Goedkoop eiwitpoeder: Welke goedkope eiwitshakes zijn goed?

Eiwitpoeder kan best aan de dure kant zijn. Daarom is het niet gek als je op zoek bent gegaan naar goedkoop eiwitpoeder.

Gelukkig zijn er genoeg eiwitpoeders met een lage prijs, waarmee jij goedkope eiwitshakes kunt maken. Toch kan het lastig zijn om goedkoop eiwitpoeder te vinden, omdat de kwaliteit en voedingswaarden verschillen.

In dit artikel vind je daarom een lijstje met goedkope eiwitpoeders met de hoogste kwaliteit. Ook lees je meer over waarop je moet letten als je goedkoop proteïne poeder koopt.

Zo kun jij na dit artikel zonder zorgen goedkoop eiwitpoeder van topkwaliteit gaan kopen!

Goedkoop eiwitpoeder met de hoogste kwaliteit: Top 5

Om je te helpen bij je keuze voor de beste goedkope eiwitpoeder voor een goede prijs hebben we onze favoriete goedkope eiwitpoeders op een rij gezet. Bekijk de top 5 hieronder:

1. Whey Delicious van XXL Nutrition

whey delicious xxl nutrition

Deze goedkope eiwitpoeder van XXL Nutrition is een top product. De shake is gemakkelijk te bereiden en biedt een heerlijke smaakervaring. Tevens heb je de keuze uit bijna 20 (!) verschillende smaken.

Deze Whey Delicious van XXL nutrition is dan wel goedkope eiwitpoeder, maar heeft fantastische voedingswaarden en is daarom de terechte nummer 1.

Allereerst zorgt het hoge proteïnegehalte voor een verzadigd gevoel. Hierdoor heb je minder snel honger. Ook optimaliseert het hoge proteïnegehalte je spierherstel.

De ingrediënten bevatten daarnaast belangrijke aminozuren en bevorderen de vetverbranding. Aminozuren zijn belangrijke stoffen die de bouwstenen vormen van eiwitten in je lichaam.

Tenslotte is deze goedkope eiwitshake dankzij het lage suikergehalte een topkeuze voor gewichtsverlies.
2. Isostar Whey Protein Eiwitshake

Isostar Whey Protein Eiwitshake

De Isostar Whey Protein Shake is een geweldige goedkope eiwitshake voor sportliefhebbers. De heerlijke chocolade of vanillesmaak maakt je eiwitshake een genot na iedere training.

Deze hoogwaardige proteïne shake biedt allereerst essentiële aminozuren en bevordert hierdoor je spierherstel en spiergroei.

Deze eiwitshake is daarnaast laag in vet, waardoor je dankzij deze shake effectief gewicht verliest. Ook bevat deze goedkope eiwitpoeder geen suikers. Om die reden is deze proteïne poeder populair onder mensen die willen afvallen.

Tenslotte kun je de Isostar Whey Protein goedkope eiwitshake 3 weken gebruiken. De verpakking bevat namelijk 570 gram poeder met dagelijkse doseringen van 30 gram.
3. Puur & Fit Hennep Proteïne Biologisch

Puur&Fit Hennep proteïne biologisch

Ook de biologische Puur Fit Hennep Proteïne is geweldig goedkoop eiwitpoeder. Dit 100% biologische supplement is vooral erg populair onder vegetariërs en veganisten.

Deze hennep proteïnepoeder biedt allereerst een krachtige dosis plantaardige eiwitten die essentiële aminozuren bevatten. Deze verpakking van 500 gram levert je de dagelijkse voedingsstoffen die jouw spierherstel effectief verbeteren.

Daarnaast bevat deze goedkope eiwitshake bestanddelen die een gezond immuunsysteem ondersteunen.

Het product is verder vrij van onnatuurlijke toevoegingen. Daardoor is deze proteïne poeder geschikt is voor de meeste mensen met speciale dieetwensen.

Tenslotte kan dit eiwitpoeder zonder problemen worden toegevoegd aan smoothies, eiwitshakes en zelfs gezonde gerechten.
4. Mattisson Biologische Soja Proteïne

Mattisson - Biologische Soja Proteïne poeder

De Mattisson Biologische Soja Proteïne Poeder is een krachtig en veelzijdig proteïne supplement. Deze goedkope eiwitpoeder, gemaakt van biologische soja, bevat namelijk een flink gehalte hoogwaardige plantaardige eiwitten.

Allereerst ondersteunt dit goedkope eiwitpoeder de spiergroei, het herstel en de energieproductie. Dit is te danken aan de aminozuren in het supplement.

Verder is deze biologische eiwitshake van nature cholesterolvrij en laag in vet. Hierdoor kunnen mensen die willen afvallen deze goedkope eiwitshake ook gebruiken.

Tenslotte is dit biologische eiwitsupplement vrij van dierlijke toevoegingen en onnatuurlijke ingrediënten. Daarom is dit goedkope eiwitpoeder geschikt voor vegetariërs en veganisten.
5. Lean Whey Optimum Nutrition

LEAN WHEY Optimum Nutrition

De Lean Whey van Optimum Nutrition is hét supplement voor krachtsporters en cardioliefhebbers. Deze verpakking met goedkoop eiwitpoeder bevat een mix van whey concentraat, whey isolaat en caseïne.

