Dit zijn de beste hometrainer apps (2024)

Word je ook weleens moe van de trainingen op de hometrainer? Mentaal moe, omdat het best wel saai is.

De trainingen zijn goed en intensief, maar je ziet niks. Natuurlijk kun je een filmpje bekijken of je favoriete muziek uit de speakers laten knallen, het blijft saai.

Dit kan heel makkelijk worden opgelost met een hometrainer app. Dit zijn de vijf beste hometrainer apps.

1. Zwift

Zwift hometrainer app

Zwift is een van de bekendste en populairste apps in de sportwereld. Zwift wordt ook gebruikt als loopband app, maar toch met name door fanatieke fietsers.

Op de hometrainer kun je Zwift gebruiken om virtuele routes te rijden. Dit doe je in de door Zwift gecreëerde wereld Watopia, of in werelden die op echte plekken zijn gebaseerd. Dan kun je denken aan Parijs, Londen en New York.

Met Zwift kan je trainingen doen, groepsritten rijden en de competitiebeesten kunnen een wedstrijd rijden op Zwift. Dan neem je het op tegen andere coureurs van over de hele wereld.

Om Zwift te kunnen gebruiken, heb je een hometrainer nodig die compatibel is met Zwift. Of je koopt een hometrainer met Zwift. Dan ben je er ook.
2. Kinomap

Kinomap virtuele fietsroutes

Kinomap is een app die duizenden video´s en routes aanbiedt. Het zijn echte video´s, dus geen nagemaakte virtuele plaatjes.

Het leuke daarvan is dat je op verrassende plekken kunt fietsen. Het ene moment rijd je een deel van een etappe uit de Tour de France, het volgende moment kijk je uit over de Middellandse Zee.

Bij Kinomap komen er steeds nieuwe routes bij. Andere gebruikers fietsen namelijk een bepaalde route en filmen deze. De route komt daarna op Kinomap te staan, compleet met hoogteprofiel.

Met Kinomap kun je ook trainingen uitvoeren. Deze trainingen zijn gemaakt door professionele coaches. En Kinomap heeft ook video´s op het water. Je kunt deze app dus ook als roeitrainer app gebruiken.
3. Tunturi Routes

Tunturi fietsroute app

Tunturi Routes is een van de meest populaire fitnessapps. Wil je op de hometrainer rijden met uitdagende routes, dan is deze app een aanrader.

Behalve dat de routes uitdagend zijn, laat Tunturi je ook de mooiste plekken ter wereld zien. Het zijn ontzettend veel routes, meer dan 10.000.

Behalve routes rijden op plekken waar je normaal nooit komt, kun je met deze app ook meedoen aan challenges en kun je lessen van internationale coaches volgen.

Tunturi Routes is multifunctioneel. Het geeft je de kans om op een hometrainer met apps te trainen. En als je meer fitnessapparaten hebt, kun je de app daar ook voor gebruiken.

Tunturi Routes is bijvoorbeeld ook een prima crosstrainer app.
4. iConsole+

iConsole+ app virtuele routes

iConsole+ is niet zozeer een app waarbij je in een virtuele wereld rijdt, of waarbij je echte video’s ziet. Je kunt wel routes maken. Dit gaat via Google Maps.

Het ziet er wat minder fraai uit dan echte video’s, maar geeft je training op de hometrainer wel degelijk iets extra’s.

iConsole+ is vooral goed vanwege de trainingsprogramma’s. Ideaal als je wilt trainen voor een toertocht of gewoon wat fitter wilt worden.

Deze app is gratis te downloaden. Dit is een van de betere manieren om op de hometrainer een trainingsschema te volgen.
5. Kettler World Tours

Kettler World Tours app

Kettler World Tours is een hometrainer app waarbij je in virtuele omgevingen kunt trainen. Ideaal voor trainingen op de hometrainer.

Met Kettler World Tours is flink wat mogelijk. Zo kan je online een groep vormen om wedstrijden tegen elkaar te rijden.

Een nadeel van Kettler World Tours is dat het eenmalig een flinke investering is. Daarna heb je wel de kans om gericht te trainen en op plekken te rijden waar je normaal gesproken nooit komt. Ook niet als je in de buitenlucht fietst.


Relevante artikelen: