Focus Fitness Senator Crosstrainer review

Ben je op zoek naar een krachtige crosstrainer? Dan is de kans groot dat je bij de Focus Fitness Senator Crosstrainer bent uitgekomen.

Volgens de specificaties is het een toptoestel. De vraag is alleen of dat in de praktijk ook zo is.

In deze review kom je er alles over te weten. Eerst en vooral zal ik je mijn mening geven over het toestel.

Nadien zullen we nog wat dieper inzoomen op de plus- en minpunten ervan.

Mijn ervaring met de Focus Fitness Senator Crosstrainer

Focus Fitness Senator Crosstrainer

Dit crosstrainer model van Focus Fitness heeft zeker enkele grote pluspunten. Daarom ben ik ervan overtuigd dat deze crosstrainer zijn naam waardig is.

De benaming ”Senator” heeft namelijk iets royaals. En zo zou ik het apparaat ook durven te beschrijven.

Het toestel is duidelijk heel stevig en het is gemaakt van kwalitatieve materialen. Bovendien is het makkelijk om te gebruiken. Ik ben er héél enthousiast over.

Hieronder kom je te weten waarom.

Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer vs Focus Fitness Senator

Als je op het internet gaat zoeken, dan zal je zien dat er twee varianten bestaan van dit toestel: de Focus Fitness Senator en de Focus Fitness Senator iPlus.

Beide toestellen lijken zeer sterk op elkaar, dus de meeste specificaties komen ook overeen.

Het grote verschil tussen beide, is de iPlus module. De crosstrainer die daarvan voorzien is, biedt je namelijk nog veel meer mogelijkheden.

Via dat apparaatje, kan je jouw fitnesstoestel namelijk ook nog eens verbinden met een crosstrainer app op je tablet.

Via de smartphone lukt het ook, maar dat is iets minder prettig om op te kijken vinden de meesten.

Het leuke is dat je jouw tablet op die manier kunt gebruiken als trainingscomputer. Hij neemt namelijk de hele werking ervan over. Waarom je dat dan precies zou willen?

Omdat je via verschillende toepassingen nog veel meer trainingsmogelijkheden hebt. Het is als interactieve games, waarbij je fysiek sport.

De voordelen van de Focus Fitness Senator Crosstrainer

Laat ons eens even overlopen waarom ik denk dat dit een fantastische crosstrainer is.

Robuuste kwaliteit

Focus Fitness Senator Crosstrainer

Zoals ik daarnet al even aanhaalde, is deze crosstrainer uiterst stevig. Het toestel heeft een eigen gewicht van ongeveer 67 kilogram, dus dat kan je ook wel verwachten.

Dit heeft als grote voordeel dat de Focus Fitness Senator geschikt is voor intensief gebruik.

Bovendien werd het toestel vervaardigd uit hoogwaardige materialen. Daarom zou deze crosstrainer een lange levensduur moeten hebben.

Zelf heb ik hem nog niet voldoende lang kunnen testen om te weten hoe lang dit precies is, maar ik vertrouw zeker op de kwaliteit.

Een heel natuurlijk gevoel

De meeste mensen die een crosstrainer in huis halen, willen vooral een natuurlijk gevoel bij het sporten. Bij heel goedkope toestellen, kan dit soms een beetje tegenvallen.

Ik was echter zeer enthousiast over de prestaties van deze Focus Fitness Senator crosstrainer.

Dankzij de lange lengtepassen en het feit dat de pedalen dicht bij elkaar staan, kun je tijdens het sporten een zeer natuurlijke houding aannemen.

Ikzelf ben hier een grote fan van, want op die manier houd je het sporten veel langer vol. Aan je conditie werken zal zo veel gemakkelijker worden.Handig in gebruik

Focus Fitness Senator Crosstrainer

Een crosstrainer moet natuurlijk wel makkelijk te gebruiken zijn door alle leden van het gezin.

Vergeet uiteraard nooit om de veiligheidsinstructies van de fabrikant te volgen, want jongere kinderen mogen het toestel mogelijks niet zonder begeleiding gebruiken.

Het display is zeer overzichtelijk en biedt je de mogelijkheid om alle instellingen te wijzigen zoals jij dat wil. Dit kan je eenvoudig doen via de draaiknop die je onder het display terug kunt vinden.

De handleiding is tevens zeer duidelijk, maar eigenlijk wijst alles zichzelf uit.

Uitgebreide trainingsmogelijkheden

Veel sporten is gezond, maar daarvoor moet je ook wel voldoende mogelijkheden hebben. Met deze Focus Fitness Senator crosstrainer, of de Focus Fitness Senator iPlus Crosstrainer zou dat geen probleem mogen zijn.

