Gymform Vibromax Plus – Review & Ervaringen

Een training van 10 minuten op de Vibromax Plus gaat het verschil maken voor een strak lijf. Die belofte zag ik voorbijkomen bij Tommy Teleshopping.

Mijn lichaam zou door het gebruik van de Gymform Vibromax Plus gezond, sterk en fit worden. Wie wil dat nu niet? Ik in ieder geval wel.

Eerlijk gezegd leek het me sterk dat de trilplaat hiervoor kon zorgen. 10 minuten is toch best kort, en in principe sta ik maar een beetje.

Terwijl ik hiervoor met personal trainers heb geprobeerd om mijn tengere lijf om te toveren in dat van een spierbundel. Dan gaat een trilplaat hiervoor zorgen? Ik heb het geprobeerd. Mijn verslag vind je hieronder.

De Gymform Vibromax Plus Trilplaat in het kort

Vibromax Plus Trilplaat

De Vibromax Plus is een trilplaat die gebruik maakt van de zogenoemde oscillatietechnologie.

Geen zorgen, ik moest het ook opzoeken. Oscillatie is een beweging of trilling rond een vast punt. Deze oscillatie is supersnel. De trilplaat produceert namelijk 3600 vibraties per minuut.

In de Gymform Vibromax Plus zit een hoop variatie. Het apparaat heeft 10 programma’s en 99 intensiteitsniveaus. Zo worden al je spiergroepen getraind.

Je krijgt er een set elastische banden bij om ook je bovenlichaam goed te trainen.

Meer energie, minder spierpijn en het metabolisme werkt sneller. Dat zijn in het kort de kenmerken van de Vibromax Plus.


Onze eerste indruk

Vibromax Plus trilplaat review

Als je de doos hebt uitgepakt, krijg je niet direct het idee dat je een apparaat in huis hebt gehaald waar je veel resultaat mee gaat boeken.

De Vibromax Plus heeft meer weg van een weegschaal dan van een fitnessapparaat. Het design is overigens fraai, hoewel smaken kunnen verschillen.

De trilplaat is zwart met rode accenten. En daarop de naam Gymform Vibromax Plus.

De handleiding is in meerdere talen beschikbaar, en gelukkig ook in het Nederlands. Het zou niet voor het eerst zijn dat je een fitnessapparaat moet gaan ontcijferen met een woordenboek of Google Translate.

Behalve de handleiding zit er ook een trainingsgids bij, waar je goede trilplaat oefeningen in kunt vinden. Het begin was dus zeker positief.

Eigenschappen en functies

Vibromax Plus functies

De Gymform Vibromax Plus werkt met onregelmatige vibrerende stimulaties. Concreet betekent dit dat de plaat trilt op een wisselende manier.

Een training duurt ongeveer tien minuten. Maar in die tien minuten worden je spieren constant geprikkeld.

Het is een beetje afhankelijk van de houding die je aanneemt, maar dit kan oplopen tot wel 34 samentrekkingen per minuut.

De trilplaat produceert niet minder dan 3600 vibraties per minuut. Via je voeten worden deze door het lichaam gestuurd. Je merkt het wel als je op de trilplaat staat. Het is te vergelijken met wandelen, joggen of hardlopen.

Het is de bedoeling dat je steeds een andere houding aanneemt. De Vibromax Plus beweegt overigens ook en helpt je daarmee een handje. In een helling van 8 graden van links en naar rechts. Hierdoor moet de gebruiker zijn of haar hele lichaam bewegen.

De Gymform Vibromax Plus heeft 10 programma’s en 99 intensiteitsniveaus. Zoals gezegd krijg je er een setje elastische banden bij. Hierdoor kan je tijdens het getril je bovenlichaam trainen.

Er is onder meer een massageprogramma, een algemeen fitnessprogramma en een aerobicprogramma voor gevorderden.

De trilplaat is te bedienen met een afstandsbediening. Wel zo handig, omdat je als je bezig bent niet van de trilplaat af wilt stappen.

De trilplaat heeft overigens een maximaal belastbaar gewicht van 120 kilogram. De plaat werkt op stroom van het net.


