De Goud Droog Challenge – Het meedoen waard? [Review]

Iedereen die zich ook maar enigszins bezighoudt met fitness heeft weleens van Joel Beukers gehoord. Hij is de fitnessgoeroe op YouTube die vooral bekend is van zijn Pre-workout, V2.

Zijn kreet ‘ga voor goud’ is bij de meeste sporters wel bekend.

Naast zijn bizarre YouTube-filmpjes waarin hij zijn pre-workout promoot bedacht Joel ‘De Goud Droog Challenge’.

Bij deze challenge staat afvallen centraal. In korte tijd zo veel mogelijk kilo’s kwijtraken, uiteraard gecombineerd met het gebruik van V2.

Dat de Goud Droog Challenge werkt staat niet ter discussie. Tientallen jonge sporters doen keer op keer mee aan de uitdaging.

Veel van hen halen verbluffende resultaten. Althans, dat zijn natuurlijk de mensen die je op je beeldscherm ziet.

In dit artikel ga ik wat dieper in op deze challenge. Zelf heb ik namelijk ook een keer meegedaan, samen met een fitnessmaatje.

Ik vertel jou mijn ervaring met deze challenge en geef je een eerlijke review. Hierbij maak ik ook gebruik van de gemiddelde ervaring van anderen.

Goud droog Challenge (Joel Beukers) Mijn Ervaringen & Review

joel beukers goud droog challenge

De Goud Droog Challenge begon voor mij een aantal jaar terug, in 2019. Samen met een sportmaatje wilde ik graag afvallen om er beter uit te zien. Ik had tot die tijd nooit een fit lichaam, dat wilde ik veranderen.

Mijn maatje wilde meedoen met de Goud Droog Challenge, dus samen hebben we ons ingeschreven. We sporten altijd samen, dus op één account inschrijven leek ons wel een goed idee.

Al snel merkten we dat je beter een individueel traject in kunt gaan. Voedings- en sportschema’s worden op de persoon af gemaakt. Gelukkig waren we creatief genoeg om de adviezen te personaliseren.

De Goud Droog Challenge duurt overigens 8 weken, waardoor extreme maatregelen in je schema’s nodig zijn. Een weekend stappen of uit eten gaan kan dus echt niet tijdens de challenge.

Ben je op zoek naar iets minder extreems is dit schema misschien wat voor jou. Dit ‘Droog Trainen Kickstart’ e-book leert je de ins en outs van droogtrainen en sportvoeding.

De informatie is net zo waardevol als alle online fitness gerelateerde challenges en schema’s samengevoegd.


De Goud Droog Challenge pdf bestanden

fit met goud droog challenge

Tijdens de Goud Droog Challenge krijg je een aantal PDF bestanden toegestuurd. Het Goud Droog PDF sportschema is daarbij het interessantst.

Daarnaast krijg je nog een PDF met een verslag over lifestyle.

Als laatst krijg je ook nog een Excelbestand toegestuurd met daarin een gepersonaliseerd voedingsschema. In dit bestand hou je ook je slaapritme en eettijden bij.

Eigenlijk is dit Excelbestand een simpele versie van een fitnessapp. In een fitnessapp kun je al deze gegevens namelijk ook bijhouden.

Het Goud Droog Challenge schema in Excel is dus leuk, maar niet noodzakelijk.

Je voeding tijdens de Goud Droog Challenge

Waar Joel Beukers en zijn maten wel gelijk in hebben is het belang van voeding. Een goed eetschema is essentieel om resultaat te boeken.

Wat ik wel gevaarlijk vind is dat deze challenge een ‘crashdieet’ stimuleert.

Een crashdieet betekent dat je over een periode extreem weinig calorieën binnenkrijgt. Of dit altijd even veilig is weet ik niet.

Ik ben tijdens de challenge een paar keer heel licht in mijn hoofd geworden. Meestal net na een intensieve set.

Wat vervelend is, blijkt uit reviews van anderen, is dat het crashdieet niet eens hoeft te werken. Zodra het niet werkt ligt het volgens je Goud Droog coaches ook echt aan jezelf.

Je krijgt dus geen opbouwende kritiek of adviezen.

Ik moet zeggen dat het bij mij overigens goed werkte. Het licht in mijn hoofd worden wende op een gegeven moment (misschien ook niet gezond). Toch vlogen de kilo’s er zeker wel af.

In 8 weken tijd was ik zo’n 7 kilo kwijt, zonder veel spiermassa te verliezen.

Dat je een voedingsschema Joel Beukers kunt toevertrouwen valt dus over te twisten. Al halen de meeste mensen dus wel degelijk resultaat.

Relevante artikelen:

De beste fatburners

Droog Trainen Academie Review


V2 pre-workout – Ga voor goud of ga out?

v2 extreme workout poeder

Pre workout is naar mijn mening onnodig. Ik zou zelfs willen zeggen dat het onzin is. Dat het werking heeft is een feit, maar je hebt het echt niet nodig.

De hoeveelheid cafeïne in pre-workout, ook in V2, is idioot hoog. Een ‘scoop’ bevat meestal zo’n 5 bakken koffie, waardoor je lichaam een flinke optater krijgt.

Er zijn zelfs verhalen van mensen die hartproblemen krijgen door het spul. Ook kun je flauwvallen bij een overschot aan cafeïne.

De Goud Droog-challenge en V2 pre-workout gaan hand in hand. Je krijgt tenslotte een supplementenpakket opgestuurd als je meedoet. Ik ben na een aantal sessies gestopt met de pre-workout.

Wat blijkt? Ik kan nog steeds even veel liften.

Het typische ‘Joel Beukers trainingsschema’ bestaat uit een flinke dosis V2 voordat je gaat sporten. Helaas worden (jonge) sporters zo gestimuleerd om dagelijks ongezond hoge doseringen cafeïne te nuttigen.

Mijn tip: probeer V2 met normale doseringen en kijk daarna welk resultaat je zonder behaalt. Begin met halve scoops en mix het met water.

Ga niet als een malle 3 scoops droog innemen, ook al doet Joel dat wel.

Groei-Maatje – De Joel Beukers dieet app

De Groei-Maatje app is een applicatie waarin jij je voeding en trainingen bijhoudt. Ook kun je hier je resultaten delen met andere groeimaten.

De app is leuk om te gebruiken, omdat anderen je kunnen stimuleren om harder te gaan.

Tijdens de Goud Droog Challenge veranderde het gebruik van de app voor mij in een obsessie. Elke dag keek ik wat anderen deden en wilde ik hun resultaat overtreffen.

Je Goud Droog Challenge schema maakt dit gevoel alleen maar sterker.

Aan de ene kant hartstikke goed, omdat je gestimuleerd wordt betere resultaten neer te zetten. Aan de andere kant zijn obsessies zelden gezond.

Gelukkig duurt de Goud Droog Challenge maar 8 weken, anders was ik nu verslaafd!

Gekkigheid natuurlijk, want bij gezond gebruik is deze app een goede toevoeging aan je training.

Vergelijkbare apps die misschien beter zijn dan de Groei-Maatje app

myfitnesspal app

Ik werk zelf al een tijdje met MyFitnessPal. In deze app kun je dagelijks je voeding invullen. Veel producten kun je ook scannen, dan vult de app automatisch de calorieën in.

Ook kun je je workouts invullen, waarbij je aantal verbrande calorieën wordt berekend.

Virtuagym is ook een goede app. Met deze applicatie kun je je trainingen bijhouden en je voortgang tracken. Ook kun je handige tips en informatie vinden over je voeding en je workout.

Deze app kost wel geld, al krijg je bij sommige sportscholen een gratis abonnement.


Relevante artikelen:

De beste afslankpillen

Bulk Extreme Review


Kan de Goud Droog Challenge vrouwen helpen?

Een goede vraag! In alle filmpjes van Joel zie je vooral mannen voorbij komen die de challenge doen. Ook de winnaars die worden uitgenodigd in ‘de gouden gym’ zijn voornamelijk mannen.

Dat betekent niet dat vrouwen geen baat hebben bij de challenge.

Ook vrouwen zullen bij een extreem calorietekort snel afvallen. De experts van Clean Nutrition kunnen jou voorzien van goed advies. Toch worden vooral mannen enthousiast van de challenge.

Dit komt vooral door het schreeuwerige imago van de challenge en de pre-workout. Vrouwen die droogtrainen vinden dit gedrag vaak een beetje idioot en zoeken liever naar een gematigde aanpak.

Die gematigde aanpak is ook effectief, alleen kost het vaak langer dan 8 weken.

Mijn conclusie over de Goud Droog Challenge

groei maatje app

De Goud Droog Challenge is voor de meeste sporters effectief gebleken. Ook ik heb er veel profijt van gehad. Toch weet ik niet of ik de challenge vaker zou doen. Je betaalt namelijk een hoop geld voor een traject van 8 weken.

Ook heb ik gemerkt dat ik zonder supplementen en crashdiëten betere resultaten behaal. Natuurlijk vergt het wat planning, omdat je eerder begint en langer bezig bent. Een gematigd dieet is wel een stuk gezonder en makkelijker vol te houden.

De app Groei-Maatje is wel een leuke toevoeging aan de challenge. Het pusht je om beter resultaat neer te zetten. Toch kom ik nog steeds een heel eind met behulp van een standaard voedingsapp.

De Goud Droog Challenge pdf bestanden zijn leuk, maar zeker niet onvervangbaar. Met een beetje moeite kun je door je in te lezen de informatie zelf vinden.

Als je tijd investeert in je lichaam en hoe alles werkt kom je veel verder.

Een schema dat je met eigen onderzoek hebt samengesteld is namelijk pas écht gepersonaliseerd! Het is ook nog eens leuker als je het zelf hebt uitgevogeld.

Het alternatief voor de Goud Droog Challenge PDF

Recent ben ik opnieuw op zoek gegaan naar een manier om gecontroleerd gewicht te verliezen.

Bij de Goud Droog Challenge had ik gemengde gevoelens. Vooral over de korte duur en het heftige dieet.

Deze keer wilde ik iets anders, iets waar ik me prettiger bij voelde. Ik wilde fanatiek blijven sporten, maar op een rustigere manier afvallen. Dat is namelijk gezonder en makkelijker vol te houden.

Ook is bij een geleidelijk dieet de kans op een terugval kleiner. Veel gebruikers van de Goud Droog Challenge vielen na hun crashdieet terug in een slecht eetpatroon.

Ik kwam bij mijn zoektocht uit op dit gratis e-book. In dit e-book vind je een hoop nuttige informatie over droogtrainen en sportvoeding.

Je krijgt uitleg over eetpatronen en macro’s. Plus de manier waarop calorieverbruik wordt uitgelegd is erg duidelijk.

De meest gemaakte fouten tijdens droogtrainen worden benadrukt en je krijgt voedingstips.

Tijdens het gebruik werd ik geïnspireerd om nieuwe dingen te proberen, tijdens het afvallen! Dat wordt eigenlijk in geen enkel ander dieet gedaan.

Check dus dit e-book, het kost je niets!

Denk goed na wat je wilt bereiken en hoe je dat wilt doen. Voordat je een hoop geld uitgeeft aan een naar mijn mening overhypte challenge.