Hometrainer met Bluetooth: Top 3, Koopgids & Tips

Ben jij op zoek naar een hometrainer met bluetooth? Dan heb je vast al heel wat verschillende hometrainers met bluetooth voorbij zien komen.

Het is lastig om te bepalen welke hometrainer de beste is. Daarom heb ik onderzoek gedaan naar de beste hometrainers van dit moment.

Verder lees je in dit artikel meer over de mogelijkheden van de hometrainer met bluetooth. Ook vind je in dit artikel aandachtspunten bij het kopen van deze hometrainer.

Bluetooth hometrainer kopen? Top 3 Hometrainers met bluetooth

De top 3 beste hometrainers met bluetooth van dit moment vind je hieronder.

Deze lijst is allereerst gebaseerd op het aantal positieve reviews van gebruikers. Daarnaast is er gekeken naar de algehele kwaliteit van de producten, waarbij de specificaties zijn meegenomen.

Eén ding is zeker, deze drie hometrainers met bluetooth zijn sowieso een goede keuze!

1. VirtuFit iConsole HTR 2.1

VirtuFit iConsole HTR 2.1 Ergometer Hometrainer

De iConsole HTR 2.1 van VirtuFit is de beste hometrainer met bluetooth. Dit fitnessproduct krijgt namelijk enorm positieve reviews van gebruikers. Daarom kun je deze hometrainer met bluetooth ook in veel sportscholen vinden.

Allereerst heeft deze mooie hometrainer maar liefst 24 trainingsprogramma’s. Ook heeft deze hometrainer met bluetooth 32 verschillende weerstandsniveaus.

Hierdoor wordt je training nooit saai en word je constant uitgedaagd!

Verder is deze hometrainer met bluetooth geschikt voor zowel beginners als ervaren sporters. Dankzij de handige statistieken op de display is de hometrainer namelijk makkelijk te begrijpen.

Tenslotte kun je deze hometrainer koppelen met een aantal fitness apps.
2. FitBike Ride 5 iPlus

De FitBike Ride 5 iPlus is een fantastische hometrainer met bluetooth. Deze hometrainer wordt niet voor niets gewaardeerd door experts en gebruikers.

Allereerst is deze hometrainer geschikt voor elk type sporter. Het maximale draaggewicht is namelijk 150 kilo. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld sporters met overgewicht die willen afvallen deze hometrainer gebruiken.

Verder zorgen de 24 weerstanden ervoor dat je uitdagend kunt trainen. Hierbij kun je erg gemakkelijk stapsgewijs het niveau verhogen.

Tenslotte kun je tijdens het sporten op het display statistieken bijhouden. Zo kun je je hartslag, calorieverbruik en trainingstijd aflezen. Hierdoor ben jij altijd op de hoogte van je voortgang.
3. Schwinn 570U

schwinn 570U hometrainer bluetooth

De Schwinn 570U is een geweldige hometrainer met bluetooth voor fanatieke thuissporters. Deze hometrainer is namelijk gemaakt om thuis elke dag intensief mee te kunnen trainen. Veel sporters zijn daarom erg te spreken over dit fitnessartikel.

Allereerst heeft deze hometrainer een ingebouwde ventilator. Hierdoor kun jij jezelf tijdens lange intensieve trainingen gemakkelijk afkoelen. De ventilator bevat 3 verschillende standen. Zo kun jij bij iedere training het hoofd koel houden!

Ook als ervaren sporter kun je uitdagend trainen met deze hometrainer Het product heeft namelijk 25 weerstanden en 29 trainingsprogramma’s. Trainen op deze hometrainer met bluetooth is dus nooit saai!
Waarom een hometrainer met bluetooth aanschaffen?

Elke sporter kan een hometrainer met bluetooth gebruiken voor een uitdagende work-out.

Overigens kun je ook een gewone hometrainer gebruiken om uitdagend te trainen. Toch zijn er specifieke redenen waarom veel sporters liever trainen op de hometrainer met bluetooth.

De belangrijkste redenen voor het trainen op een hometrainer met bluetooth vind je hieronder.

