Goedkope hometrainer? 5 goede budget hometrainers & Tips

Op zoek naar een hometrainer, maar heb je weinig budget? Of wil je gewoon niet te veel betalen voor een hometrainer? Dan kan het lastig zijn om het juiste product te vinden.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar de goedkoopste hometrainers met een goede kwaliteit. Ik heb daarbij onder andere gelet op de reviews van andere gebruikers. Ook heb ik gekeken naar de prijs/kwaliteit verhouding van de hometrainers.

Op die manier hoop ik jou te helpen met het maken van een goede keuze. Een hometrainer kopen is namelijk niet iets wat je zomaar doet.

5x goedkope hometrainer die je geld waard is

Er zijn genoeg hometrainers die een scherpe prijs hebben. Toch hoeven die niet per se van goede kwaliteit te zijn. Daarom ben ik op zoek gegaan naar hometrainers van goede kwaliteit met een scherpe prijs.

De 5 beste budget hometrainers heb ik hieronder op een rijtje gezet.

1. Virtufit HTR 1.0

VirtuFit HTR 1.0 Hometrainer

De Virtufit HTR 1.0 is een degelijke hometrainer met een scherpe prijs. Dat maakt deze goedkope hometrainer een goed instapmodel. Beginnende sporters kunnen namelijk eenvoudig gebruik maken van de hometrainer.

Als een hometrainer goedkoop is, zegt dat natuurlijk niks over de kwaliteit. Echter, deze hometrainer staat erg hoog aangeschreven onder de gebruikers. Deze hometrainer krijgt een enorm hoge score in de reviews.

Vooral het geruisloze vliegwiel met makkelijk afstelbare weerstanden valt in de smaak. Dit maakt het namelijk een hometrainer die je zonder overlast thuis kunt gebruiken.

Ook het comfortabele zadel draagt bij aan de prettige manier van trainen.
2. TecTake X Bike

TecTake hometrainer budget

De TecTake X Bike is een erg populaire opvouwbare hometrainer.

Deze goedkope hometrainer heeft namelijk een compact display met handige informatie. Zo kan je de voortgang van je workout goed bijhouden.

Ook kan je dankzij een handige knop op verschillende weerstanden trainen.

Ondanks het compacte formaat is deze hometrainer erg stabiel. Ook staat deze goedkope hometrainer vast op de grond. Dit apparaat is een compacte oplossing voor beginnende sporters.
3. Virtufit Opvouwbare Hometrainer

virtufit hometrainer

Deze opvouwbare hometrainer van Virtufit is ook erg voordelig en van goede kwaliteit. Het is niet het goedkoopste product uit de lijst, maar heeft desondanks een scherpe prijs.

De mooiste toevoeging van deze compacte hometrainer is de tablethouder. Met deze tablethouder kun je tijdens je training een filmpje kijken of muziek luisteren. Dit is ideaal als je een lange tijd op de hometrainer wilt doorbrengen.

Ook het comfortabele en brede zadel valt bij gebruikers in de smaak. In verschillende reviews wordt aangegeven dat de hometrainer erg comfortabel zit.

Als laatste wordt de geruisloze manier van sporten genoemd als een groot voordeel.
4. FitBike Ride 1

Fitbike Ride 1 review

De Fitbike Ride 1 is de eerste hometrainer uit de Fitbike ‘Ride’-serie. Ook al zijn er al nieuwere modellen uitgebracht, de Ride 1 blijft een favoriet. Dat blijkt wel uit de vele positieve reviews van gebruikers.

De betaalbaarheid en stevigheid van de hometrainer worden daarin het meest gewaardeerd.

Dankzij de uitgebreide trainingsprogramma’s en verschillende weerstanden kan je je training gevarieerd uitvoeren. Ook kan je tijdens de training je statistieken bekijken op het bijgeleverde display.

Daarnaast is de hometrainer erg stil. Dankzij de magnetische weerstand kun je namelijk zonder geluid de weerstand opbouwen.

Voor beginners en ervaren sporters is dit dus een topproduct.
5. FitBike Ride 2

Fitbike Ride 2 ervaringen

De laatste hometrainer uit deze lijst is er ook één uit de Ride-serie. Fitbike heeft ondertussen al 6 verschillende hometrainers in de Ride-serie uitgebracht. Ook de Ride 2 blijft onder gebruikers erg populair.

Vooral omdat ook de Ride 2 erg scherp is geprijsd. Desondanks is de kwaliteit van deze goedkope hometrainer super. Reviewers omschrijven de Ride 2 als makkelijk, fantastisch en compact. De montage van de hometrainer wordt daarnaast ook gezien als erg simpel.

Als laatste wil ik het hebben over de stabiliteit van deze goedkope hometrainer. Dankzij het brede, stevige onderstel staat de Ride 2 als een huis!
Waar op letten bij een goedkope hometrainer?

Er zijn een aantal aandachtspunten bij het aanschaffen van een goedkope hometrainer. Dan mag een hometrainer misschien de goedkoopste zijn, hij hoeft niet direct bij je te passen. Dat weet je pas als je op een aantal dingen hebt gelet.

Omdat je misschien moeite hebt met kiezen, heb ik wat aandachtspunten voor je opgeschreven. Zo hoop ik jou te kunnen helpen met het maken van een goede keuze.

Kan de hometrainer wat jij ervan verwacht?

Senioren hometrainer lage instap

Allereerst is het belangrijk om uit te zoeken wat jij wilt gaan doen met de hometrainer.

Wil je bijvoorbeeld een hometrainer die weinig ruimte in beslag neemt? Dan kun je het beste kijken naar een compact model. Compacte hometrainers nemen namelijk weinig ruimte in beslag, maar zijn van goede kwaliteit.

Als je bijvoorbeeld lange afstanden wilt kunnen afleggen, kies dan een hometrainer die dat aankan. Wil je gevarieerd kunnen trainen, ga dan voor een product met meer trainingsprogramma’s.

Niet elke hometrainer heeft namelijk uitgebreide niveaus en programma’s. Let daar dus goed op als je een goedkope hometrainer wilt kopen.

Want, een hometrainer mag dan misschien wel goedkoop zijn. Als het product niet kan leveren wat jij ervan verwacht, heb je er niets aan.

Een goede kwaliteit voor een passende prijs

De goedkoopste hometrainer is daarnaast nog niet per se de beste hometrainer. Ook al is de hometrainer goedkoop, als de kwaliteit slecht is koop je hem niet. Dat lijkt mij in ieder geval de juiste keuze.

Ga daarom op zoek naar een hometrainer die van goede kwaliteit is. Ga daarna pas kijken of het budget bij jou past. Dan weet je in ieder geval zeker dat het product voldoet aan jouw kwaliteitseisen.

Je kunt deze redenering ook andersom doen. Zoek online bijvoorbeeld op de laagste prijs en ga daarna na of de kwaliteit goed is. Je kunt bijvoorbeeld een maximale prijs instellen bij de filters. Zo weet je zeker dat de hometrainers op het lijstje in jouw budget passen.

Wat vinden anderen van de goedkope hometrainer?

reviews ervaringen hometrainer

Wat ook belangrijk is in de zoektocht naar een goedkope hometrainer zijn goede reviews. Als andere gebruikers tevreden zijn is de kans groot dat jij dat ook bent. Echter, de mening van een ander sluit niet per se aan op die van jou.

Toch kun je bij een positief beoordeeld product verwachten dat deze van goede kwaliteit is. Mensen geven natuurlijk geen positieve reviews aan een hometrainer als deze niet bevalt.

Wat zijn eventuele alternatieven?

prijskaartje alternatief hometrainer

Een hometrainer is één van de meest effectieve manieren om calorieën te verbranden. Ook kun je er super goed je conditie mee verbeteren. Toch zijn er ook andere soorten sportapparaten voor thuis op de markt.

Zo kun je bijvoorbeeld ook gebruik maken van een goedkope crosstrainer. Met dit apparaat kun je bijna evenveel calorieën verbranden. Het grootste verschil zit in de manier van bewegen op een crosstrainer.

Ook de loopband is een goede manier om thuis te trainen. Met een goedkope loopband kun je je conditie trainen of calorieën verbranden. Zeker als je van hardlopen houdt is dit een mooi product.

Goed, dit artikel gaat over hometrainers. Een ander alternatief zou dus de professionele hometrainer kunnen zijn. Zeker als je niet zeker weet of een goedkope hometrainer kan wat jij ervan verwacht. Met een professionele hometrainer kun je een stuk meer, maar daar betaal je ook voor.

Tips voor de aanschaf van een budget hometrainer

Een goede tip voordat je een goedkope hometrainer aanschaft, is het controleren van de afmetingen. Sommige hometrainers hebben namelijk een maximum lengte voor de gebruiker, bijvoorbeeld 200cm. Ook hebben veel hometrainers een maximaal draaggewicht.

Wat ook goed is om te checken is de lengte van de proefperiode. Het is altijd fijn als je de hometrainer eerst bijvoorbeeld een maand kan testen. Als het product niet bevalt kun je deze omruilen voor een ander model.

Verder is het controleren van de garantie ook niet onbelangrijk. Je gaat natuurlijk uit van een goede kwaliteit, maar er kan altijd iets stuk gaan. Dan is het fijn om te weten of de garantie op de hometrainer nog geldt.

Hometrainer aanbiedingen

Ben jij op zoek naar een goedkope hometrainer? Dan heb je waarschijnlijk ook interesse in hometrainers die in de aanbieding zijn.

Het aanbod aan hometrainers is groot, er zitten dus altijd producten met een scherpe prijs tussen. En anders kun je nog altijd wachten tot Black Friday fitness deals.

Neem daarom eens een kijkje bij de bovenstaande scherp geprijsde hometrainers van topkwaliteit.