Gepasteuriseerd eiwit kopen? Alle ins en outs over vloeibare eiwitten

Sommige fitnessjunkies gebruiken gepasteuriseerd eiwit, omdat het een hoog proteïne gehalte heeft. Bovendien bevat vloeibaar eiwit helemaal geen vet aangezien het geen eigeel bevat.

Je kunt zelf gepasteuriseerd eiwit maken, maar het is ook mogelijk om vloeibaar eiwit te kopen bij de AH, Jumbo of in een webshop.

In dit artikel noemen we eerst de 3 beste gepasteuriseerde eiwitten, waarna we je ook nog uitleggen waar je op moet letten als je vloeibaar eiwit koopt.  

Dit zijn de 3 beste vloeibare eiwitten

Wil je gepasteuriseerd eiwit kopen omdat het veel proteïne bevat en geen vet? We raden je dan aan om een van de onderstaande vloeibare eiwitten te kopen.

Gepasteuriseerd eiwit    Belangrijkste eigenschappenPrijs per dosering
(30 gram)
1. XXL Nutrition 100% Vloeibaar Eiwit– Draagt bij aan de groei van spiermassa
– Lactosevrij
– Drinkbaar vanuit de fles
€ 0,31
2. Body&Fit Liquid Egg Whites– Vetvrij vloeibaar eiwit
– Veel proteïne
– Verschillende verpakkingsgroottes
€ 0,27
3. PURE Liquid Egg Whites– Prijs aan de hoge kant
– Meer dan 16 eieren per pak
– Handige verpakking
€ 0,62

Vloeibaar eiwit kopen: Aandachtspunten

egg white bulk

Je weet nu wat naar onze mening de beste vloeibare eiwitten zijn die je online kunt kopen, maar je kunt uiteraard ook gepasteuriseerd eiwit in andere winkels zoals de AH of Jumbo kopen.

Wil je dit graag doen? We raden je dan aan om de volgende aandachtspunten in gedachten te houden bij het kopen van gepasteuriseerd eiwit.

Prijs

Zoals je in onze tabel met de 3 beste gepasteuriseerde eiwitten al zag, zijn er flinke prijsverschillen. We raden je dan ook aan om bij het kopen van vloeibaar eiwit hier goed op te letten.

Kijk hierbij niet alleen naar het prijskaartje zelf, maar ook zeker naar de prijs per dosering. Een bepaald gepasteuriseerd eiwit mag dan in het algemeen wel duurder zijn dan een concurrent, maar als het eerste product meer doseringen bevat zou het alsnog goedkoper kunnen zijn.

Bereken dit zelf als je in de AH, Jumbo of een andere winkel staat om vloeibaar eiwit te kopen.

Ingrediënten

vloeibaar eiwit pure

Het is daarnaast een goed idee om de ingrediënten te controleren voordat je een gepasteuriseerd eiwit koopt.

Je wilt vloeibaar eiwit in huis halen omdat dit product alleen eiwit bevat en daardoor vetvrij is en veel proteïne bevat. Het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het echt alleen eiwit bevat.

Producten die ook nog eigeel bevatten, moet je daarom beslist vermijden. Eigenlijk zouden er in de gepasteuriseerde eiwitten ook geen andere ingrediënten moeten zitten.

Soort eieren

egg white eieren

Tegenwoordig vind je in supermarkten diverse eieren. Fabrikanten van vloeibaar eiwit gebruiken bovendien verschillende soorten, namelijk biologische eieren, vrije-uitloopeieren en scharreleieren.

Als je diervriendelijkheid belangrijk vindt, doe je er goed aan om online of in de AH of Jumbo gepasteuriseerd eiwit van biologische eieren te kopen. Helaas zijn deze producten direct ook het duurst.

Vloeibaar eiwit van scharreleieren zijn juist het goedkoopst, maar direct ook het slechtst voor de kippen. Vrije-uitloopeieren zitten er tussenin.

Wat is het verschil tussen gepasteuriseerd eiwit en eiwitpoeder?

Vloeibaar eiwit kan dus goed zijn voor atleten omdat het geen vet bevat en juist wel veel proteïne. Dit komt dus doordat deze producten een hoge concentratie aan eiwitten bevat, wat niet meer dan logisch is.

Je hoeft op dit vlak desondanks niet beslist voor gepasteuriseerd eiwit te kiezen, je kunt namelijk ook de beste eiwitpoeder kopen.

Deze poeder heeft eigenlijk hetzelfde doel als vloeibaar eiwit: het bestaat uit alleen maar eiwit en geen eigeel, waardoor het geen vet bevat. Eiwitpoeder is dus zeker gezond voor je, net als gepasteuriseerd eiwit.

Koop je eiwitpoeder? Let dan uiteraard wel op de voedingswaarden op de verpakking. Dit kan nog weleens verschillen met betrekking tot het suikergehalte.

Het grootste verschil tussen vloeibaar eiwit en eiwitpoeder is uiteraard de vorm.

Gepasteuriseerd eiwit is vloeibaar en kan daardoor uit het pak gedronken worden, al kun je het ook toevoegen aan je gerecht of proteïneshake.

Eiwitpoeder is juist, je raadt het al, poeder. Je moet hier water of melk aan toevoegen om er een drankje van te maken. Daarnaast is er meestal ook sprake van een prijsverschil.

Zelfs als je een goedkope eiwitpoeder koopt, is gepasteuriseerd eiwit kopen vaak goedkoper. Dit hoeft niet per se het geval te zijn bij de prijs per dosering, dit hangt echt van de producten af. Biologisch eiwitpoeder is in ieder geval vrijwel altijd duurder dan vloeibaar eiwit.

Conclusie over vloeibaar eiwit

proteïneshake

Gepasteuriseerd eiwit bestaat dus alleen maar uit eiwit en bevat helemaal geen eigeel. Dit zorgt ervoor dat dit product vetvrij is en toch veel proteïne bevat.

Dit zorgt ervoor dat vloeibaar eiwit populair is onder bodybuilders. Je kunt als alternatief ook eiwitpoeder kopen, al is dit minder handig als je het wilt gebruiken om te koken.

Gepasteuriseerd eiwit giet je zo in de pan, wat natuurlijk niet mogelijk is bij eiwitpoeder. Ook om bepaalde baksels te maken is vloeibaar eiwit natuurlijk erg handig.