Hip thrust machine kopen? Bekijk de Top 3 & Tips

Met de hip thrust train je jouw gehele onderlichaam, maar de focus ligt vooral op je glutes. Het is zelfs een van de beste oefeningen voor je billen!

Wil je een hip thrust machine kopen? Of dit nu voor thuis of in een sportschool is: dit bilspieren apparaat maakt het trainen van jouw billen een stuk makkelijker!

In dit artikel zetten we de top 3 hip thrust apparaten op een rij en ontdek je waar je op moet letten bij de aanschaf van deze machine.

Weet je nog niet zo goed hoe je de hip thrust het beste uitvoert? Geen zorgen, ook dat leggen we je uit!

De hip thrust machine: dit moet je weten

De hip thrust: vrijwel iedere vrouw kent deze oefening. Deze bilspieren oefening kun je op verschillende manieren uitvoeren.

Vaak wordt de hip thrust gedaan met behulp van een hip thrust machine, ook wel een hip thrust bench of booty builder genoemd. 

Dit bilspieren apparaat zorgt ervoor dat je de oefening een stuk eenvoudiger en efficiënter uitvoert. Je hebt namelijk geen barbell of dumbbells nodig. Bij de meeste machines hang je het gewicht er in de vorm van schijven aan. Zo bepaal je zelf hoeveel kilo je gebruikt. 

Top 3 hip thrust apparaten

Wil je een hip thrust apparaat kopen voor thuis of voor in een gym? Maar weet je niet welke je het beste kunt kiezen? Dit zijn de top 3 hip thrust machines van dit moment. 

Nautilus Glute Drive

Nautilus glute drive hip thrust machine

Ben je op zoek naar een hip thrust machine voor in een sportschool? De Nautilus Glute Drive is een van de meest geavanceerde bilspier apparaten van dit moment. De machine isoleert de bilspieren op een eenvoudige én veilige manier. 

De comfortabele gevoerde riem doe je om je middel, zodat je het gewicht op deze manier omhoog kunt tillen. De rugsteun ondersteunt de rug voor extra veiligheid.

Je kunt maximaal 4 platen aan iedere zijde hangen. Dit komt neer op een maximaal gewicht van 160 kg.
FP Equipment Glute Drive

FP equipment hip thrust machine

Aan deze hip thrust machine hoef je alleen gewicht toe te voegen en je kunt beginnen met trainen.

Je kunt tot wel 6 halterschijven aan beide zijkanten toevoegen. Dit is een maximaal gewicht van 450 kilo (inclusief gewicht van het apparaat zelf)! 

Het apparaat heeft een stalen frame en een comfortabele gevoerde riem. Deze riem zorgt ervoor dat je niet van het bankje afglijdt. De bench ondersteunt je rug gedurende de oefening.

Daarnaast is het apparaat volledig custom made. Dit betekent dat je zelf de kleursamenstelling van het metaal en de bekleding kunt kiezen. Van chocolade bruin tot wijn rood: de mogelijkheden zijn eindeloos. 
LifeMaxx Booty Builder

Lifemaxx booty builder platinum

De LifeMaxx Booty Builder is zowel geschikt voor thuis als in de gym. De hip thrust machine zorgt ervoor dat de bilspieroefening op een eenvoudige manier kan worden uitgevoerd. 

Het apparaat heeft een neutrale kleur, namelijk mat zwart. Daarnaast plaats je maximaal 280 kg aan plates op de machine. 

Nog een leuke bijkomstigheid: dit hip thrust apparaat biedt storage voor schijven of plates. Deze hang je namelijk gewoon aan de machine op.  
Waar op letten bij hip thrust machine kopen? 

Een hip thrust machine zorgt ervoor dat je op een veilige én makkelijke manier bilspieren oefeningen kunt doen. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten bij het kopen van een hip thrust apparaat? 

Veiligheid van het apparaat

De veiligheid van de machine is uiteraard het allerbelangrijkst. Kijk dus altijd of de booty builder een rugsteun en een riem bevat. 

De rugsteun zorgt ervoor dat jouw rug volledige ondersteuning krijgt tijdens de oefening. Dit is erg belangrijk, want je kunt namelijk door je rug gaan tijdens het uitvoeren van de hip thrust.

Kies ook het liefste voor een machine met een comfortabele riem. Deze riem houdt jouw lichaam strak tegen de rugleuning aan. 

Het gewicht

Een ander belangrijk aspect waar je op moet letten bij het kopen van een hip thrust machine is het gewicht. Wil je zwaar trainen? Kies dan voor een machine waar je veel gewicht aan toe kunt voegen.

Zoals je in onze top 3 hebt kunnen lezen, is er zelfs een apparaat waar je in totaal met 450 kg gewicht kunt trainen! Maar niet alle apparaten kunnen dit aan. 

De meeste fitnessapparaten voor benen gebruik je met halterschijven. Deze krijg je echter niet bij de machine geleverd. Let hier dus altijd goed op.

Als je een hip thrust apparaat koopt, zul je ook nog gewichten moeten aanschaffen. 

Uitvoering hip thrust: uitleg & tips

Hip thrust oefening

De uitvoering van de hip thrust op een hip thrust machine is niet ingewikkeld. Toch voert niet iedereen de bilspierenoefening altijd goed uit.

Bij deze oefening verplaats je het gewicht door je heupen omhoog te brengen. Maak deze beweging vanuit je bilspieren en niet vanuit je bovenbenen of onderrug.

Kijk tijdens de oefening niet naar boven, maar recht vooruit. Zo zorg je ervoor dat je de beweging vanuit je heupen maakt. 

Let ook op de plaatsing van je voeten. Plaats deze niet te ver weg, maar ook niet te dichtbij. Zorg er voor dat je in ieder geval een hoek van 90 graden hebt bij je knieën.

Voel je tijdens de oefening je bilspieren niet branden? Probeer dan je voeten eens anders neer te zetten. 

Kan het ook zonder machine?

Hip thrust zonder machine

Je kunt de hip thrust ook uitvoeren zonder machine. Een hip thrust machine maakt het echter wel makkelijker en veiliger. 

Het is mogelijk om de glutesoefening uit te voeren met enkel een bankje en een barbell. Dit kost echter meer moeite om klaar te zetten. Ook raden we het niet aan om dit met hele zware gewichten te doen. 

Een andere mogelijkheid is het gebruiken van dumbbells of een resistance band. Heb je geen dumbbells in huis, maar wel een kettlebell? Ook die kun je gebruiken voor hip thrusts.

Je zou de hip thrust ook helemaal zonder gewicht kunnen uitvoeren. Dit is een goede optie als je net bent begonnen met fitness.