Green Juice Review & Ervaringen: Feit of fabel?

Waarschijnlijk heb je al wel eens gehoord over Green Juice. Misschien ben je enthousiast geworden en overweeg je zelfs om ook Green Juice te gaan gebruiken. 

Maar voordat je online gaat shoppen wil je natuurlijk weten of dit groene poedertje wel écht werkt. En daar kun je onder andere achter komen door het lezen van een Green Juice review of Green Juice ervaringen.

Hier gaan we in dit artikel dan ook verder op in, zodat jij straks een weloverwogen keuze kunt maken!

Dagelijks aan de Green Juice is gezond: feit of fabel?

green juice dagelijks

Het klinkt allemaal bijna te mooi om waar te zijn. Iedere dag een portie Green Juice zou je gezondheid op verschillende vlakken verbeteren.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat het je bijna alle essentiële voedingsstoffen zou bieden die je dagelijks nodig hebt. 

Maar om echt te kunnen beoordelen of Green Juice echt zo’n wondermiddel is, moeten we eerst uitzoeken wat die potentiële gezondheidsvoordelen dan precies zijn.

Green Juice: onzin of werkt het echt? Dat is de grote vraag.

Een dagelijkse portie ‘groen sap’, wat levert het op?

Laten we eerst gaan kijken naar wat de (bewezen) voordelen zijn van het dagelijks drinken van Green Juice. Dit zijn allemaal voordelen gebaseerd op feiten (onderzoek en wetenschap).

Het bevat belangrijke vitamines

Detox juice drinken

Green Juice is geen vervanging voor je dagelijkse portie groenten en fruit, maar het groene poeder biedt wel veel van de voordelen die samenhangen met groente- en fruit inname.

Groene groenten, inclusief het sap, zijn goede bronnen van belangrijke vitamines, mineralen en meer. Snijbiet en boerenkool zitten bijvoorbeeld boordevol vitamine A en K, terwijl tarwegras veel vitamine C en ijzer bevat. 

Onderzoek wijst uit dat het dagelijks eten van groene bladgroenten kan helpen bij het verminderen van ontstekingen, het risico op hartaandoeningen en het risico op leeftijdsgerelateerde mentale problemen.

Het is een natuurlijke probiotica

Er zijn ook wetenschappers die concluderen dat bepaalde verbindingen in Green Juice kunnen werken als probiotica, die de groei van nuttige bacteriën in je spijsverteringskanaal voeden en ondersteunen. 

Een dagelijkse inname hiervan is gekoppeld aan tal van voordelen, waaronder verminderde constipatie, gewichtsbehoud en een verbeterde immuunfunctie. 

Het is gemakkelijk en snel

green juice sap maken

Veel mensen vinden dat het drinken van hun groenten en fruit een gemakkelijke en efficiënte manier is om hun inname van waardevolle voedingsstoffen te stimuleren. 

Vooral mensen die een maag- of darmoperatie hebben ondergaan (of om een andere reden moeilijk vast voedsel kunnen eten), kunnen baat hebben bij groen sap, omdat het gemakkelijker te verteren is. 

Mogelijke nadelen van Green Juice

Om erachter te komen of het gezonde aspect van Green Juice een feit of een fabel is, moeten we ook kijken naar de mogelijke nadelen die er aan dit groene goedje kleven. 

Hoewel het drinken van groen sap een geweldige manier is om de inname van verschillende belangrijke voedingsstoffen te verhogen, zijn er een aantal dingen waarmee je rekening moet houden voor je begint aan Green Juice.

Het bevat weinig vezels

green juice voordelen

Vezels zijn essentieel voor een gezond voedingspatroon. Een goede vezelinname ondersteunt de gezondheid van het hart door de bloeddruk, de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte onder controle te houden.

Daarnaast kan het bepaalde spijsverteringsstoornissen verlichten, zoals maagzuur, diverticulitis en darmzweren. 

Aangezien Green Juice niet veel vezels bevat (omdat deze eruit geperst zijn), mag het niet worden gebruikt ter vervanging van je groente- of fruitinname. Doe je dit wel, dan komt je lichaam uiteindelijk dus structureel vezels tekort. 

Het kan de bloedsuikerspiegel verhogen

Heb je diabetes of een andere medische aandoening die ervoor zorgt dat je bloedsuikerspiegel sneller omhoog schiet? Dan is Green Juice misschien niet de beste optie voor je.

Dit poedertje bevat, naast vezels, namelijk ook weinig eiwitten: een voedingsstof die een evenwichtige bloedsuikerspiegel ondersteunt. 

Je kunt echter proberen om je Green Juice-portie te combineren met een maaltijd of snack die vezels en eiwitten bevat, zoals crackers met kaas, havermout met ongezoete plantaardige melk en meer.

