Hometrainer met routes kopen? De beste hometrainers met app

Wil jij fietsen op de hometrainer nog leuker en uitdagender maken? Dan is een hometrainer met apps iets voor jou. Op deze hometrainers kun je namelijk fietsroutes in een applicatie openen en volgen.

Zo’n hometrainer met routes om te fietsen is dus erg handig en interactief. Maar wat zijn nu de beste hometrainers met app? Dat lees je in dit artikel.

Verder lees je voor wie zo’n hometrainer met fietsroute eigenlijk geschikt is. Daarnaast lees je meer over de voordelen van trainen met een hometrainer met routes.

Top 3 hometrainers met routes

Er zijn nogal wat hometrainers met routes online te vinden. Daardoor is het lastig om de juiste variant voor jou te vinden.

Hieronder vind je de top 3 hometrainers met routes die je zonder zorgen kunt kopen.

1. Flow Fitness Pro UB5i

flow fitness UB5i upright bike

De Flow Fitness Pro UB5i is een geweldige hometrainer met app koppeling. Op deze hometrainer kun je namelijk verschillende fietsroutes volgen via een applicatie.

Allereerst kun je deze hometrainer eenvoudig met je telefoon, tablet of tv koppelen. Zo kun je de fietsroutes eenvoudig op een scherm volgen. Hierdoor wordt je training op de hometrainer interactiever en leuker gemaakt.

Verder is deze hometrainer met app koppeling ook erg uitdagend. Je kunt namelijk op 32 weerstandsniveaus trainen. Ook kun je van tevoren meer dan 20 trainingsprogramma’s instellen, waarmee je je training varieert.

Tenslotte is deze hometrainer met routes ook geschikt voor professionals.
2. FitBike Ride 6 iPlus

Fitbike Ride 6 iPlus hometrainer

De FitBike Ride 6 iPlus is een hometrainer met routes die vooral door thuissporters wordt gebruikt. Deze uitdagende hometrainer met app is te koppelen met verschillende virtuele fietsapplicaties.

Allereerst kun je deze hometrainer koppelen met je telefoon, tablet of televisie. Op die manier kun je fietsroutes streamen op een scherm. Hierdoor kun je tijdens het trainen een virtuele route volgen.

Ook kun je dankzij de 16 weerstandsniveaus erg uitdagend trainen op deze hometrainer met app. Om je training te variëren kun je daarnaast 16 verschillende trainingsprogramma’s gebruiken.

Het ingebouwde scherm geeft je tenslotte de mogelijkheid om verschillende trainingsstatistieken bij te houden.
3. FitBike Ride 5 iPlus

FitBike Ride 5 hometrainer

De FitBike Ride 5 iPlus is het kleine broertje van de Ride 6 iPlus. Dat maakt deze hometrainer met routes echter niet minder geschikt voor virtuele fietsroutes. Deze hometrainer is namelijk ontzettend populair onder thuissporters.

De Ride iPlus heeft allereerst 24 uitdagende weerstanden waarop je kunt trainen. Hierdoor kun je je trainingsniveau tijdens het volgen van fietsroutes flink verbeteren.

Daarnaast kun je je trainingen variëren dankzij de 19 trainingsprogramma’s van deze hometrainer met app. Geen enkele training op deze hometrainer met routes is dus saai.

Tenslotte is ook deze hometrainer eenvoudig te koppelen met je eigen tv-scherm, telefoon of tablet.
Voor wie is een hometrainer met app geschikt?

De hometrainer met app is in principe geschikt voor ieder type sporter. Sommige sporters hebben nu eenmaal meer aan virtueel fietsen op een hometrainer met app.

Hieronder vind je de beste manieren om gebruik te maken van een hometrainer met routes.

Interactief trainen om af te vallen

Allereerst kun je met de hometrainer met routes op een leuke manier gewicht verliezen. Het gebruiken van een hometrainer app helpt je namelijk met effectief afvallen.

Omdat je virtuele fietsroutes kunt volgen worden je trainingen een stuk leuker. Hierdoor wordt het makkelijker om een training op de hometrainer met app vol te houden. Je zult namelijk minder bezig zijn met je vermoeidheid tijdens de training.

Ook kun je de hometrainer met routes instellen op een speciale ‘afvalmodus’. Dit zijn interactieve routes die bedoeld zijn om effectief calorieën te verbranden.

Deze routes zijn erg intensief, waardoor je meer calorieën verbrandt tijdens een training.

Dankzij fietsen op een hometrainer met app verbrand je 700 tot 800 calorieën per uur.

Verbeter je conditie dankzij de virtuele fietsroutes

Hometrainer Zwift training

Ook kun je je conditie flink verbeteren op een hometrainer met routes. Er zijn namelijk verschillende routes die je kunt volgen die gefocust zijn op je conditie.

Deze routes bevatten bijvoorbeeld intervaltrainingen, waarmee je effectief je uithoudingsvermogen traint. Tijdens zo’n intervaltraining wissel je intensieve en rustige fietsmomenten met elkaar af.

Ook kun je de fietsroutes op een hometrainer gebruiken voor duurtrainingen. Tijdens een duurtraining fiets je lange afstanden op een rustiger tempo. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een lange virtuele fietsroute door de bergen.

Al na enkele trainingen zul je merken dat je conditie met sprongen vooruit is gegaan.

Welke apps kan ik allemaal gebruiken op een hometrainer met routes?

Er zijn verschillende applicaties die je kunt gebruiken op een hometrainer met routes. De meeste van deze applicaties kun je eenvoudig op je telefoon of tablet downloaden.

Hierna kun je de telefoon of tablet bijvoorbeeld op een hometrainer met tablethouder plaatsen. De tablethouder zorgt ervoor dat jij de route tijdens het fietsen eenvoudig kunt volgen.

Hieronder een overzicht van de soorten applicaties met fietsroutes voor de hometrainer.

Realistische fietsroutes volgen

Kinomap virtuele fietsroutes

Allereerst kun je gebruik maken van applicaties die bestaande fietsroutes in je woonkamer kunnen afspelen. Dit zijn fietsroutes die in het echt door sporters zijn opgenomen. Een voorbeeld van een applicatie met realistische fietsroutes is Kinomap.

Deze fietsroutes, bijvoorbeeld door de Zwitserse Alpen, kun jij gemakkelijk vanuit huis volgen. Hierdoor is fietsen op de hometrainer met app bijna even realistisch als het echte werk.

Fictieve fietsroutes volgen met een virtueel karakter

Zwift hometrainer app

Er zijn ook hometrainer applicaties die gebruik maken van fictieve virtuele routes. Een hometrainer met Zwift bevat bijvoorbeeld verschillende leuke en uitdagende fictieve fietsroutes.

In dit type applicatie kun je je eigen karakter door een virtuele route zien fietsen. Je volgt je eigen personage door verschillende fietsroutes en landschappen. Hierbij kun je dezelfde route meerdere malen fietsen en je eigen records verbreken.

Fietsen op een hometrainer wordt door de app zo nog leuker en uitdagender.

Hometrainer met routes gebruiken – Conclusie en advies

Fietsen op een hometrainer met scherm heeft enorm veel voordelen. Het grootste voordeel is dat je trainingen makkelijker vol te houden zijn. Het lijkt namelijk net alsof je echt aan het fietsen bent.

Verder is fietsen op een hometrainer met routes erg goed voor je algehele gezondheid. Je valt namelijk sneller af en je conditie wordt ook een stuk beter.

Gebruik jij nu een gewone hometrainer of wil je eens op een hometrainer gaan trainen? Dan raad ik je aan om een hometrainer met routes te gebruiken!