Beide toestellen zijn namelijk voorzien van meerdere trainingsprogramma’s. Afhankelijk van welke work-out je wil doen, kies je een bepaald programma.

Je kunt steeds hetzelfde programma selecteren, maar de meeste gebruikers kiezen ervoor om af te wisselen. Op die manier gaat het sporten nooit vervelen.

Deze crosstrainer beschikt over maar liefst 12 programma’s en je kunt ook kiezen om het hartslagprogramma te gebruiken. Bij dit programma draait alles om de juiste hartslagzone waarin je sport.

Deze zone is voor iedereen verschillend; we raden je dan ook zeker aan om professioneel advies te vragen of alle instructies zeker goed te volgen.

De nadelen van de Focus Fitness Senator crosstrainer

Echt een nadeel heb ik niet ontdekt bij dit toestel. Veel mensen vinden het echter jammer dat je bij de basisversie geen connectie kunt maken met je tablet.

Gelukkig biedt Focus Fitness hier wel een alternatief voor aan.

De Focus Fitness Senator iPlus beschikt over een speciale module, die koppeling via bluetooth mogelijk maakt. Bovendien kost deze versie slechts een heel klein beetje meer dan het basismodel.

Mocht je de prijs nou een nadeel vinden? Dan kan je kiezen voor de wat goedkopere modellen van hetzelfde merk, zoals de Fox 5 iPlus of de Fox 3 iPlus.

Voor wie is de Focus Fitness Senator geschikt?

Een vraag die heel vaak wordt gesteld, is voor wie deze Focus Fitness Senator crosstrainer geschikt is.

Op zich kan het toestel door bijna iedereen worden gebruikt, als fitnesstoestel voor thuis. Het is een prima apparaat, dat ook heel veel mogelijkheden biedt.

Het is echter zo, dat ik dit toestel voornamelijk zou aanraden voor mensen die echt een passie hebben voor fitness. Ik wil nu nog niet te diep ingaan op de prijs, maar het is zeker geen goedkope crosstrainer.

Daarom zou ik dit toestel niet aanbevelen voor mensen die slechts één keer per maand op de crosstrainer willen staan.

Bovendien is het apparaat ook niet geschikt voor het gebruik in een fitnessclub. Hoewel het een robuust toestel is, gemaakt van hoogwaardige materialen, is het niet geschikt om elke dag 10-12 uur te gebruiken.

Voor thuisgebruik is de Senator crosstrainer echter fantastisch.

Over de prijs

De prijs van een crosstrainer is natuurlijk voor velen de doorslaggevende factor. Het is zeker geen goedkoop apparaat, maar ik ben er wel van overtuigd dat hij zijn prijs meer dan waard is.

Persoonlijk heb ik zelfs een lichte voorkeur voor het iPlus model, aangezien ik graag gebruikmaak van mijn tablet bij het sporten. Bovendien kost de iPlus versie niet significant meer dan de Focus Fitness Senator crosstrainer.

Qua prijs-kwaliteit is deze crosstrainer volgens mij een van de beste binnen zijn categorie. Je moet voornamelijk kijken naar de intensiviteit waarmee je het apparaat gebruikt.

Mocht het toestel te duur voor je zijn, kijk dan zeker eens tussen onze andere reviews. Misschien staat daar een crosstrainer die beter bij je past.

Als je budget het echter toelaat, zou ik dan ook niet te lang twijfelen.

Conclusie

Wil je graag een kwalitatieve crosstrainer kopen? Ben je oprecht bezig met fitness en wil je dat ook graag volhouden?

Dan raad ik deze Focus Fitness Senator crosstrainer helemaal aan.

Het toestel geeft je een heerlijk natuurlijk gevoel tijdens het sporten en het is erg makkelijk in gebruik.

Het display omvat alles wat je verwacht en als je kiest voor de Focus Fitness Senator iPlus variant, dan kun je zelfs je tablet gebruiken als trainingscomputer. Prijs-kwaliteit ben ik erg onder de indruk.

Alvast veel succes met je zoektocht naar een nieuwe crosstrainer!1 gedachte over “Focus Fitness Senator Crosstrainer review”

  1. Ik heb de crossstrainer senator nu een week in gebruik, het is een fijn apparaat, doet wat het beloofd. Echter wat ik nergens terugvind qua minpunt is het geluid dat de crosstrainer produceert, door de geleidingswielen op de stalen constructie. Het is hetzelfde geluid dat je hoort als de remblokken van je auto op zijn, dus metaal op metaal geluid. De geleidingswielen inspuiten met WD 40 heeft 0.0 effect. Ik heb op internet geen middel kunnen vinden die dat irritante geluid wegneemt of verzacht.

    Beantwoorden

Plaats een reactie