Verschillende varianten

green juice soorten

Er zijn tal van Green Juices op de markt, die allemaal weer net een iets andere samenstelling bevatten. Je kunt er dus niet van uit gaan dat het ene product hetzelfde is als het andere. 

Sommige merken Green Juice verwerken zelfs suiker in hun poeder, omdat dit de smaak lekkerder maakt. Maar met het oog op gezondheid is dat natuurlijk niet wat je wilt! 

Dat gezegd hebbende: wees vooral op je hoede voor Green Juice van onbekende merken, omdat deze toegevoegde suikers kunnen bevatten. Controleer het etiket en zorg ervoor dat het poeder echt alleen goede vitaminen en minerale bevat. 

Nutribites Green Juice en Superfoodies Green Juice zijn voorbeelden van betrouwbare producten die je met een gerust hart kunt kopen (en nuttigen). 

Een teveel aan Green Juice kan je nieren schaden

Met mate Green Juice drinken kan je inname van meerdere voedingsstoffen stimuleren, maar te veel kan ernstige bijwerkingen veroorzaken.

Groene groenten zijn een rijke bron van oxaalzuur, dat wordt beschouwd als een antinutriënt. Dit omdat het zich bindt aan mineralen in voedsel en voorkomt dat je spijsverteringskanaal ze opneemt.

Green Juice poeder bevat echter vaak sterk geconcentreerde bronnen van oxalaat. En te veel oxalaten kunnen leiden tot negatieve gezondheidseffecten, waaronder nierstenen en zelfs nierfalen.

Dus anders dan wat veel mensen denken, kun je Green Juice niet onbeperkt consumeren zonder risico’s. 

Het is duur

Hoe snel en gemakkelijk je met Green Juice ook je voedingsstoffen binnenkrijgt, goedkoop is het niet.

Je betaalt meestal rond de 40 euro voor een paar honderd milligram, wat betekent dat je minstens iedere maand een nieuw potje moet aanschaffen.

Je kunt Green Juice soms kopen in de aanbieding, maar alsnog ben je meer geld kwijt dan dat je zou zijn als je gewoon je dagelijkse portie fruit en groenten eet. 

Green Juice poeder ervaringen

In deze Green Juice review willen we niet alleen ingaan op de voor- en nadelen van het product. Het is namelijk ook enorm waardevol om te weten wat Green Juice gebruikers vonden van dit magische poeder.

Dus; wat zijn de Green Juice poeder ervaringen van mensen die het hebben geconsumeerd?

Grotendeels positief

Superfoodies green juice ontbijt

We kunnen je vertellen dat de meeste gebruikers over het algemeen enthousiast zijn over Green Juice. Vooral het idee dat je elke dag gezond start is voor veel mensen een enorm voordeel. 

Ook lezen we dat mensen meer energie ervaren dankzij de dagelijkse inname van Green Juice. Dit zorgt ervoor dat ze de dag beter doorkomen en het gevoel hebben echt gezond bezig te zijn.

We zijn geen ervaringen tegengekomen van mensen die bijwerkingen ervoeren. 

Prijzig

Wat we ook veel terug zagen komen is dat gebruikers Green Juice soms wat prijzig vinden. En dat is best begrijpelijk als je bedenkt dat je zo’n €30 tot €40 euro kwijt bent als je Green Juice gaat kopen.

Ondanks dit minpuntje geven de meeste mensen aan met het poeder door te willen gaan. 

Vieze smaak

Naast dat het duur is, wordt er vaak geklaagd over de ‘vieze’ smaak van Green Juice. Er zijn maar weinig mensen die er echt naar uitkijken om het te drinken.

Gelukkig is dit gemakkelijk op te lossen door het poeder bijvoorbeeld door een smoothie, soep of yoghurt te mengen. 

Conclusie: is Green Juice onzin of werkt het echt?

Met bovenstaande informatie op zak zouden we je nu een antwoord moeten kunnen geven op de vraag of Green Juice een feit of een fabel is. Moet je gaan starten met het drinken van Green Juice of niet?

Hoewel Green Juice vaak op de markt wordt gebracht als wondermiddel met uitzonderlijke genezende krachten, denken wij dat je al deze essentiële voedingsstoffen ook binnenkrijgt door het eten van hele groenten en fruit.

Dat gezegd hebbende: Green Juice kan wel degelijk een voedzaam onderdeel van je dieet zijn, zolang je het met mate inneemt en het niet gebruikt om je dagelijkse portie groenten en fruit te vervangen.

Ook al is het ‘groen’ en natuurlijk, wil dat niet zeggen dat je het onbeperkt kunt innemen!

Vergeet niet om Green Juice te kopen van een betrouwbaar merk en lees altijd het etiket om er zeker van te zijn dat het poeder geen toegevoegde suikers bevat. Ten slotte wil je green juice kopen bij een betrouwbare aanbieder.