Dit goedkope eiwitpoeder is allereerst ideaal voor een effectief spierherstel en spieropbouw. Iedere dosering van deze goedkope eiwitshake bevat namelijk maar liefst 21 gram eiwit.

Daarnaast past de Lean Whey perfect in een caloriebeperkt dieet dankzij het lage vet- en suikergehalte. Mensen die willen afvallen kunnen dit supplement dus probleemloos gebruiken.

Tenslotte kun je bij deze goedkope proteïneshake kiezen uit diverse heerlijke smaken. Ook heeft het supplement een uitstekende mixbaarheid.
Wat maakt proteïne poeder van goede kwaliteit?

Een goede kwaliteit wordt niet bepaald door de prijs van het eiwitpoeder. Ook de goedkoopste eiwitshakes kunnen van topkwaliteit zijn. Toch is het belangrijk om te weten wat de kwaliteit van eiwitpoeder dan wel bepaalt.

Hieronder vind je een aantal aandachtspunten die bepalen of jouw goedkope eiwitshake kwalitatief goed is.

De kwaliteit van de ingrediënten

Allereerst is de kwaliteit van de ingrediënten natuurlijk erg belangrijk. Hoogwaardige bestanddelen zorgen er namelijk voor dat je shake een betere werking heeft.

Hierbij moet je bijvoorbeeld letten op de manier waarop de ingrediënten zijn gemaakt.

Veel eiwitshakes bevatten bijvoorbeeld dierproducten, ook wel whey eiwit genoemd. Je wilt in dat geval alleen eiwitten gebruiken die whey concentraat of whey isolaat worden genoemd. Deze soorten wei-eiwit zijn namelijk gegarandeerd van topkwaliteit.

Veel sporters willen daarnaast alleen eiwitpoeder gebruiken met 100% natuurlijke ingrediënten. Deze biologische eiwitpoeders bevatten dus geen chemische stoffen of onnatuurlijke ingrediënten. Dit komt de kwaliteit van je eiwitshake ten goede.

Ook goedkoop eiwitpoeder kun je kopen met 100% natuurlijke bestanddelen.

De snelheid waarmee het wordt opgenomen

eiwitshake gezond

Verder bepaalt de snelheid waarmee eiwitpoeder wordt opgenomen de kwaliteit. Niet alle soorten goedkope eiwitpoeder worden snel in je lichaam opgenomen. Hierdoor is de werking van de goedkope proteïne shake minder effectief.

Sommige eiwitshakes zijn echter bedoeld om langzaam opgenomen te worden. Proteïne shakes zoals caseïne eiwitshakes worden bijvoorbeeld traag in het lichaam opgenomen. Dit maakt ze niet slechter, maar het is wel iets om rekening mee te houden, zeker als sporter.

Controleer dus altijd de eiwitsoort om te bepalen hoe snel het supplement moet worden opgenomen. Zo kun je bepalen of de goedkope eiwitten inderdaad van goede kwaliteit zijn.

Het percentage eiwitten per dosering

Tenslotte is het percentage eiwitten per dosering natuurlijk enorm belangrijk. Je koopt een goedkope eiwitshake namelijk voor de proteïne en niet voor de andere ingrediënten.

Het percentage eiwitten per dosering bepaalt dus of jouw goedkope eiwitshake goed is.

Meestal is een eiwitpoeder van goede kwaliteit vanaf 85% proteïne per dosering. Toch zijn er ook kwalitatief goede eiwitpoeders te vinden met bijvoorbeeld 60%. Hierbij is de kwaliteit van de andere ingrediënten zoals mineralen een belangrijke maatstaf.

Het is naast het proteïne gehalte ook belangrijk om het aantal calorieën te bekijken. Als een goedkope eiwitshake veel eiwitten bevat is een hoger calorieaantal niet erg. Zitten er weinig eiwitten in je shake, maar wel veel calorieën? Kies dan voor een andere eiwitshake.

Zijn de goedkoopste eiwitpoeders altijd de juiste keuze?

Een goede kwaliteit eiwitpoeder wordt dus zeker niet bepaald door de hoogste prijs. Er zijn genoeg goedkope eiwitpoeders te vinden die je kunt gebruiken.

Wil je een goedkoop eiwitpoeder supplement proberen? Dan is het belangrijk om altijd zelf de kwaliteit van de shakes goed te onderzoeken. Op die manier voorkom je dat jouw goedkope eiwitshake niet bevalt.

Al met al kan het geen kwaad om wat geld in je zak te houden. Zolang je weet wat je koopt is goedkoop eiwitpoeder zeker geen slecht idee.

Ga dus eens voor een goedkope eiwitshake, je zult er geen spijt van krijgen!

Waar vind ik goedkope eiwitshakes?

goedkoop eiwitpoeder

Goedkope eiwitshakes zijn op verschillende manieren te vinden. Er zijn namelijk genoeg winkels die proteïne shakes voor een scherpe prijs verkopen.

Allereerst kun je de aanbiedingen van professionele verkopers in de gaten houden. Grote aanbieders van sportsupplementen hebben namelijk vaak genoeg eiwitpoeder in de korting.

Ook kun je kwalitatief eiwitpoeder kopen bij drogisterijen zoals Kruidvat. Vaak verkopen zij dankzij hun frequente aanbiedingen goedkoop eiwitpoeder van populaire A merken.

Verder kun je goedkope eiwitshakes kopen bij winkels als Action. Deze shakes zijn van redelijke kwaliteit en kosten weinig.