Hoelahoep met gewicht? Check de Top 3 fitness hoepels (2024)

Een fitness hoepel mag voor sommigen dan wel wat ouderwets lijken, maar het is nog steeds een goede manier om je conditie op peil te houden.

Uiteraard kan je in een speelgoedwinkel al een standaard hoepel vinden, maar om echt te sporten is dat niet voldoende.

Wat jij nodig hebt, is een hoelahoep met gewicht. Door zo’n weight hoop te gebruiken, zal jouw training veel effectiever zijn.

In dit artikel helpen we je op weg de beste hula hoop voor jou te vinden.

De beste fitness hoepels met gewicht

Nu je een idee hebt van welk hoelahoep gewicht je nodig hebt, kunnen we eens kijken welke weight hoops er zoal op de markt zijn.

Voor je er effectief een zou aanschaffen, moet je goed naar de specificaties kijken op de aankooppagina. Zo weet je pas zeker of de hoepel ook voor jou geschikt is.

Het is namelijk mogelijk dat we andere verwachtingen hebben van de hoepel.

1. Swiftvein Fitness Hoelahoep

Swiftvein Fitness Hoelahoep Gewicht

De eerste fitness hoelahoep op onze lijst is er eentje van Swiftvein Fitness.

Het merk zei me op het eerste gezicht ook niets, maar dat hoeft geen slecht teken te zijn. Deze leuk uitziende fitness hoepel is geschikt voor een stevige work-out.

De hoepel biedt ontzettend veel gebruiksgemak en comfort aan de sporter. Zo kan je hem gebruiken waar je maar wil, zonder dat je speciale kledij of accessoires nodig hebt.

Bovendien is de hoepel voorzien van een speciale rubberband. Die zorgt ervoor dat je als het ware een massage krijgt tijdens jouw training.

Bovendien is deze weight hoop ook nog eens voorzien van een schermpje dat jouw trainingsgegevens bijhoudt.

Wat ik het mooiste vind aan deze hoepel, is dat zijn gewicht verstelbaar is via 4 schijven. Op die manier voeg je per keer 62 gram toe als jij dat nodig acht.

Bekijk zeker even de uitgebreide specificaties voor meer info.
2. Nuvance Fitness Hoelahoep

Nuvance Fitness Hoelahoep gewicht

Ook de tweede hoepel op onze lijst beschikt over heel wat voordelen.

Qua prijs-kwaliteitverhouding is hij zeker fantastisch, want hij is net wat goedkoper dan het andere model, terwijl hij ook verstelbaar is van gewicht.

Veel van zijn eigenschappen lopen eigenlijk gelijk met de vorige weight hoop.

Zo is ook deze voorzien van een band om de schokken te absorberen. Bovendien is hij enorm makkelijk te bevestigen.
3. Positive Things Fitness Hoelahoep

Positive Things Weighted Hula Hoop

Tot slot hebben we onze lijst ook nog aangevuld met een hoelahoep die beter geschikt is voor beginners.

Deze zou volgens de specificaties een gewicht moeten hebben van 1,2 kilogram. Mocht je de training zwaarder willen maken, dan is dat ook mogelijk.

De buizen van de hoepel zijn hol, zodat je er bijvoorbeeld zand of rijst in kunt doen. Op deze manier kun je het gewicht van de hoepel zelf verzwaren.

Met de bijgeleverde stoppers kun je de buizen vervolgens dichtmaken, zodat de vulling er niet uit komt wanneer je de hoepel weer uit elkaar haalt.

Verder is er niet zo heel veel speciaals aan deze hoepel. Het is gewoon een goede hoepel voor de juiste prijs, maar ook niet meer dan dat.

Net dat maakt hem wel geschikt voor personen die graag eens willen uitproberen of trainen met de hoelahoep om te zien of het wel iets voor hen is.
Welk gewicht hoelahoep heb ik nodig?

Fitness hoepel gewicht

Welk gewicht van hula hoop je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren. Bovendien bestaat er eigenlijk geen vaste regel.

Wel kan ik je zeggen dat hoe zwaarder de weight hoop is, des te zwaarder de training zal zijn. Daarom is het belangrijk om het gewicht aan te passen aan jouw niveau.

Begin je pas met de hoepel? Dan kun je er het beste eentje uit de lichtste categorie kiezen. Die gaat tot ongeveer 1 kilogram en 200 gram.

Heb je al wat meer ervaring? Dan kan je eerder kijken naar de hoepels van anderhalve kilogram.

Ben je best al goed gevorderd met jouw trainingen? Dan kan je op zoek gaan naar een van de zwaardere hula hoops. Deze wegen om en bij de 2 kilogram.

Naast jouw ervaring, telt uiteraard ook je eigen lichaamsgewicht mee. Als je zelf niet al te groot of zwaar bent, dan kan je beter een iets kleiner model gebruiken. Anders zou de belasting voor je spieren en gewrichten te groot kunnen zijn.

Wat je tot slot ook kunt doen, is kiezen voor een hoelahoep met een verstelbaar gewicht.

Deze fitness hoelahoep wordt geleverd met meerdere gewichtschijven, zodat je zelf kunt bepalen hoe zwaar hij moet zijn. Op die manier kan je het gewicht mee laten evolueren met jouw ervaringsniveau.

Conclusie

Ik hoop dat dit artikel je op de goede weg kan helpen om een fitness hoelahoep met gewicht te vinden.

Kijk zeker goed dat het gewicht past bij jouw ervaring en je lichaamsbouw. Veel plezier ermee!


Relevante artikelen:

Bosu ball kopen

Beste bodypump sets

Springtouw met gewicht

Plaats een reactie