Halterbank met gewichten kopen? Bekijk de top 5 beste!

Wil jij een halterbank met gewichten kopen? Het kan lastig zijn om de juiste halterbank set met gewichten te vinden. Er zijn namelijk veel verschillende halterbank sets te vinden.

Daarom heb ik onderzoek gedaan naar de beste halterbank sets met gewichten. Hierbij heb ik rekening gehouden met reviews en beoordelingen van andere sporters.

Ook is er gekeken naar de algehele kwaliteit van de producten en de specificaties.

Verder geef ik je wat handige tips voor wanneer je een halterbank set gaat kopen. Na dit artikel weet jij dus welke halterbank met gewichten het best is!

Top 5 halterbanken met gewichten

Het was een flinke uitdaging om de beste 5 halterbank sets met gewichten te bepalen. Na veel onderzoek is het toch gelukt om een goede top 5 op te stellen. Deze lijst is bepaald aan de hand van een aantal criteria.

Allereerst is er gekeken naar de algehele kwaliteit, specificaties en populariteit van de producten. Ook is er rekening gehouden met positieve ervaringen van andere gebruikers.

1. Body-Solid – PowerCenter Combo Bench

Body-Solid PowerCenter Combo Bench

De PowerCenter Combo Bench van Body-Solid is de beste halterbank met gewichten.

Deze drukbank met gewichten wordt namelijk door veel thuissporters gebruikt. Ook sportscholen maken gebruik van deze halterbank.

Deze halterbank kan allereerst uitgebreid worden met halterstangen en schijven. Hierdoor kun je de halterbank meteen met gewichten en al aanschaffen.

Verder kun je de halterbank met gewichten uitbreiden met extra fitnessmateriaal. Je kunt bijvoorbeeld een curlstation voor je biceps toevoegen. Ook kun je een extra pulldown station voor je rug aan het product toevoegen.

Tenslotte kun je het bankje in 6 posities verstellen. Hierdoor kun je oefeningen gevarieerd uitvoeren.
2. Hammer Bermuda – Halterbank

bermuda_benchpress_set

Deze halterbank met gewichten van Hammer Bermuda is een zeer divers trainingsapparaat. Je kunt er namelijk je hele bovenlichaam mee trainen.

Deze halterbank wordt allereerst geleverd met een set van 25 kilo aan gewichten. Hierdoor kun jij meteen gaan trainen zodra je de halterbank set binnen hebt.

Verder is het bankje van dit product in vier verschillende standen te zetten. Dankzij deze mogelijkheid kun je oefeningen gevarieerd uitoefenen. Deze variatie zorgt ervoor dat je specifieke spiergroepen beter kunt trainen.

Tenslotte kun je deze halterbank met gewichten volledig inklappen. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je weinig ruimte in je huis hebt.
3. Gorilla Sports – Universele Halterbank met Gewichten

Gorilla Sports Halterbank met gewichten

Deze universele halterbank set met gewichten van Gorilla Sports is dé favoriet onder ervaren thuissporters. Overigens kunnen ook beginners deze drukbank met gewichten comfortabel gebruiken.

Allereerst wordt deze halterbank geleverd met maar liefst 100 kilo aan gewichten. Hierdoor kun je meteen uitdagend trainen zodra je het product in huis hebt.

Verder zijn het bankje, de rugleuning en het curl rack volledig te verstellen. Ook heeft het bankje een draaggewicht van maximaal 280 kilo. Hierdoor kan elke sporter deze halterbank set met gewichten comfortabel gebruiken tijdens het sporten.

Tenslotte kun je deze compacte halterbank gemakkelijk gebruiken als je graag thuis sport.
4. Pretorians – Multifunctionele Halterbank

Pretorians Halterbank incl gewichten

Deze multifunctionele halterbank met gewichten van Pretorians valt erg in de smaak bij thuissporters. Met dit bankje kun je namelijk je hele lichaam op één apparaat trainen. Daardoor is deze halterbank set ideaal voor mensen met weinig ruimte in huis.

Ook wordt deze halterbank set geleverd met 75 kilo aan halterschijven. Voor de beginnende thuissporter is dit dus voldoende om meteen aan de slag te kunnen.

Daarnaast zijn de onderdelen van deze drukbank met gewichten verstelbaar. Zo kun je bijvoorbeeld de rugleuning in verschillende hoeken verstellen.

Dit maakt deze halterbank set met gewichten zeer geschikt voor gevarieerde en uitdagende workouts.
5. Hammer Fitness – Bermuda XTR Pro Halterbank

Hammer Fitness Bermuda XTR Pro Halterbank Gewichten

Deze halterbank met gewichten van Hammer Fitness is een geweldig product voor in sportscholen. Ook kun je deze halterbank set in huis gebruiken, mits je daar ruimte voor hebt.

Allereerst kun je dankzij deze drukbank met gewichten je volledige bovenlichaam trainen. Dankzij de extra trainingsaccessoires van deze halterbank kun je daarnaast gevarieerd trainen.

Ook kun je bij deze halterbank als extra optie halterstangen en gewichten laten meeleveren.

Het bankje van dit fitnessproduct kun je in vier verschillende standen verstellen. Ook kun je de accessoires van deze halterbank met gewichten verstellen. Hierdoor kan iedere sporter deze halterbank comfortabel en eenvoudig gebruiken.
Voordelen van een halterbank set

Een halterbank set heeft veel voordelen. Het product is niet voor niets zo populair onder krachtsporters.

