De Focus Fitness Jet 5 – Het kopen waard of niet?

De fanatieke hardloper kent het vast wel. Het is weer tijd om naar buiten te gaan voor je dagelijkse rondje, maar het regent. Erg vervelend en totaal niet motiverend.

Dankzij de Focus Fitness Je 5 kun je gewoon vanuit huis je kilometers pakken. Op jouw tempo en helemaal droog!

Hardlopen in weer en wind is geen probleem dankzij de Focus Fitness Jet 5.

Al een aantal maanden ben ik de trotse eigenaar van dit product. Ik stap nog elke dag met veel plezier op de Focus Fitness Jet 5.

In deze review worden de voor- en nadelen tegen elkaar afgeschreven.

Zo kun jij na het lezen van deze review de juiste keuze maken. Al denk ik dat de Focus Fitness Jet 5 voor iedereen geschikt is!

Focus Fitness Jet 5 – Dé hardloper onder de loopbanden

focus fitness jet 5

De Focus Fitness Jet 5 loopband is één van de meest populaire hardloopproducten van het moment. Dankzij het eenvoudige gebruik is deze loopband voor de meeste mensen geschikt.

Met een totaal van 36 trainingsprogramma’s kun je op verschillende manieren trainen.

Geen enkele training is saai, omdat je jezelf constant kunt uitdagen. Effectief en gevarieerd trainen dus!

Als voorloper van de Focus Fitness Jet 7 heeft de Jet 5 iets minder specificaties. Qua prijs vind ik de Jet 5 alsnog beter. Zeker in verhouding met de weinig extra dingen die de Jet 7 heeft.

De Focus Fitness Jet 2 is het kleine broertje van de Jet 5. Dit model is een beetje uit de tijd geraakt. Alsnog een prima product, maar ik zou voor de Focus Fitness Jet 5 gaan.Mijn eerste indruk van de Focus Fitness Jet 5

Ik heb voordat ik de Focus Fitness Jet 5 aanschafte verschillende modellen getest. Ik doe zelf veel aan hardlopen, vooral lange afstanden.

In weer en wind loop ik buiten. Toch wilde ik iets hebben om binnen te kunnen trainen als het weer slecht is.

De Focus Fitness jet 5 paste door zijn hoeveelheid mogelijkheden goed bij mijn wensen. Op dit apparaat kun je makkelijk lange afstanden afleggen. Zelf loop ik ongeveer 10 kilometer per sessie, 4 dagen per week.

Het totaalgewicht van de Focus Fitness Jet 5 is 66 kilo. Dat lijkt flink, totdat je je bedenkt dat het hele apparaat opvouwbaar is.

Dit maakt de montage namelijk super makkelijk. Je merkt niks van het gewicht.

De loopband ligt ook erg stabiel op de grond. Zelfs bij de hoogste snelheid en helling blijft de Jet 5 muurvast aan de grond.

Wat vinden anderen ervan?

loopband fitness focus jet 5

Anderen zijn het met mij eens, dit product wordt erg goed ontvangen. Dat het apparaat binnen een halfuur gebruiksklaar is wordt erg gewaardeerd.

Ook de trainingsprogramma’s en hellingsniveau’s worden gezien als uitdagend en gevarieerd. Gebruikers kunnen zich sportief ontwikkelen met deze loopband.

Al met al geven gebruikers deze loopband meestal vijf sterren op verschillende webshops.

De gemiddelde rating is 4,6/5 sterren, wat enorm hoog is. Zeker in vergelijking met andere loopbanden.

Welke mogelijkheden biedt de Focus Fitness Jet 5?

Met de Focus Fitness Jet 5 kun je niet alleen je conditie verbeteren. Ook om af te vallen is deze loopband zeer geschikt. Met slechts een uurtje per dag vliegen de kilo’s eraf!

Natuurlijk is goede voeding ook erg belangrijk. Als je goed eet en blijft sporten kun je met de Jet 5 effectief afvallen.

De hellingshoek van de Focus Fitness jet 5 heeft wel liefst 12 levels. Het hoogste level heeft een hoek van 12%. Ook kun je op deze hellinghoek ‘gewoon’ de maximale snelheid van 16km/u halen.

Je BMI meten met de Jet 5

BMI meter focus jet 5

Het voordeel van de Jet 5 is dat er een BMI indicator op zit. Je BMI is de verhouding tussen je lengte en je gewicht.

Een goed BMI ligt ongeveer tussen de 18 en 25.

