Focus Fitness fitnessapparatuur kopen? Bekijk het aanbod

Focus Fitness is een merk dat zich richt op de (fanatieke) thuissporter. Op jou dus.

Focus Fitness heeft op het gebied van fitnessapparatuur voor thuis veel in het assortiment.

In dit artikel staat het belangrijkste deel van het aanbod. Je gaat zowel cardioapparaten als fitnessmaterialen zien.

Focus Fitness roeitrainers

Focus Fitness heeft twee roeitrainers in het assortiment. Het gaat om een instapmodel en een wat duurder model.

Focus Fitness Row 2

roeitrainer_focus_fitness_row_2

De Focus Fitness Row 2 is een instapmodel. Maar wel eentje van prima kwaliteit. Dankzij de V-belt aandrijving is de roeitrainer stil in gebruik.

De weerstand wordt magnetisch geregeld. Er zijn acht weerstandsniveaus die handmatig kunnen worden versteld. Deze roeitrainer heeft een vliegwiel van 7 kilogram zwaar. Dit is een opklapbare roeitrainer.
Focus Fitness Row 3

Focus Fitness Row 3 roeitrainer magnetische weerstand

De Focus Fitness Row 3 is een mooie upgrade ten opzichte van de Row 2. Alles is net een beetje beter en zwaarder bij deze roeitrainer.

Zo heeft het vliegwiel een gewicht van 12 kilo. De roeitrainer heeft elektronische weerstand en de aandrijving gebeurt met een V-snaar. Het voordeel van de weerstand is dat dit automatisch gebeurt.

Deze roeitrainer heeft 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. De Race modus is helemaal leuk. Hierbij kan je een wedstrijdje roeien tegen de computer.

Je hartslag wordt gemeten door de sensoren op de handvatten. Ook kun je een hartslagband koppelen aan de roeitrainer.
Focus Fitness crosstrainers

Als je een crosstrainer zoekt, ben je bij Focus Fitness aan het goede adres. Op een enkele na heten ze Fox, gevolgd door een nummer. Hoe hoger het nummer, hoe beter de crosstrainer is.

Focus Fitness Fox 1

Focus Fitness Fox 1

De Focus Fitness Fox 1 is het perfecte model voor beginners. Je kunt er prima op trainen, maar je moet er wel rekening mee houden dat het allemaal een beetje basic is.

Zo heeft het vliegwiel een gewicht van 6 kilogram, wat behoorlijk licht is. De lengtepas is 30 centimeter.

De Fox 1 heeft een gewicht van 32 kilogram, waardoor het best een stabiele crosstrainer is. Er zijn 8 weerstandsniveaus en je kunt op de Fox 1 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s volgen.
Focus Fitness Fox 3

Focus Fitness Fox 3

De Fox 3 is een prima crosstrainer. Die nog wel in het goedkopere segment zit, maar met allerlei leuke extra’s kan worden gekocht.

Je kunt op deze crosstrainer 18 trainingsprogramma’s volgen. Ook zijn er veel weerstandsniveaus. Het vliegwiel heeft overigens een gewicht van 7 kilogram.

De Fox 3 is trouwens ook met iPlus te koop (Fox 3 iPlus), en met HRC. Dankzij de iPlus module kan je de roeitrainer koppelen aan je smartphone of tablet. Hierdoor kan je met apps trainen.

De Fox 3 HRC geeft je de mogelijkheid om draadloos met een borstband te trainen.
Focus Fitness Fox 4

Focus Fitness Fox 4

Het opvallende aan de Fox 4 is dat het vliegwiel (7 kilogram zwaar) zich aan de voorkant van de crosstrainer bevindt.

Het voordeel van een front driven crosstrainer is dat je voeten dichter bij elkaar staan, wat zorgt voor een natuurlijke loopbeweging.

Aan trainingsprogramma’s is er geen gebrek op deze crosstrainer. En ook de 16 weerstandsniveaus zorgen voor de nodige variatie. De lengtepas van de Fox 4 is 50 centimeter.