Er zijn weinig fitnessproducten die zo populair zijn als de halterbank. Zeker sporten op een halterbank waarbij gewichten worden gebruikt is erg populair.

Hieronder vind je een overzicht van de grootste voordelen van de halterbank met gewichten.

Alle spiergroepen trainen op één apparaat

halterbank oefening spiergroepen

Het grootste voordeel van de halterbank set is het aantal mogelijkheden van dit product. Je kunt namelijk al je spiergroepen trainen op dit fitnessapparaat.

Zo kun je bijvoorbeeld dumbbells gebruiken om isolatieoefeningen te doen voor je biceps. Een isolatieoefening is een oefening waarbij je focust op één specifieke spier.

Op de halterbank kun je ook isolatieoefeningen doen voor bijvoorbeeld je schouders of je triceps.

Verder kun je op veel halterbanken zelfs je benen en billen trainen. Dit doe je bijvoorbeeld door met weerstandsbanden aan de halterbank te trainen.

Ook kun je halterschijven gebruiken om je benen en billen te trainen.

Compact trainen

halterbank inklappen

Een ander groot voordeel is de compactheid van de halterbank met gewichten. Een halterbank kun je namelijk ook in kleine ruimtes gebruiken. Hierdoor is dit product dus zeer geschikt voor mensen die thuis willen sporten.

Sommige halterbanken kun je zelfs inklappen. Een inklapbare halterbank is nog compacter en kun je dus gemakkelijk in kleine ruimtes opbergen.

Geschikt voor elk niveau

Verder is trainen met een halterbank set geschikt voor ieder type sporter. Het maakt daarbij niet uit of je een beginner of ervaren sporter bent. De halterbank met gewichten is voor ieder niveau sporter geschikt.

Je kunt je niveau overigens eenvoudig verhogen of verlagen met de halterbank set met gewichten. Je bepaalt namelijk zelf hoe zwaar je wilt trainen.

Bepaalde oefeningen kun je zelfs nog makkelijker maken voor jezelf door de halterbank te verstellen.

De meeste halterbanken zijn namelijk te verstellen in verschillende hoeken. Zo kun je de rugleuning van de verstelbare halterbank bijvoorbeeld schuin zetten. Hierdoor kun je gemakkelijk de focus leggen op specifieke spiergroepen.

Belangrijke aandachtspunten bij het kopen van een halterbank met gewichten

Als je een halterbank met gewichten koopt moet je rekening houden met een aantal aandachtspunten. Op die manier zorg je namelijk dat je een product koopt dat bij jouw wensen past.

Dankzij deze punten voorkom je teleurstellingen en problemen bij je aankoop. Hieronder vind je de belangrijkste aandachtspunten als je een halterbank set met gewichten koopt.

Een verstelbaar bankje

Verstelbare Halterbank Gewichten

Allereerst is het belangrijk om te controleren of de halterbank verstelbaar is. Het is namelijk erg handig als het bankje in verschillende posities gezet kan worden. Ga dus voor jezelf na of jij een verstelbaar bankje nodig hebt.

Wil jij bijvoorbeeld bankdruk oefeningen op verschillende manieren uitvoeren? Een goede bankdruk set helpt je om mooie resultaten te behalen.

Je kunt bankdruk oefeningen effectief op een halterbank uitvoeren. Het is extra fijn als je de halterbank in verschillende standen kunt zetten.

Toevoegingen voor de halterbank

Sommige halterbanken met gewichten kunnen uitgebreid worden met aansluitend fitnessmateriaal.

Zo kun je op veel halterbanken een kabel set of beenhouders monteren. Deze toevoegingen zorgen dat je het bankje voor al je spieren kunt gebruiken.

Wil je je hele lichaam dus trainen met een halterbank? Dan is het belangrijk om te weten welke toevoegingen je kunt monteren op het product.

Maximaal draaggewicht van het bankje en de haltersteun

gewichten halterbank oefeningen

Tenslotte is het belangrijk om te weten wat het maximale draaggewicht is van de halterbank. Ook wil je weten wat het draaggewicht is van de haltersteunen.

Hierdoor voorkom je dat de halterbank set kapot gaat als je het product overbelast.

Het maximale draaggewicht van de halterbank is vooral belangrijk als je zwaar bent. Je wilt namelijk zo comfortabel mogelijk kunnen trainen. Voor je veiligheid is het belangrijk om te weten wat de halterbank kan dragen.

De halterbank met gewicht bevat ook een haltersteun. Deze haltersteun is bedoeld om de halterstang inclusief gewichten te dragen.

Het maximale draaggewicht van de steunen is belangrijk om te weten om ongelukken te voorkomen. Je wilt namelijk niet dat het zware gewicht door de steunen zakt na het bankdrukken.

Zeker als je boven de 100 kilo wegdrukt is het draaggewicht van de haltersteunen een aandachtspunt.

Conclusie – Halterbank set met gewichten

De halterbank met gewichten is geschikt voor ieder type sporter. Ongeacht wat je trainingsniveau is, de mogelijkheden van dit type halterbank zijn zeer uitgebreid.

Ook als je thuis sport is de halterbank met gewichten een geweldige toevoeging. Je kunt namelijk met één apparaat je hele lichaam trainen. Het product is daarnaast dus compact en makkelijk op te bergen.

Toch niet overtuigd van onze top 5? Bekijk dan het aanbod bij onderstaande winkels om een compleet overzicht te bekijken: