Haltersteunen kopen: Top 6 & waar moet je op letten?

Door een setje haltersteunen te kopen kan je je fitnessprogramma uitbreiden met belangrijke compound oefeningen zoals de bench press en de squat. Maar niet alle haltersteunen zijn geschikt voor elke soort oefening of training.

Ben jij klaar om je training naar een hoger niveau te tillen? Ontdek dan in deze koopgids de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van haltersteunen.

Haltersteunen kopen: beste opties

Wil je meteen een kijkje nemen naar de beste haltersteunen op de markt? Vergelijk dan de haltersteunen uit onderstaand lijstje en bepaal zelf welke het best bij jou past.

1. Tunturi WT10 Haltersteunen

tunturi_wt10_haltersteunen
 • Trainingsmogelijkheden: voornamelijk voor de bench press
 • Maximale belastbaarheid: 110 kg
 • Stabiliteit: losse haltersteunen, 8 kg
 • Extra’s: n.v.t.

Deze losse haltersteunen zijn ideaal als extra aanvulling in je thuisfitness om te bankdrukken. Je kan ze eenvoudig verplaatsen en voor een gemiddeld persoon kunnen ze meer dan genoeg gewicht dragen.

Helaas zijn ze niet voorzien van extra legborden en niet hoog of stevig genoeg om te squatten.
2. TecTake haltersteunen voor lange halters

tectake_-_haltersteunen
 • Trainingsmogelijkheden: bench press, squat en meer.
 • Maximale belastbaarheid: 100 kg
 • Stabiliteit: 2 aparte haltersteunen, 15 kg eigen gewicht.
 • Extra’s: inlegborden en inleggleuf met verhoogde achterkant

Deze haltersteunen bieden enorm veel mogelijkheden. De hoogte is makkelijk verstelbaar en hierdoor kan je allerlei oefeningen doen zoals bankdrukken, squatten of de military press.

Het enige nadeel is dat de maximale belastbaarheid 100 kg is, waardoor deze haltersteunen niet geschikt zijn voor gevorderde krachtsporters.

De TecTake haltersteunen staan los van elkaar, maar wel elk op een eigen stevig platform. De inlegborden en inleggleuf met verhoogde achterkant zorgen voor extra gebruiksgemak en veiligheid.
3. Multifunctioneel barbell rack

multifunctionele_barbell_rack
 • Trainingsmogelijkheden: bench press, squat en meer.
 • Maximale belastbaarheid: 150 kg
 • Stabiliteit: een vast frame, 12,8 kg eigen gewicht.
 • Extra’s: opbergpinnen, inlegborden en inleggleuf met verhoogde achterkant

Voor een uitstekende prijs biedt deze haltersteun (bijna) alles wat je nodig hebt. Het vaste frame is enorm stevig en heeft een maximale belastbaarheid van 150 kg.

Dat is voor de meeste amateurs meer dan voldoende om te squatten of bankdrukken. De steunen zijn voorzien van extra opbergpinnen om je halterschijven op te bergen.

En de inlegborden zorgen voor de nodige veiligheid tijdens je training. De breedte van het vaste frame is verstelbaar tussen 75 en 100 cm.
4. Gorilla Sports squat- en bankdruksteunen

gorilla_sports_squat_bankdruksteunen
 • Trainingsmogelijkheden: squat, bench press en meer
 • Maximale belastbaarheid: 400 kg
 • Stabiliteit: losse haltersteunen
 • Extra’s: inlegborden en inleggleuf met verhoogde achterkant

Deze Gorilla Sports haltersteunen zijn geschikt voor alle barbell oefeningen, en omdat de steunen los van elkaar staan kan je er zelfs biceps curls mee doen met een kleinere halter.

Wat opvalt is de enorme maximale belastbaarheid van 400 kg! Deze haltersteunen zijn dus sterk genoeg voor gevorderde powerlifters.

De extra inlegborden zorgen voor de nodige veiligheid. Kortom, deze haltersteunen bieden alles wat je nodig hebt om te trainen met halters.
5. Gorilla Sports verstelbaar squat / bankdruk rack

verstelbaar_squat_bankdruk_rack
 • Trainingsmogelijkheden: squat, bench press, dips en meer
 • Maximale belastbaarheid: 200 kg
 • Stabiliteit: vast frame, 19 kg eigen gewicht
 • Extra’s: inlegborden, dipsteunen en opbergpinnen voor losse halterschijven

Dit verstelbaar rek is enorm stabiel omdat het bestaat uit een vast frame van 19 kg. Als je de extra opbergpinnen voor de halterschijven gebruikt creëer je zelfs nog meer stabiliteit.