Voor wie is de Vibromax trilplaat geschikt?

De Vibromax Plus trilplaat is ontworpen voor iedereen die een strak en gespierd lichaam wil.

De belofte in de reclame is wat dat betreft ook heel duidelijk. Om fit te worden, gezond en sterk. En dat met een workout die maar tien minuten duurt.

Als je het zo bekijkt is dit een ideaal trainingsapparaat voor mensen die weinig tijd hebben, maar wel fit en gezond willen blijven. Het is een full body workout, omdat je dankzij de elastische banden ook je bovenlichaam traint.

Het is wel goed om te weten dat de trilplaat voor een grote groep mensen niet geschikt is. Het is een te lange lijst om te beschrijven.

Heel kort samengevat komt het erop neer dat je deze trilplaat niet mag gebruiken als je een ernstige ziekte hebt, of kort geleden iets gebroken hebt.

Verder mag je de Gymform Vibromax Plus niet gebruiken als je een prothese hebt, of schroeven of medische pinnen in je lichaam. Ook als je migraine hebt, mag de trilplaat niet gebruikt worden.

De complete lijst staat overigens op de website van de Vibromax Plus.

Vibromax reviews & ervaringen van gebruikers

Vibromax Plus ervaringen training

Dan de belangrijkste vraag. Niet alleen in deze Vibromax Plus review, maar ook voor mij persoonlijk. Werkt de trilplaat?

Nu ben ik gelukkig realistisch genoeg om te beseffen dat mijn mening niet de enige is die telt. Daarom kijk ik eerst even naar ervaringen van andere gebruikers.

Op Bol.com staan er voornamelijk positieve reviews. ‘Het artikel doet wat het belooft’ en ‘het werkt super’ valt er onder meer te lezen.

Het komt ook naar voren dat ik niet de enige was die met de nodige scepsis met de Vibromax Plus begon. Toch verdwijnt die scepsis over het algemeen snel.

Als negatief komt naar voren dat de trilplaat best veel lawaai maakt. En dat je snel verveeld raakt, omdat je niet zoveel doet.

Ik had bewust geen reviews gelezen voordat ik met de trilplaat begon. Anders ging ik voor mijn gevoel toch een beetje met een gekleurde bril kijken.

Het was de eerste keer behoorlijk wennen. Niet dat ik het gevoel had op een drilboor te staan, maar echt vanzelf ging het ook niet.

In tegenstelling tot de gebruiker die snel verveeld raakte, heb ik daar geen last van gehad. Omdat je elastische banden gebruikt, is het veel meer dan alleen maar staan.

10 minuten is genoeg staat er op de website. In al mijn dwarsheid heb ik er vaak een kwartier van gemaakt. Na dat kwartier voel je dat je spieren bezig zijn geweest.

Geen spierpijn, maar wel een vrij vermoeid gevoel. Een goed teken!

Na een maand vind ik het lastig om resultaat bij mezelf te zien. Zoals ik al aangaf, ben ik behoorlijk tenger gebouwd. Daardoor zie je niet snel veranderingen bij mij.

Volgens mijn vrouw heb ik wat stevigere billen gekregen, en ik meen wat dikkere armspieren te zien. In ieder geval kan het niet voor niks zijn dat je spieren gevoelig zijn na een sessie op de trilplaat.

Het blijkt ook wel uit ervaringen van anderen dat de trilplaat werkt.  

Is de Vibromax trilplaat van Gymform het kopen waard?

Ik geef het meteen toe, het is voor mij een verrassing dat de Gymform Vibromax Plus werkt. Het had net zo makkelijk het zoveelste wonderproduct kunnen zijn waarmee je écht resultaat gaat behalen.

De Vibromax Plus maakt de beloftes waar. Houd er wel rekening mee dat niet iedereen gebruik kan maken van de trilplaat.

Het ideale is in mijn ogen om de trilplaat als aanvulling te zien op je fitnessschema. Ik zou de rest niet skippen, ook omdat het voor je conditie nodig is om workouts van langer dan 10 minuten te doen.

Maar een goed trainingsapparaat is de Vibromax Plus zeker.Mogelijke alternatieven: