De 3 meest geschikte hometrainers voor lange mensen

Een hometrainer is een geschikte manier om je conditie op peil te houden. Ook is het een goede manier om af te vallen. Maar wat als je te lang bent voor de meeste hometrainers?

In dit artikel leggen we een aantal hometrainers naast elkaar. Deze modellen zijn speciaal bedoeld voor lange mensen.

Wij hopen dat we je kunnen helpen met het maken van de juiste keuze.

De meest geschikte hometrainers voor lange mensen

Er zijn een hoop hometrainers om uit te kiezen, zelfs als je bovengemiddeld lang bent. De meeste hometrainers gaan tot 185 cm, maar er zijn er genoeg voor lange mensen.

Hieronder hebben wij de beste hometrainers uitgekozen voor specifieke lengtes. We hebben gekeken naar lengtes tot 200 cm, 210 cm en 220 cm. Onze keuze is gebaseerd op eigen onderzoek en de ervaring van anderen.

FitBike Senator – Hometrainer tot 200 cm

fitbike senator

De FitBike Senator is een perfect instapmodel voor beginnende sporters. Dankzij de lengtelimiet van 200 cm kunnen de meeste mensen gebruik maken van deze hometrainer.

Deze hometrainer is gebouwd voor een lichte workout, maar ook voor hele intensieve trainingen. Dus genoeg mogelijkheden om je training te kunnen verbeteren.

De FitBike Hometrainer kan nog veel meer, hieronder een overzicht:

 • Inclusief trainingscomputer
 • 32 weerstandsniveaus
 • Meer dan 10 trainingsprogramma’s
 • Comfortabel verstelbaar zadel en stuur

De FitBike Senator is een goed instapmodel met een scherpe prijs. Ideaal voor beginners, al kunnen ervaren sporters de hometrainer ook gebruiken.
Flow Fitness UB5i – Hometrainer tot 210 cm

flow fitness UB5i upright bike

Deze hometrainer is wat aan de prijs, maar daar krijg je een hoop voor terug. Het is één van de weinige hometrainers voor mensen tot 210 cm. Ook heeft de UB5i genoeg programma’s om je training te optimaliseren.

Dankzij de ergometer kun je deze hometrainer gebruiken voor je revalidatie. Je houdt bij hoeveel energie je kunt opwekken met je benen. Ideaal als je je revalidatieproces moet bijhouden aan de hand van data.

Een aantal specificaties:

 • 4 gebruikersprofielen beschikbaar
 • Compatibel met verschillende fitnessapps
 • Handige tablethouder
 • Interactieve trainingen met je vrienden

Al met al een mooie hometrainer voor een goede prijs.
Assault Airbike – Hometrainer tot 220 cm

assault airbike

De Assault Airbike is naar mijn weten de enige hometrainer met een maximale lengte van 220cm. Deze hometrainer heeft ook iets weg van een crosstrainer.

Met de hometrainer kun je niet alleen je benen, maar ook je armen trainen. Een onorthodoxe oplossing misschien als je het product vergelijkt met andere hometrainers.

Toch staat de Airbike genoteerd als hometrainer, waardoor hij goed in deze lijst past!

Een aantal specificaties:

 • Personaliseerbaar trainingsprogramma
 • Sporten met luchtweerstand
 • Hartslagsensor met borstband
 • Oneindig veel weerstandsniveaus

Voor écht lange mensen is de Assault Airbike een geweldige oplossing. Het is een degelijk apparaat met een fijn gebruik.
Is een hometrainer geschikt voor lange mensen?

hometrainer lange mensen

Wij denken dat de hometrainer een zeer toegankelijk sportapparaat is. Ook voor lange mensen zijn er genoeg hometrainers beschikbaar die jouw lengte aankunnen.

Wij hopen dat dit artikel jouw heeft kunnen helpen bij het maken van een keuze.

Als je toch niet overtuigd bent van onze keuze, geen stress. Het internet helpt je met het vinden van de juiste hometrainer. Lees reviews van andere gebruikers en maak je conclusies.

Veel succes met sporten!

De voor- en nadelen van een hometrainer voor lange mensen

Natuurlijk heeft elke manier van sporten zijn voordelen en nadelen. Al vind ik zelf dat sporten met een hometrainer vooral voordelen met zich mee brengt.

Ik train al lange tijd op een hometrainer en vind het een fijne manier van sporten.

Waarom hometrainers zo’n goede manier van sporten zijn

hometrainer zware mensen

Een hometrainer verlaagt bij veel sporters de drempel om wat te gaan doen. Het apparaat staat namelijk altijd in de buurt als je thuis ben. Ideaal als je niet makkelijk naar buiten kunt door bijvoorbeeld jonge kinderen.

De hometrainer heeft daarnaast een lage impact op je gewrichten. Ideaal als je op leeftijd bent of moet revalideren. Dankzij constructie krijg je minder schokken te verduren dan bijvoorbeeld op een loopband.

Zeker als je lang bent is de kans op blessures wat groter. Een hometrainer voorkomt die blessures eerder dan andere cardio apparaten.

De nadelen van een hometrainer als langer persoon

De nadelen aan sporten met een hometrainer zijn misschien niet eens nadelen te noemen. Het ligt helemaal aan wat je zelf fijn vindt.

Je zou kunnen zeggen dat het er voor zorgt dat je minder naar buiten gaan, maar dat heb je zelf in de hand.

Verder neemt de hometrainer wat ruimte in beslag. Mocht je een lege ruimte hebben in je huis (garage, zolder) is dit geen probleem. Meestal zijn dat plekken waar andere mensen toch niet zo vaak komen.

Fietsen is een uitstekende bewegingsvorm voor langere personen. Als je een geschikte hometrainer voor lange mensen koopt zijn er dus weinig nadelen te benoemen.

Relevante artikelen:

Hometrainers voor zware mensen

roeitrainers voor lange mensen

Zitfiets hometrainer