. Al geven veel reviews wel aan dat lange benen soms voor problemen zorgen. Test als je lang bent de Focus Fitness Fox 2 daarom eerst voordat je deze aanschaft.

Er is wel een maximaal gewicht, van 120 kilo. Ben je iets zwaarder? Dan is de Fitness Fox 5 een beter model voor jou. Deze heeft een maximaal gewicht van 150 kilo.

Hou je wel echt aan de limieten die worden aangegeven bij het product. Anders is de kans aanwezig dat je sportervaring tegen gaat vallen. Veel kwaaltjes en klachten ontstaan door veelvuldig oncomfortabel sporten.

Deze crosstrainer is gelukkig voor de meeste mensen wel geschikt.

De pluspunten van de Focus Fitness Fox 2

focus fitness fox 2 geheel

Wat ik het grootste pluspunt vind aan deze crosstrainer is de stevigheid van het product. Dankzij het goede gewicht staat dit product enorm stevig op de grond.

De prijs-kwaliteit verhouding bevalt me ook erg goed. In deze prijsklasse zijn volgens mij geen betere modellen te vinden.

Dat de trainingsschema’s en weerstandsniveaus je workout uitdagend maken is een understatement. Ik heb me nooit verveeld tijdens mijn trainingen. Door mezelf steeds op andere manieren uit te dagen, blijft trainen met de Fox 2 leuk!

De minpunten van de Focus Fitness Fox 2

Het is erg leuk dat er een tablethouder op het apparaat zit. Ideaal om een filmpje te kijken tijdens je workout. Het is wel heel jammer dat je deze niet kunt koppelen met je crosstrainer.

Verder heeft deze crosstrainer geen hartslagmeter en kun je die ook niet koppelen. Je zult dus vanaf je polsbandje je hartslag in de gaten moeten houden.

Zoals hierboven stond, de crosstrainer kan voor mensen met lange benen lastig te gebruiken zijn.

Daardoor is de crosstrainer niet toegankelijk voor iedereen. Jammer, maar de meeste mensen zullen geen problemen ervaren.

Mijn conclusie

Zou ik de Focus Fitness Fox 2 aanbevelen aan anderen? 100 procent! Ik heb er zelf veel plezier van gehad, het is een super instapmodel voor beginners.

Zijn er betere varianten op de markt? Dat wel. Voor de wat meer ervaren gebruiker bijvoorbeeld de Fox 3 of Fox 5. Deze zijn van hetzelfde merk Focus Fitness.

Toch is dit model een hele upgrade ten opzichte van de Fox 1. Ik beveel deze crosstrainer in ieder geval van harte aan!