Goedkope fitness spullen kopen? Budget materialen & apparatuur

Wil jij beginnen met sporten? Maar weet je nog niet welke spullen en apparatuur je graag gebruikt? Dan zijn goedkope fitness spullen de ideale oplossing.

Goedkoop fitness materiaal geeft jou de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier te beginnen met sporten.

Veel mensen hebben de misvatting dat goedkope fitness spullen van slechte kwaliteit zijn. Dat hoeft niet altijd zo te zijn. Goedkoop fitness materiaal van de juiste merken zijn van goede kwaliteit en kunnen jou jarenlang ondersteunen tijdens je workouts.

Wij geven je een overzicht van het aanbod in goedkope fitness spullen en goedkope fitnessapparatuur.

Goedkope fitness spullen

Goedkoop fitness materiaal kan jou net zo goed ondersteunen in jouw workout als dure spullen. Onderstaande fitness accessoires zijn goedkoop, maar super effectief. Ze gaan jaren mee, ondanks de lage prijs.

Weerstandsbanden

weerstandsbanden

Weerstandsbanden zijn populaire accessoires. Een weerstandsband wordt gebruikt om oefeningen zwaarder en uitdagender te maken.

De meeste weerstandsbanden zijn gemaakt van rubberachtig materiaal, wat mee rekt met jouw bewegingen. Simpel gezegd zijn het een soort elastieken.

De weerstandsband is zo veelzijdig dat je er ook een full body workout mee kunt uitvoeren.

Meestal worden weerstandsbanden in een set verkocht met verschillende sterktes. Hoe sterker het materiaal, hoe meer weerstand. Een aantal oefeningen die je met weerstandsbanden kunt doen zijn: crab walks, squats, rear delt flys en face pulls.
Buikspierwiel

buikspierwiel-ab-roller

Een buikspierwiel is goedkoop fitness materiaal om de buikspieren mee te trainen. Wil jij jouw hele core sterk maken? Het buikspierwiel is het ideale middel om dit te bereiken. De uitvoering is niet moeilijk, maar vergis je niet, het is een zware oefening.

Ga op je knieën zitten en rol het wiel voor je uit zodat jij met je buik richting de grond gaat. Rol vervolgens net voordat jouw lichaam de grond raakt weer terug omhoog. Span de buikspieren aan en zorg ervoor dat jouw rug recht blijft, voor de juiste uitvoering.
Springtouw

springtouw goedkope fitness spullen

Als je fitnessartikelen goedkoop wilt krijgen, dan is een springtouw een goede optie. Een springtouw wordt vaak ondergewaardeerd, maar probeer maar eens 5 minuten achter elkaar te springen.

Springen met een springtouw is een fantastische manier om jouw uithoudingsvermogen te trainen.

Met een springtouw maak je cardio leuker, omdat er een spelelement bij komt kijken. Het is namelijk de bedoeling dat je steeds over het touw heen springt. Wanneer je beter wordt in het springen kun je jezelf blijven uitdagen door trucjes te leren zoals kruislinks springen.
Fitnessbankje

fitnessbank

Een fitnessbankje kan eigenlijk niet missen als jij thuis aan de slag wilt gaan. Het is 1 van de meest veelzijdige en goedkope fitnesstoestellen die je gaat vinden. Met een fitnessbankje kan je ontelbaar veel oefeningen doen.

Het voordeel van dit goedkope fitness materiaal is dat het bankje volledig is omhuld met stevige kussens. Deze kussens zorgen ervoor dat jij comfortabel blijft tijdens de oefeningen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de vloer, die vaak te hard is om de oefening prettig op uit te voeren.
Fitness hoelahoep

fitness hoelahoep

Een fitness hoelahoep is anders dan de hoelahoep die je kent uit je kindertijd. Het principe is hetzelfde, je draait de hoelahoep om je middel heen door het lichaam in de rondte te draaien.

Het verschil met een reguliere hoelahoep is dat de fitness hoelahoep verzwaard is.

Met een fitness hoelahoep train je de buikspieren, maar ook de rug. Dit zorgt ervoor dat je algehele houding verbeterd. Daarbij kan de oefening ervoor zorgen dat stijfheid verdwijnt waardoor jij je fitter en soepeler voelt.
Fitnessmatje

Sportmatjes

Een fitnessmatje of yoga mat is een matje die ervoor zorgt dat oefeningen die je op de grond uitvoert comfortabeler worden. Een fitnessmatje behoord onder de goedkope fitness spullen die elke beginner in huis moet hebben.

Je kunt hier yogaoefeningen, strekoefeningen en body weight oefeningen op uitvoeren. Een fitnessmatje komt ook van pas als je met gewichten wilt gaan trainen. Het matje geeft een slipvrije ondergrond en maakt elke oefening comfortabeler.
Goedkope fitnessapparatuur

Sportscholen, bedrijven en hele fanatieke sporters investeren sneller in professionele fitnessapparatuur. Als je niet dagelijks bezig bent met sporten, maar simpelweg wat meer beweging wilt, is goedkope fitnessapparatuur een betere keuze.

Als je fitness artikelen goedkoop wilt aanschaffen, neem dan eens een kijkje naar onderstaande goedkope fitnesstoestellen.

Goedkope hometrainers

Hometrainer trainingsdoel

Goedkope hometrainers zijn perfect om jouw uithoudingsvermogen mee op peil te houden. Een hometrainer is een fiets, die op zijn plek blijft staan als je de trappers beweegt. Je kunt de weerstand meestal aanpassen, waardoor je jezelf elke training weer uit kan blijven dagen.

Zorg er eerst voor dat het zadel op de juiste hoogte staat, zoals je bij een normale fiets ook zou doen. Neem vervolgens plaats en stel jezelf een doel. Ga bijvoorbeeld 5km fietsen of 15 minuten.

Een hometrainer is goedkope fitnessapparatuur die jong en oud in beweging houdt.
Goedkope loopbanden

Loopband Senz Sports M2000

Goedkope loopbanden zijn bedoeld om op te wandelen of hardlopen. Het is dus een cardioapparaat waarmee jij jouw uithoudingsvermogen kunt trainen. Een goedkope loopband valt in de categorie goedkope fitness spullen wel in de hogere prijsklasse.
Goedkope crosstrainers

Crosstrainer training

Goedkope crosstrainers zijn moeilijk te vinden omdat deze fitnessapparatuur al snel in een duurdere prijsklasse vallen. Ze zijn echter wel beschikbaar. Goedkope crosstrainers zijn net zo effectief als professionele crosstrainers.

Met een goedkope crosstrainer train jij jouw hele lichaam en ook je uithoudingsvermogen. Je beweegt de armen heen en weer en de voeten in tegengestelde richting. De benen en armen ondersteunen elkaar. Hoe sneller je gaat, hoe meer jij jouw uithoudingsvermogen uitdaagt.
Goedkope roeitrainers

proform-roeitrainer-luchtweerstand

Er zijn veel merken die goedkope roeitrainers verkopen. Een roeitrainer is een apparaat waarbij jij een roeibeweging maakt. Deze goedkope fitnesstoestellen zijn perfect voor thuisgebruik.

Je traint zowel je uithoudingsvermogen als je spieren met een goedkope roeitrainer.

Als je op zoek bent naar goedkoop fitnessmateriaal is een roeitrainer een goede optie, maar je moet wel weten bij welke merken je gaat kijken. Veel merken verkopen professionele roeitrainers, die onder een hogere prijsklasse vallen.
Goedkope spinningfietsen

goedkope spinningfiets

Goedkope spinningfietsen zijn weer anders dan hometrainers. Een spinningfiets lijkt meer op een wielrenfiets die op zijn plek blijft staan. Goedkope spinningfietsen zijn ideaal voor iedereen die vanuit huis explosief wilt trainen.

Met een goede spinningsessie verbrand je veel calorieën, maar het is dus ook een intensieve sessie. Spinningfietsen zijn daarom een goede keuze in goedkope fitnessapparaten, voor iedereen die graag wilt afvallen.