Focus Fitness Jet 2 – Mijn Mening & Ervaringen (Getest)

Een collega adviseerde me een loopband te kopen. Hij had er zelf een en vertelde me dat het ideaal is om zo toch je training in te plannen.

Ik heb er een tijdje over nagedacht. Het zou een forse investering worden waar ik maximaal tot het voorjaar gebruik van zou maken.

Al te duur mocht het dus niet worden. Het compromis werd gevonden in de Focus Fitness Jet 2. Een keuze waar ik tot vandaag geen spijt van heb gehad.

In deze review vertel ik jou alle ins en outs van deze hardloopband!

Kenmerken van de Jet 2 loopband

Focus Fitness Jet 2 Loopband

De Jet 2 is een van de goedkopere loopbanden van Focus Fitness. Als thuissporter heb je daar eigenlijk helemaal geen last van.

Ik denk dat professionele lopers wel een loopband willen met meer mogelijkheden. Als je zoals ik je conditie op peil wilt houden, heb je echt wel genoeg aan de Jet 2.

Na mijn debuut op de Jet 2 viel het comfort me in positieve zin op. Door de verschillende lagen onder het loopvlak heb je veel demping, waardoor het lopen comfortabeler aanvoelt dan op het asfalt.

Een ander opvallend punt, dit keer in negatieve zin, is het loopvlak. Dat is vrij smal, iets meer dan 40 centimeter. Het is goed te doen hoor, maar voor mij en ik denk ook anderen is dit best even wennen.

De Jet 2 heeft 7 verschillende trainingsprogramma’s. Zo kan je onder meer een duurloop doen of een stevige intervaltraining.

De hellingshoek van de Jet 2 is handmatig te verstellen in twee verschillende hoogtes. Ideaal als je je training wat zwaarder wil maken en je kuitspieren en bovenbeenspieren extra wilt trainen.

Op het display is je snelheid te zien, de afstand die je hebt gelopen, hoeveel calorieën je al hebt verbrand, je trainingstijd en op welke hartslag je loopt.

Alle kenmerken zijn dus aanwezig in de Focus Fitness Jet 2. Je ziet dat het in vergelijking met duurdere loopbanden allemaal wat summierder is.


Waar kan je de Focus Fitness Jet 2 voor gebruiken?

Display Focus Fitness Jet 2

Dankzij de verschillende trainingsprogramma’s kan de Focus Fitness Jet 2 voor diverse doeleinden gebruikt worden.

Om je conditie op peil te houden, is het een fijne loopband. Door het comfort kan je gemakkelijk een uur lopen zonder dat je gewrichten beginnen te protesteren.

Met de combinatie van duurtrainingen en intervaltrainingen kan je bovendien gericht aan je vetverbranding werken. Denk hierbij ook eens aan de hellingshoek.

Als je op zoek bent naar een wat professionele hardloopband, is de Focus Fitness Jet 2 niet direct de eerste keus. Dat komt door de wat simpele uitvoering en de weinige extra’s.

Dan kun je denken aan het niet kunnen koppelen van een hartslagband. De Jet 2 meet je hartslag op de handvaten en dat is toch net wat onnauwkeuriger. Ook is er geen koppeling met loopband apps mogelijk.

Voordelen en nadelen van de Jet 2

Hardlopen Focus Fitness Jet 2

✅ Voordelen Focus Fitness Jet 2:

  • Goede demping
  • Geruisloos
  • Goede prijs
  • Loopband is compact

Als je kijkt naar de voordelen van de Jet 2 dan kom ik als eerste bij het comfort van de loopband uit. Door de demping krijg je, een beetje overdreven gesteld, bijna het gevoel dat je op kussens loopt.

Die goede demping zorgt er eveneens voor dat de band weinig geluid maakt. En dat is weer zo prettig voor je gezinsleden of huisgenoten.

De prijs is ook zeker een voordeel. De Jet 2 is verre van het duurste model van Focus Fitness. Als je kijkt naar de Jet 5, dan kost die al gauw enkele honderden euro’s meer. Daar krijg je dan wel meer functies voor terug.

Tot slot is de Jet 2 een compacte loopband. Nadat je deze gebruikt hebt, klap je de loopband in en kan je deze in een hoek van de kamer zetten.

Nadelen Jet 2

  • Loopvlak beperkt
  • Beperkte maximum snelheid
  • Geen hartslagprogramma’s

Het grootste nadeel van de Focus Fitness Jet 2 is voor mij het smalle loopvlak. Hoewel je hier zeker aan kunt wennen en dat ook wel gebeurt, is het niet ideaal.

Verder heeft de Jet 2 geen ingebouwde hartslagprogramma’s. Als je serieus wilt trainen, kan je dit niet op hartslag doen.

Dat is ook wel een beetje de crux van de Jet 2. Het is geen professionele loopband. Je gebruikt deze loopband niet als je stevig wilt trainen.

Dat zie je ook aan de beperkte maximum snelheid van 13 kilometer per uur. Als je zoals ik tijdens de wintermaanden je conditie wilt onderhouden, is dat prima. Bij intervallen wordt dit al een ander verhaal.


De grote broers van de Jet 2 loopband

Focus Fitness Jet Loopbanden

De Jet 2 is zeker niet de enige loopband van Focus Fitness. Deze Nederlandse fabrikant van fitnessapparaten voor thuis heeft een hele serie loopbanden genaamd Jet op de markt gebracht.

Als je naar de eerder genoemde Jet 5 kijkt, dan zie je dat deze een hogere maximum snelheid heeft. En nog wat andere extra’s zoals meer trainingsprogramma’s.

Hoe hoger het cijfer is, hoe beter de loopband is. De Focus Fitness Jet 7 iPlus heeft weer meer programma’s en weerstandsniveaus. De iPlus module zorgt ervoor dat je interactief kunt trainen.

Dat is ook het geval met de Jet 9 iPlus. Deze loopband is zowat professioneel en ideaal voor thuissporters die (bijna) dagelijks willen hardlopen. De iPlus kost je gemiddeld zo’n 50 euro extra t.o.v. de Jet 9 iPlus.

Neem je genoegen met een net wat minder uitgebreide loopband, dan is er nog altijd Jet 1.

Een groot voordeel van alle loopbanden van Focus Fitness is dat de montage heel eenvoudig is. Je hoeft enkel wat schroeven aan te draaien, waarna je aan de slag kunt.

Conclusie: is de Focus Fitness Jet 2 geschikt voor jou?

Focus Fitness Jet 2

Als je de Jet 2 wilt gebruiken om je conditie op peil te houden of bijvoorbeeld om jezelf de mogelijkheid te verschaffen altijd te kunnen hardlopen, is het een ideale loopband.

De prijs ligt niet al te hoog en het apparaat functioneert prima.

De Jet 2 is een loopband voor de thuissporter die niet vijf keer of vaker per week wil trainen op een intensieve manier.

‘Rustig’ een training afwerken of een van de programma’s doen kan prima op de Jet 2. Houd wel de maximum snelheid van 13 kilometer per uur in je achterhoofd.

Ook als je wilt revalideren is de Jet 2 een prima sparringpartner.

Ben je echter een serieuze sporter die van een loopband verwacht dat er een grote variatie aan trainingsprogramma’s wordt aangeboden en waarop je volledig los kunt gaan, dan zijn er andere opties.

Maar eerlijk gezegd, zoiets mag je in deze prijsklasse niet verwachten.

De Jet 2 geeft je waar voor je geld. En als je een loopband met meer mogelijkheden wilt, zal je toch echt iets meer geld moeten uitgeven.


Plaats een reactie