Een leuk extraatje is dat je bij de Fox 4 je persoonlijke trainingsdoelen kunt instellen en bereiken.
Focus Fitness Fox 5 iPlus

focus_fitness_fox_5_crosstrainer

De Focus Fitness Fox 5 iPlus heeft een vliegwiel met een gewicht van 10 kilogram. De lengtepas is 47 centimeter, wat garant staat voor een natuurlijk aanvoelende pas.

Net als op de andere crosstrainers van Focus Fitness heb je ook bij de Fox 5 meer dan voldoende trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus.

Dit is een oersterke crosstrainer met een gewicht van 68 kilogram. Het maximaal belastbaar gewicht is 150 kilogram.

Daar zit het verschil ten opzichte van de Fox 3 en 4. Deze crosstrainer is een stukje stabieler. De Fox 5 is ook verkrijgbaar als Fox 5 HRC en zonder de iPlus module (Fox 5).
Focus Fitness Senator

Focus Fitness Senator

Geen Fox dit keer, maar de Focus Fitness Senator Crosstrainer. Dit is het paradepaardje van Focus Fitness.

De lengtepas is maar liefst 60 centimeter en het vliegwiel is met 12 kilo aan de zware kant. De Senator zelf is ook zeer zwaar, en daarmee stabiel. Het vliegwiel zit overigens aan de voorkant.

Op de Senator kan je persoonlijke trainingsprogramma’s samenstellen. Ook kan je een van de vele voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s volgen.

En als dit nog niet genoeg voor je is, kan je de Senator iPlus kopen. Daardoor krijg je de mogelijkheid om met apps te trainen.
Focus Fitness loopbanden

De loopbanden van Focus Fitness gaan door het leven onder de naam Focus Fitness Jet, gevolgd door een nummer. En ook hier ga je de Senator voorbij zien komen.

Focus Fitness Jet 2

Focus Fitness Jet 2 Loopband

De ideale loopband voor de beginnende thuissporter. De Jet 2 is een compacte loopband met een stille motor.

De loopband is handmatig te verstellen in twee hoogtes. Het loopvlak beschikt over een zesvoudige demping. Goed voor het geluid, en vooral voor je gewrichten.

Houd je vast, je kunt op de Jet 2 36 verschillende trainingsprogramma’s volgen. Je conditie zal dan ook met sprongen vooruit gaan. Het loopoppervlak heeft een breedte van 41 centimeter.
Focus Fitness Jet 5

focus fitness jet 5

De Jet 5 van Focus Fitness is kwalitatief net dat tikkeltje beter dan de Jet 2. De hellingshoek is bijvoorbeeld elektronisch te verstellen, in plaats van manueel.

De hoeveelheid trainingsprogramma’s, 36, is hetzelfde als bij de Jet 2.

Je kunt met deze loopband een BMI-meting doen. Op basis van je persoonlijke gegevens en je hartslag wordt een indicatie van je BMI gegeven.

En de hellingshoek is verstelbaar in 12 niveaus. Dat gaan je bovenbeenspieren wel voelen.
Focus Fitness Jet 7

Focus Fitness Jet 7 iPlus stille loopband

Het meest opvallende aan de Focus Fitness Jet 7 is dat deze met iPlus te koop is. Hierdoor kan je met apps trainen.

KinoMap is een mooi voorbeeld, daarmee heb je de kans om overal ter wereld te lopen, en dat gewoon in je woonkamer.

Op de Jet 7 zelf zitten 36 trainingsprogramma’s. Je kunt trainen tot een snelheid van 18 kilometer per uur, wat toch wel wat sneller is dan op de eerder genoemde loopbanden.

Het loopvlak heeft een achtvoudige demping. Heerlijk stil en prettig voor je gewrichten. Het display is touchscreen.
Focus Fitness Jet 9 iPlus

Inklapbare loopband Focus Fitness Jet 9 iPlus

Ook voor loopbanden geldt dat hoe hoger het nummer is, hoe beter de loopband is.

De Jet 9 gaat tot een snelheid van 20 kilometer per uur. Met de Jet 9 iPlus kan je met apps trainen. De elektronisch verstelbare hellingshoek heeft 15 niveaus.

Voor je hartslag kan je de geïntegreerde hartslagsensoren gebruiken. Een andere optie is om gebruik te maken van een HRC-programma. Daarmee train je geautomatiseerd op hartslag.

De Jet 9 is een loopband voor de (zeer) fanatieke thuissporter.
Focus Fitness Senator iPlus

Focus Fitness Senator iPlus Loopband

De Senator iPlus is een loopband voor semiprofessioneel gebruik. Deze loopband is inderdaad met iPlus module te koop, waardoor je met apps kunt trainen.

Het loopoppervlak is enorm, 147 bij 57 centimeter. De motor is met 3 pk erg sterk. Je kunt op deze loopband tot 22 kilometer per uur lopen.

Alles is dik in orde bij deze loopband. Het is een zwaar apparaat, waardoor het een lekker stabiele loopband is.

De Senator heeft 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. De hellingshoek heeft maar liefst 16 levels. Ook heeft deze loopband fijne extra’s, zoals een mogelijkheid om speakers te koppelen.
Focus Fitness krachtstations

Je hoeft niet alleen voor cardioapparaten bij Focus Fitness te zijn. Dit merk heeft ook diverse krachtstations in het assortiment zitten.

Focus Fitness Unit 2

Home gym Focus Fitness Unit 2

Home Gym – Focus Fitness Unit 2 is compact, maar veelzijdig. Je kunt met dit krachtstation meer dan 30 verschillende oefeningen doen.

De Unit 2 is bestemd voor de beginnende krachtsporter. Waar bij veel krachtstations gekozen wordt voor 1 unit, gaat het er hier om twee.

Het unieke aan de Unit 2 is dat het zitgedeelte met één handeling te verwijderen is. Daardoor krijg je meer ruimte om andere oefeningen uit te voeren. Je krijgt er standaard 50 kilo aan gewichtsblokken bij.
Focus Fitness Unit 4

Focus Fitness Unit 4

De Unit 4 is een upgrade ten opzichte van de Unit 2. De verstelbare rugleuning en zitvlak zorgen ervoor dat de Home Gym perfect aansluit op je lichaam.

Je krijgt er 70 kilogram aan gewichtsblokken bij, met allerlei handige accessoires.

De Unit 4 is gemaakt van extra dik staal. Daardoor koop je een krachtstation dat lang meegaat.
Focus Fitness Unit 6

Focus Fitness Unit 6

Met de Unit 6 van Focus Fitness kan je zwaar trainen.

Dit krachtstation heeft zeven verschillende trainingsunits. Hierdoor komt je hele lichaam aan bod. De pulleys zijn te verstellen in 16 hoogtes, waardoor je eindeloos kunt variëren in je trainingsprogramma.

Omdat je bij de Unit 6 ook nog allerlei accessoires krijgt, koop je een heel uitgebreide home gym.
Focus Fitness fitnessmaterialen

Focus Fitness heeft ook allerlei fitnessmaterialen. Dan kan je denken aan gewichten, halters in sets, of bijvoorbeeld een kettlebell.

En ook als je van yoga houdt, kan je bij Focus Fitness alle benodigdheden kopen. Op het gebied van yogamatjes heeft Focus Fitness een groot aanbod.

Het merk Focus Fitness

Focus Fitness is een Nederlands merk. Bij Focus Fitness kan je uitgaan van een goede kwaliteit voor een betaalbare prijs.

Focus Fitness is onderdeel van Betersport. Ze zijn al ruim 15 jaar gespecialiseerd in allerlei fitness artikelen.

Bij Focus Fitness kom je vooral terecht als je cardio- of krachtapparaten wilt kopen.

Veelgestelde vragen

Is Focus Fitness een goed merk?

Focus Fitness is een betrouwbaar merk. De kwaliteit is goed en de prijzen zijn dat ook. Niet voor niks roemen veel klanten Focus Fitness om de goede prijs/kwaliteitverhouding.

Verkoopt Focus Fitness hometrainers?

Nee. Focus Fitness verkoopt geen hometrainers. Daarvoor moet je bij FitBike zijn. Ook dat bedrijf is onderdeel van Betersport.