Fitness apps koppelen met de hometrainer

De belangrijkste reden dat mensen de hometrainer met bluetooth gebruiken is de koppeling met apps. Je hometrainer koppelen met een fitness app zorgt namelijk voor een nog betere sportervaring.

Zo kun je verschillende leuke extra trainingsprogramma’s volgen via de fitness apps. Je kunt bijvoorbeeld je hometrainer met Zwift koppelen en hiermee virtuele routes ‘fietsen’.

De koppeling met een fitness applicatie zorg er dus voor dat trainingen nooit saai worden!

Muziek luisteren tijdens het sporten

hometrainer muziek luisteren bluetooth

Veel sporters luisteren graag naar muziek tijdens het sporten. Echter gebeurt het vaak dat je oortjes tijdens het sporten uitvallen of dat je draadloze koptelefoon ineens leeg is.

Het is dan erg fijn dat je je telefoon direct kunt koppelen met de hometrainer. Op die manier kun je muziek luisteren via de boxen van de hometrainer met bluetooth.

Als je een hometrainer met tablethouder koopt kun je zelfs films kijken tijdens het sporten. Het geluid van de film of serie komt dan via bluetooth gewoon uit de hometrainer.

Bereikbaar tijdens het sporten

Mensen die tijdens hun werk graag willen sporten gebruiken het liefst een hometrainer met bluetooth. Door de bluetooth koppeling zijn ze namelijk nog steeds makkelijk te bereiken. Je kunt namelijk gewoon hands free bellen tijdens het fietsen.

Als je wordt gebeld kun je op het display van je hometrainer gemakkelijk opnemen. Na het opnemen kun je meteen terug gaan naar het scherm met je sportstatistieken.

Hierdoor laat de hometrainer met scherm nog steeds je voortgang zien tijdens het bellen.

Hometrainer met bluetooth kopen: Tips en aandachtspunten

Als je een hometrainer met bluetooth koopt moet je op een aantal dingen letten. Hierdoor voorkom je dat je een product koopt wat tegenvalt. Je wilt natuurlijk het beste van het beste kopen als je thuis gaat sporten!

Uitdagend trainen

Hometrainer scherm afvallen

Allereerst is het belangrijk om na te gaan hoe uitdagend je wilt trainen. De beste hometrainers beschikken over een uitdagende hoeveelheid weerstanden en trainingsprogramma’s.

Wil je alleen rustige trainingen gaan volgen? Dan hoef je geen hometrainer met veel verschillende mogelijkheden te kopen.

Desondanks wordt het aangeraden om altijd een hometrainer met bluetooth te kopen met uitdagende mogelijkheden.

Op een gegeven moment behaal je namelijk een bepaald niveau in je trainingen. Als je niet meer uitgedaagd wordt zullen de trainingen saai worden.

Geschikt voor in huis

VirtuFit iConsole HTR 2.1 hometrainer ergometer voordelen

De meeste hometrainers met bluetooth zijn geschikt voor in huis. Toch is het belangrijk om dit altijd even te checken. Zo voorkom je overlast voor je huisgenoten en buren.

Allereerst is het belangrijk om te checken hoe geruisloos de hometrainer met bluetooth is. Meestal staat dit in de omschrijving van het desbetreffende product beschreven.

Hoe stiller de hometrainer met bluetooth is, hoe fijner deze is om thuis te gebruiken.

Heb je weinig ruimte in je huis? Dan wil je geen hometrainer met bluetooth kopen die enorm groot is. Het is daarom belangrijk om te controleren hoe groot een product is.

Conclusie over de hometrainer met bluetooth

Een hometrainer met bluetooth is een geweldige manier om je trainingen een upgrade te geven. Dankzij de koppeling met bijvoorbeeld fitness apps is geen enkele training nog saai.

Ik kan daarom iedereen aanraden een hometrainer met bluetooth te gebruiken.

Wil je nog meer kwalitatieve hometrainers met bluetooth bekijken voordat je overgaat tot de aankoop? Neem dan een kijkje bij onderstaande webshops: