Focus Fitness Jet 1 kopen? Ontdek alles wat je moet weten

De Jet 1 loopband van Focus Fitness is de goedkoopste loopband in een hele lijn van deze Nederlandse fabrikant van fitnessapparatuur voor thuis.

Zowel op internet als van gebruikers vernam ik dat het een ideale loopband voor beginners is. Dat wilde ik uittesten, hoewel willen in deze niet al te letterlijk moet worden genomen.

Waarom ik de Jet 1 gekocht heb

Goede voornemens starten bij mij niet op 1 januari. Mijn besluit om nu écht iets aan mijn gewicht te gaan doen viel ergens in de zomer. Het was een warme dag en ik zat met een groep vrienden op het strand.

Iedereen liet zijn of haar lijf lekker bijkleuren. Een van de vrienden vroeg me waarom ik mijn shirt aanhield. “Ik kan niet zo goed tegen de zon”, zei ik.

Dit moest stoppen. En snel ook. Ik wilde een lijf om trots op te zijn en ging naar een diëtiste.

De cijfers op de weegschaal (drie stuks, voor de komma) en mijn BMI (begon met een 3) waren niet fraai. Dat was mijn voedingspatroon overigens ook niet.

“Je moet er nog wel iets naast gaan doen”, zei de diëtiste. Ik wist waar ze op doelde. Sporten was leuk om naar te kijken, niet om te doen. “Als je echt resultaat wilt bereiken, zal je moeten”, kreeg ik te horen.

Ze adviseerde me te gaan wandelen. Dit kan je vrijwel altijd buiten doen en voor als het echt slecht weer is kan je een loopband kopen. “Een goede loopband hoeft helemaal niet duur te zijn.”

Zo ben ik bij de Jet 1 van Focus Fitness terechtgekomen.De eigenschappen van de Focus Fitness Jet 1 (Review)

focus fitness jet 1

Toen ik voor het eerst op de Jet 1 stapte was ik een beginner. Eerlijk gezegd ben ik dat nog steeds, vooral als je naar mijn loopsnelheid kijkt. Niet dat ik dit zelf belangrijk vind, maar gezien de maximum snelheid van de Jet 1 is dit wel het vernoemen waard.

Deze loopband kan namelijk een snelheid bereiken van 1 tot en met 13 kilometer per uur.

De lengte van de loopband is 120 centimeter en de breedte is 40 centimeter. Er bestaan bredere loopbanden, maar deze oppervlakte is prima. De motor van de loopband is stil.

Daar komt nog bij dat er een zogenoemde 6-voudige Elastic Cushion demping is. Simpel gezegd zorgt dit ervoor dat je gewrichten geen harde klappen krijgen en de loopband lekker stil is.

Je kunt op de Jet 1 de armgrepen vasthouden. Die zijn er stevig genoeg voor. Zelf doe ik dat eigenlijk alleen als ik mijn hartslag wil bekijken of de snelheid wil verlagen of verhogen.

Hartslagsensoren zitten alleen op de armgrepen. Koppeling met een hartslagband is niet mogelijk, maar dit kan je bij een goedkope loopband ook niet verwachten.

Een groot voordeel van de Focus Fitness Jet 1 is dat je toegang hebt tot 36 trainingsprogramma’s. Een trainingsprogramma starten doe je via het display. Hierop zie je overigens ook hoe snel je loopt, de afstand, hartslag, trainingstijd en nog wat andere gegevens.

Je kunt voor verschillende programma’s kiezen, zoals interval, conditie en vetverbranding. Waarschijnlijk kan je wel bedenken welk programma ik het vaakst heb gedaan.

Er staat dat de Jet 1 een maximaal belastbaar gewicht van 100 kilogram heeft. Nu woog ik 101 kilo toen ik aan mijn traject naar een betere gezondheid begon.

Ik heb geen problemen ervaren met de loopband, maar heb ook wel van anderen vernomen dat het maximaal belastbare gewicht er niet zomaar staat. Als je bijvoorbeeld 120 kilo weegt, kan je beter een andere loopband van Focus Fitness bestellen, zoals de Jet 5.De beste functie van de Jet 1

vetmeter focus fitness jet 1

Wat mij betreft met afstand de beste functie van de Focus Fitness Jet 1 is de vetmeter. Je kunt voor en na je training je persoonlijke gegevens invoeren.

De hartslagsensoren meten je hartslag en daarna krijg je een indicatie van je vetpercentage. Zo zie je meteen het resultaat van je trainingssessie.

Natuurlijk is dit niet de meest nauwkeurige manier ter wereld, maar het geeft je wel een idee van wat de training voor je lichaam doet. Zie het als een stukje extra motivatie.

De voordelen van de Focus Fitness Jet 1

De Jet 1 is een prima loopband die je waar voor je geld geeft. Het lage aankoopbedrag is dan ook een groot voordeel. 400 euro voor een loopband, zeker één van goede kwaliteit, is niet veel.

Daarnaast kan je prima je trainingen uitvoeren op de loopband. Absolute pluspunten zijn de hoeveelheid trainingsprogramma’s en de vetmeter.

De nadelen van de Jet 1

hellingshoek focus fitness jet 1

De Jet 1 heeft voor mij eigenlijk geen nadelen. Dat komt door het doel waar ik de loopband voor heb gebruikt. Het ging mij om een eenvoudige manier om te kunnen bewegen.

Koppeling met apps om je trainingen naar een hoger niveau te tillen is voor mij niet nodig. Als je hier wel behoefte aan hebt, kan je beter voor een wat duurdere loopband kiezen.

De Jet 1 heeft een hellingshoek. Een nadeel daarvan is dat je deze handmatig moet instellen. De hellingshoek heeft drie standen. Dat is niet overdreven veel.

Aan de andere kant komt het niet vaak voor dat een loopband in deze prijsklasse je in staat stelt te lopen met een hellingshoek.

De Focus Fitness Jet 1 zijn broers

Focus Fitness is de bekendste Nederlandse fabrikant van fitnesstoestellen. De Jet 1 is de eerste in een flinke serie loopbanden. Hoe hoger het cijfer, hoe beter (en duurder) de loopband is.

In vergelijking met de Jet 1 heeft de Focus Fitness Jet 2 een wat groter oppervlak, iets meer stabiliteit en meer trainingsprogramma’s. Het verschil met de Jet 1 is echter klein.

Voor een flinke upgrade van je loopband kom je eerder bij de Jet 7 uit. Een andere manier om meer uit je trainingen te halen is met de iPlus module, zoals je bijvoorbeeld ziet bij de Jet 9 iPlus. Hiermee kan je een koppeling met diverse apps maken.

Op het gebied van lopen is het leuk om met bijvoorbeeld Kinomap overal ter wereld je rondjes te kunnen lopen.

Interesse in de Jet 2? Klik dan snel hieronder, zodat je veel geld bespaard: