Kun je afvallen met Green Juice?

Green juice is een populair product onder mensen die sporten. Veel sporters gebruiken namelijk green juice om hun dieet aan te vullen.

Maar kun je ook afvallen met green juice? Dat is iets wat veel mensen zich afvragen.

In dit artikel lees je alles over hoe effectief green juice is om af te vallen. Ook lees je meer over de voedingswaarden en calorieën in de green juice.

Zo weet jij na dit artikel hoe effectief je gewicht verliest met green juice.

Voedingswaarden van Green Juice

green juice sap maken

Allereerst is het belangrijk om te weten welke ingrediënten er in green juice zitten. Hierbij is het ook belangrijk om te weten welke voedingswaarden die ingrediënten hebben.

Green juice bevat verschillende biologische ingrediënten. Deze voedzame voedingsmiddelen zijn erg gezond en hebben verschillende voordelen voor je lichaam.

Een aantal ingrediënten die je veel in green juice soorten vindt zijn:

  • Spinazie
  • Munt
  • Brandnetel
  • Gember

Hoeveel calorieën heeft Green Juice?

Dankzij de biologische ingrediënten bevat green juice over het algemeen weinig calorieën. De meeste soorten green juice bevatten namelijk nog geen 30 calorieën per dosering. Dit houdt in dat er in green juice minder calorieën zitten dan in de meeste groenten en fruitsoorten.

Omdat green juice bomvol vitaminen en mineralen zit is het middel erg gezond en effectief. Je krijgt namelijk alle belangrijke voedingsstoffen binnen met één green juice dosering. Hierdoor is het een stuk makkelijker om je aan je calorieaantallen te houden.

Effectief gewicht verliezen met Green Juice – Feit of fabel?

afvallen met shakes groente

Is green juice nu echt zo goed om gewicht te verliezen? Dat ligt er maar net aan hoe je het middel gebruikt.

Green juice kan namelijk een geweldige manier zijn om je hongergevoel te stillen. Hierdoor kun je een dieet makkelijker volhouden.

Omdat je je dieet makkelijker volhoudt, val je dus ook sneller af. Green juice heeft dus geen direct effect op je gewichtsverlies. Toch draagt het middel bij aan je dieet, omdat je er minder door gaat snoepen.

Ook uit verschillende green juice ervaringen blijkt inderdaad dat het middel helpt bij het afvallen. Gebruikers merken vooral dat hun hongergevoel een stuk minder is. Ook hebben ze meer energie dankzij de mineralen en vitaminen uit de juice.

Is Green Juice een maaltijdvervanger?

Green juice is niet bedoeld om een maaltijd te vervangen en is dus geen maaltijdshake. Maaltijdshakes bevatten namelijk meer calorieën en zijn echt bedoeld als vloeibaar alternatief voor een maaltijd.

Toch zijn er ook mensen die green juice wel gebruiken als maaltijdvervanger. Deze mensen nemen de green juice bijvoorbeeld als ontbijt. Het is dan echter wel zo dat ze tijdens de andere maaltijden grotere porties eten.

Risico’s tijdens afvallen met green juice

Afvallen met Green Juice heeft ook een aantal risico’s. Het is namelijk erg belangrijk dat je voedingspatroon al een stabiele basis heeft.

Zodra je green juice gebruikt met een slecht voedingspatroon ga je namelijk geen verschillen merken.

Een ander risico is dat green juice je gewone voeding volledig gaat vervangen. Je lichaam krijgt dan te weinig bruikbare voedingsstoffen binnen.

Als je dit langere tijd doet, kan het zijn dat je lichaam vermoeid raakt. Gebruik daarom green juice altijd naast je vaste voeding.

Afvallen met Green Juice – Conclusie en advies

green juice soorten

Allereerst is het zo dat je dus minder wilt snoepen dankzij green juice. Ook dat green juice je hongergevoel vermindert is natuurlijk fijn als je gewicht wilt verliezen.

Green juice kopen en gebruiken is dus zeker iets wat helpt om af te vallen.

Mijn advies is om ook af te vallen aan de hand van een gezond voedingspatroon. Als je namelijk gezond eet kun je al veel kilo’s kwijtraken. De green juice is echt bedoeld om je dieet nóg effectiever te maken.

Ben je op zoek naar een goede green juice, of misschien wel een green juice aanbieding? Bekijk dan het aanbod bij onderstaande webshops voor een goed en ruim assortiment aan greenjuice: