Focus Fitness Unit 4 | Review, Ervaringen & Aanbieding

Ben jij benieuwd wat de Focus Fitness Unit 4 te bieden heeft, wat je er allemaal mee kunt doen en of dit apparaat jouw geld waard is? Lees dan verder om alles over dit krachtstation voor thuis te weten te komen!

Ik heb de Unit 4 uitgebreid getest en leg je in deze review precies uit wat voor functies het apparaat allemaal heeft.

Ook deel ik de voor- en nadelen met je zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken, voordat je dit krachtstation gaat kopen.

De Focus Fitness Unit 4

focus fitness unit 4 homegym

De Focus Fitness Unit 4 is een krachtstation voor thuis met vele mogelijkheden. Het apparaat biedt de mogelijkheid om een full body workout uit te voeren.

Ook krijg je bij het apparaat een poster met alle mogelijke oefeningen die je met het apparaat kunt doen.

De grootste voordelen van dit krachtstation zijn de voordelige prijsklasse en de veelzijdigheid. Daarbij is de Unit 4 een vrij compact apparaat. Je kan jouw volledige lichaam trainen met 1 apparaat en hebt dus geen ruimte nodig voor een complete home gym.


Wat maakt de Focus Fitness Unit 4 speciaal?

Je vraagt je misschien af wat dit krachtstation allemaal te bieden heeft. Het apparaat is zoals ik eerder al zei, geschikt om een full body workout mee uit te voeren.

Ik zal een overzicht maken van de krachtstation oefeningen die je uit kunt voeren voor elke spiergroep en andere eigenschappen die mij zijn opgevallen.

Veelzijdigheid aan oefeningen en gewicht

diverse oefeningen homegym focus fitness unit 4

Het grote voordeel aan de Unit 4 van Focus Fitness, is dat dit apparaat op veel manier verstelbaar is en er een grote variatie in gewicht en oefening aanwezig is. Daardoor kan je makkelijk met meerdere mensen gebruik maken van het apparaat.

Focus Fitness geeft zelf aan dat er een mogelijkheid is voor 30 oefeningen, maar met een beetje creatief inzicht en ervaring in fitness kan je er nog veel meer mee.

Er wordt een poster meegeleverd waarop alle mogelijke oefeningen beschreven staan. Dit zijn de meest bekende:

 • Rug: Face pulls, cable rows, lat pulldown
 • Benen: Leg extension, hamstring curl, glute kickback
 • Armen: Biceps curl, triceps extension
 • Schouders: Shoulder press, side- en front raises
 • Buik: Cable crunches, ab crunch

Ook het gewicht is verstelbaar, waardoor jij met iemand anders kan trainen die sterker of minder sterk is. Dit is ook gunstig omdat jouw benen bijvoorbeeld een stuk sterker zijn dan jouw biceps.

Je kunt tot 70 kilo tillen, maar door het katrollensysteem kun je dit gewicht voor bepaalde oefeningen verdubbelen naar 140 kg.

Compact model

Zoals je ziet zijn er dus ontelbaar veel mogelijkheden voor oefeningen. Je kunt je voorstellen dat je enorm veel ruimte nodig hebt als je voor al deze oefeningen een apart apparaat zou moeten aanschaffen.

Het Unit 4 krachtstation heeft in dat opzicht heel weinig ruimte nodig. Ideaal als jij niet veel ruimte hebt in huis maar wel graag krachttraining wilt doen vanuit huis. De afmetingen zijn 178 x 107 x 210 cm.

Verstelbaarheid

verstelbaar focus fitness unit 4

Ben jij van plan om dit krachtstation met meerdere mensen te gebruiken? Maak je geen zorgen, want hij is op veel manieren te verstellen. De hoogte van de kussens en zitjes zijn bijvoorbeeld te verstellen.

Ook kan je bijvoorbeeld de stangen van de chest press verstellen. Ideaal want niet iedereen heeft dezelfde flexibiliteit in de armen.

De bijzondere punten van de Focus Fitness Unit 4

Ik zou de Focus Fitness Unit 4 aan iedereen aanraden. Het apparaat is erg volledig voor zijn prijsklasse en geeft jou de mogelijkheid om met 1 apparaat al jouw spieren te trainen op een veilige manier.

De grootste voordelen zijn:

 • Veel oefeningen in 1 krachtapparaat
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Gewicht gaat tot 140 kg
 • Verstelbare rugleuning en zitje
 • Inclusief accessoires voor de kabels

Minder sterke punten van de Focus Fitness Unit 4

Het enige wat ik kan opmerken aan dit krachtstation is dat hij niet super professioneel is. Voor echte fitness fanaten en body boulders zou ik het apparaat daarom niet aanraden.

 • Niet geschikt voor professioneel gebruik
 • Er kan maar 1 persoon tegelijk gebruik van maken

Vergelijkbaar met de Focus Fitness Unit 4

vergelijkbaar focus fitness unit 6

Ben jij na het lezen van deze review nog niet overtuigd over jouw keuze? Onderstaande krachtstations vallen onder dezelfde prijsklassen, maar hebben net weer andere functies.

Wellicht zit hier een krachtstation tussen die beter past bij jouw wensen.

Mijn ervaringen met de Focus Fitness Unit 4

Ik woon alleen in een klein appartement, maar wilde graag wat meer aan sport doen vanuit huis. Naar de sportschool gaan is niet voor mij weggelegd, maar ik wil wel graag meer krachttraining doen.

Omdat ik niet veel ruimte in huis heb, besloot ik een homegym aan te schaffen. Na wat zoekwerk kwam ik uit op de Focus Fitness Unit 4, die zou perfect zijn voor beginners.

Het monteren van het apparaat ging makkelijker dan verwacht gezien de vele onderdelen. De gebruiksaanwijzing wijst zich vanzelf en op de zakjes met onderdelen en schroeven staat een paginanummer van de gebruiksaanwijzing. Zo weet je welke onderdelen je nodig hebt.

De training zelf is echt heerlijk. Ik ben best sterk van mijzelf en ben dus begonnen op 20 kg. De kabels bewegen soepel en de handgrepen van de accessoires zijn heel fijn.

Ik ben erg tevreden over mijn aankoop en zou dit krachtstation aan iedereen aan willen raden.

Ik doe elke dag een andere workout waardoor het leuk blijft en ik heb nog steeds niet alle mogelijke oefeningen uitgevoerd. Super veelzijdig dus en ik heb nog veel ruimte om sterker te worden gezien ik nog maar op 20 kg zit met de meeste oefeningen.

Conclusie & kopen voor de laagste prijs

home gym focus fitness unit 4

Dit model van Focus Fitness is enorm populair bij jong en oud, omdat het apparaat van 5 tot 70 kg in te stellen is. Ideaal voor krachttraining voor je hele lichaam en hij neemt weinig ruimte in beslag.

De prijzen online zijn erg verschillend, maar wij hebben de meest voordelig prijs voor jou uitgezocht.

Bekijk de pagina hieronder voor de laagste prijs!

Veelgestelde vragen

Hoe monteer je dit krachtstation?

Bij de levering van de Focus Fitness Unit 4 zit een handleiding waarin de montage stapsgewijs wordt beschreven. Hij hoeft niet aan de muur of vloer te worden bevestigd, maar staat gewoon stabiel op zichzelf.

Voor wie is deze home gym geschikt?

Dit krachtstation van Focus Fitness is uitermate geschikt voor beginnende en gevorderde sporters. Hij is enkel niet geschikt voor professioneel gebruik. Met gewichten tot 140 kg en een ruime keuze aan oefeningen is het apparaat ideaal voor mannen en vrouwen van veel niveaus.