Goedkope creatine? De top 5 goedkoopste uit de test

Ben je op zoek naar goedkope creatine? Zoek dan niet verder! In dit artikel lees je alles over creatine die goedkoop is én het kopen waard.

Allereerst behandelen we de 5 goedkoopste creatine van hoge kwaliteit. Hierbij is bijvoorbeeld rekening gehouden met de prijs/kwaliteit verhouding.

Verder lees je welke soorten creatine de goedkoopste zijn. Hierbij krijg je meteen wat tips voor als je goedkope creatine gaat kopen.

Zo weet jij na dit artikel hoe je goede creatine koopt voor een lage prijs!

De top 5 goedkoopste creatine van goede kwaliteit

Om de goedkoopste creatine van goede kwaliteit te vinden is er goed gezocht. Zo is er allereerst rekening gehouden met de mening van andere gebruikers.

Ook is er gekeken naar de prijs per dosering. Die prijs bepaalt uiteindelijk namelijk hoe goedkoop de creatine daadwerkelijk is. De prijzen zijn weergegeven als de standaard verkoopprijs. Creatine aanbiedingen zijn dus niet meegerekend in de prijsberekening.

Hieronder vind je een tabel met de 5 goedkoopste creatine soorten van goede kwaliteit.

ProductnaamSmakenPrijsPrijs/dosering
1. XXL Nutrition Creatine Monohydrate3€21,99/500g€0,27
2. MB Nutrition Creatine Monohydraat1€27,95/500g€0,28
3. BULK Creatine Monohydraat5€62,99/1kg€0,32
4. MyProtein Creatine Monohydrate3€18,99/250g€0,38
5. Creatine Monohydraat OstroVit Watermeloen1€24,99/500gr€0,25

Waarom is creatine goedkoop?

Creatine poeder pillen

Creatine is om meerdere redenen een goedkoop supplement. Allereerst komt creatine van nature voor in voedsel zoals vlees en vis. Ook kan het eenvoudig synthetisch worden geproduceerd. Daardoor zijn er voldoende bronnen en zijn de productiekosten laag.

Verder is creatine een populair supplement. Daarom zijn er veel sportmerken die creatine aanbieden als product. De populariteit en onderlinge concurrentie zorgt ervoor dat winkels creatine goedkoop kunnen aanbieden.

Tenslotte is het maken van creatine erg goedkoop en eenvoudig. Hierdoor kunnen makers van het creatine supplement hun producten voor lagere prijzen aanbieden. Creatine supplementen zijn hierdoor voordelig beschikbaar voor alle sporters.

De goedkoopste soort creatine

De goedkoopste creatine soort is creatine monohydraat. Dit is ook meest het meest gebruikte creatine supplement onder sporters.

Bijna alle winkels die creatine verkopen, hebben creatine monohydraat in hun assortiment. Zo is zelfs de creatine van de Action, Bodymass Creatine, een monohydraat variant. Helaas is deze goedkope creatine monohydraat niet altijd in het assortiment te vinden.

Dat creatine monohydraat goedkoop is, betekent niet dat het supplement slecht is. Ook A-merken verkopen namelijk creatine monohydraat. Sterker nog, creatine monohydraat van A-merken is het meest effectieve creatine supplement dat er is.

Nadelen goedkope creatine

Goedkope creatine kan ook nadelen hebben. Deze nadelen kunnen ervoor zorgen dat jouw sportprestaties worden aangetast. Dit wil je natuurlijk niet.

Lees je dus goed in over een creatine supplement voor je deze koopt.

Buikklachten

bijwerkingen buikpijn

Zo kan creatine bijwerkingen opleveren, zoals bijvoorbeeld buikklachten. Bij sommige gebruikers kan het namelijk zorgen voor buikpijn en diarree door creatine. Bij goedkope creatine is de kans op bijwerkingen mogelijk groter dan bij duurdere varianten.

Gelukkig heeft niet iedereen last van deze buikklachten. Meestal trekken de klachten anders binnen enkele dagen weer weg. Je lichaam moet namelijk wennen aan de nieuwe hoeveelheid creatine in je lichaam.

Sneller over de datum

Een ander nadeel is dat goedkope creatine sneller vocht vasthoudt. Het is belangrijk om creatine op een droge plek te bewaren. Goedkope creatine wordt helaas alsnog snel aangetast door vocht.

Het vocht maakt het risico groter dat de creatine over datum raakt. Als er geen vocht bij de creatine komt, kun je het supplement namelijk maandenlang gebruiken. Nadat creatine vochtig is geworden, kun je het supplement vaak nog slechts enkele weken bewaren.

Goedkope creatine kopen? Hier moet je op letten!

Wil je goedkope creatine kopen? Dan moet je goed op een aantal dingen letten. Zo voorkom je dat je een goedkoop creatine supplement koopt dat van slechte kwaliteit is.

Hieronder vind je de belangrijkste aandachtspunten voor als je goedkoop creatine koopt.

De samenstelling en ingrediënten

Creatine puur

Allereerst zijn de ingrediënten van het creatine supplement erg belangrijk. Of eigenlijk is het belangrijk dat het supplement slechts 1 ingrediënt bevat.

Je wilt namelijk dat het creatine supplement voor 100% bestaat uit creatine. Het liefst bestaat het supplement volledig uit creatine monohydraat.

Daarnaast is de samenstelling van de creatine erg belangrijk om rekening mee te houden. Het liefst wil je dat de creatine bestaat uit microfijne korrels. Dat betekent namelijk dat het supplement makkelijk op te lossen is in water.

De creatine kwaliteit is dus erg afhankelijk van waar het supplement uit bestaat. Een samenstelling van 100% pure ingrediënten zorgt namelijk voor een betere opname in je lichaam.

Betrouwbaarheid van de merken en winkels

Ook de betrouwbaarheid van de winkel is natuurlijk erg belangrijk. Zo zou je creatine van Kruidvat probleemloos kunnen kopen, mits ze dit verkopen.

Ook gerenommeerde sportmerken die creatine verkopen zijn natuurlijk te vertrouwen. Hoe meer mensen een merk gebruiken, hoe groter de kans dat het een betrouwbaar supplement is.

Dit betekent echter niet dat je alleen bekende merken moet uitproberen. Heeft een onbekend creatine merk ook goede reviews? Dan kun je ervanuit gaan dat dit creatine supplement ook betrouwbaar is.

Goedkope creatine – Kopen of niet?

Creatine resultaten man

Creatine goedkoop aanschaffen is dus zeker geen slecht idee. Het supplement helpt je namelijk om je sportprestaties effectief te verbeteren. Daarnaast zijn ook creatine supplementen van bekende merken vaak erg goedkoop.

Let bij de aankoop van je creatine dus wel op de bestanddelen van het supplement. Zo voorkom je vervelende nadelen die slechte creatine je kan geven.

Al met al is goedkope creatine zeker geen slecht idee om eens te proberen!