De Focus Fitness Jet 5 meet je BMI door je hartslag te vergelijken met je lichaamsverhouding. Dit doe je voor je training. Op lange termijn wil je bij het afvallen je BMI dus structureel verlagen.

Let wel: krachtsporters hebben vaak een hoog BMI door een grote spiermassa.

De voordelen van de Jet 5

Het grootste voordeel van de Jet 5 is de variatie in je training. Ik heb het al in deze blog benoemd, trainen met de Jet 5 is nooit saai!

Daarnaast is de eenvoud van het monteren en gebruiken een super voordeel. Binnen een halfuur staat de Jet 5 klaar voor gebruik. Ook de display en alles er omheen zijn duidelijk. Het spreekt redelijk voor zich.

Mocht je toch iets niet helemaal snappen, de handleiding biedt dan uitkomst.

Het is een goed geschreven module met een duidelijke uitleg. Elke stap staat goed aangegeven en de schrijftaal is erg prettig.

De nadelen van de Jet 5

tablethouder fitness focus jet 5

Het is erg jammer dat er geen hartslagmeter op de loopband kan worden aangesloten. Er zit natuurlijk wel een standaard meter op.

Er is überhaupt geen koppeling mogelijk met andere apparaten. Ook je tablet op telefoon kun je niet koppelen.

Wel zit er een tablethouder op de Focus Fitness Jet 5, wat natuurlijk handig is.

Voor welke sporter is de Focus Fitness Jet 5 bedoeld?

Focus Fitness Jet 5 review

Iedere beginnende sporter kan met de Focus Fitness Jet 5 aan de slag. Dankzij de eenvoudige werking en het lage instapniveau kan iedereen gebruik maken van deze loopband.

Ook voor wat meer ervaren sporters is deze loopband meer dan geschikt. De uitdagende niveaus en gevarieerde sportprogramma’s zorgen daar wel voor!

Je kunt jezelf constant blijven pushen op de Focus Fitness Jet 5. Kilo’s vliegen er af en je conditie wordt snel beter. Van casual sporter tot fanatieke loper, iedereen heeft profijt van dit product.

Welke maximale lengte en gewicht kan de Jet 5 dragen?

Het maximale gewicht van de gebruiker wordt geschat op 120 kilo.

Ben je zwaarder dan dit gewicht? Kijk dan naar een ander model. Het niet houden aan de eisen van het product kan leiden tot een onprettige sportervaring.

Er is geen maximale lengte aangegeven voor dit product. De meeste mensen kunnen dus zonder probleem gebruik maken van de Focus Fitness Jet 5.

Afvallen met de Focus Fitness Jet 5

De Focus Fitness Jet 5 houdt je calorieverbruik tijdens het sporten bij. Daardoor wordt het voor jou makkelijk om bij te houden hoeveel je verbrandt.

Slim is om naast het sporten elke drie tot vijf dagen jezelf te wegen. Zo kun je geleidelijk aan een mooi verschil gaan zien en voelen. Zo zit jij binnen no-time weer lekker in je vel.

De Focus Fitness Jet 5 heeft mij ook geholpen met afvallen. In drie maanden tijd ben ik dankzij dit apparaat ongeveer 8 kilo kwijtgeraakt. Ik heb daarnaast ook krachtsport gedaan, dat is wel belangrijk om te vermelden.

Conclusie

inklapbare loopband fitness focus jet 5

Al met al ben ik zeer te spreken over dit product. Ik ben er nog altijd erg blij mee en met mij nog veel meer mensen. De reviews zijn vooral erg positief.

Op naar nog minder kilo’s en een nog betere conditie!

Veel gestelde vragen

Is de Focus Fitness Jet 5 makkelijk te monteren?

Ja, je hoeft het product alleen uit te klappen en 8 schroeven vast te maken. Veel makkelijker wordt het niet!

Wordt mijn conditie beter bij het gebruik van de Focus Fitness Jet 5?

Ja, bij veelvuldig gebruik gaat je conditie zeker omhoog. Blijf jezelf uitdagen om de beste resultaten te halen.

Bestaan er ook andere versies?

Zeker, in deze blog heb ik de Focus Fitness Jet 2 en Focus Fitness Jet 7 al benoemd. Ook is er een Focus Fitness Jet 9 iPlus. Deze zijn allemaal van hetzelfde merk Focus Fitness. De iPlus varianten zijn te koppelen met een fitnessapp.