Dit multi-inzetbaar rek is niet alleen geschikt voor alle barbell-oefeningen, maar beschikt ook over extra dipsteunen.

Hiervoor moet je wel even de breedte aanpassen. Het stabiele frame en de safety spotters geven je terecht een veilig gevoel, zodat jij enkel hoeft te focussen op een correcte uitvoering van je oefening.
6. ATX squat stands SQS-750

atx_squat_stands_sqs-750
 • Trainingsmogelijkheden: Alle barbelloefeningen
 • Maximale belastbaarheid: 400 kg
 • Stabiliteit: 26 kg per haltersteun
 • Extra’s: twee opbergpinnen voor 30 mm halterschijven

ATX heeft een uitstekende reputatie wat betreft fitnessmateriaal. Ook deze haltersteunen stralen op en top robuustheid uit en zijn maar liefst tot 400 kg belastbaar.

Indien je dat echter wenst kan je er nog een optionele verbindingsbeugel bij kopen. De 33 cm lange noodsteunen zijn super handig om je persoonlijke records te verbreken zonder je zorgen te moeten maken over de veiligheid van de oefening.

De stand is in de hoogte verstelbaar en geschikt voor personen tot 205 cm. Wil je haltersteunen kopen die je 100% kan vertrouwen? Dan ben je bij ATX op het juiste adres, al betaal je daar natuurlijk ook wel een hogere prijs voor.
Haltersteunen kopen: aandachtspunten

De meeste haltersteunen lijken erg op elkaar, daarom is het des te belangrijker dat je weet waar je moet op letten als je nieuwe haltersteunen wil kopen.

Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten:

Aantal trainingsmogelijkheden

Het allerbelangrijkste is natuurlijk de reden waarom jij haltersteunen wil kopen. Welke oefeningen wil jij kunnen doen met je halters? Zoek je enkel een extra mogelijkheid om te bankdrukken, of wil je ook kunnen squatten?

Bankdruk haltersteunen zijn meestal lager en daarom niet geschikt om te squatten. En indien je een model verkiest waarbij de bank een geheel vormt met de haltersteunen, dan is squatten al helemaal uitgesloten.

Squat steunen zijn hoger dan bankdruk steunen, en afhankelijk van de verstelbaarheid kan je er ook mee bankdrukkken.

Maximale belastbaarheid

Haltersteunen gebruik je voor grote zware compound-oefeningen, dus de maximale belastbaarheid is erg belangrijk. Deze varieert meestal tussen de 100 kg en de 300 kg.

Indien je vooral relatief lichte squats wil doen als onderdeel van een circuittraining kan je een setje goedkopere haltersteunen kopen bij Decathlon.

Wil je je wagen aan maximale powertraining met zo hoog mogelijke gewichten, dan moet je echt op zoek naar haltersteunen van de hoogste kwaliteit.

Stabiliteit

De maximale belastbaarheid zegt hoeveel gewicht de barbellsteunen kunnen verdragen als je de barbelll netjes op de steunen legt.

Maar hoe stabiel blijven de haltersteunen staan als je ze tijdens een zware training via de zijkant aantikt met je barbell?

Indien je de meest stabiele versie zoekt, kies je best voor een enkel frame van haltersteunen. Twee losse haltersteunen zijn dan wel handig te verplaatsen, je boet sowieso een beetje in aan stabiliteit.

Gebruiksgemak

Tot slot zijn er nog enkele kleinigheden die het gebruik van haltersteunen aangenamer maken.

 • 2 losse steunen zijn makkelijker verplaatsbaar, maar minder stabiel.
 • Extra opbergruimte voor losse halterschijven is handig en kan de stabiliteit van de steunen verhogen.
 • Extra inlegborden zijn ideaal voor om je halter makkelijk weg te leggen, en vergroot de veiligheid van je oefening.
 • Een inleggleuf waarbij de achterkant net wat hoger is dan de voorkant helpt je om je halter makkelijker weg te leggen. Dit komt zeker van pas als je vermoeid bent.

Meer materiaal

Mocht je toch afzien van de aanschaf van haltersteunen, dan kun je ook kiezen voor een squatrek of powercage om in te squatten. Wil je bankdrukken? Kies dan voor een bankdruk set met gewichten.

Plaats een reactie