Hometrainer met scherm kopen? Top 5 en aandachtspunten

Wil jij een hometrainer met scherm kopen? In dit artikel lees je alles over hometrainers met een tv scherm. Ook lees je meer over de aandachtspunten als je een hometrainer fiets met beeldscherm koopt.

Tenslotte beantwoord ik de meest gestelde vragen van mensen die een hometrainer met scherm willen. Zo weet jij na dit artikel welke hometrainers met scherm jij het beste kunt kopen!

Hometrainer met scherm kopen? De Top 5

Er zijn nogal wat hometrainers met scherm te vinden. Dat maakt het lastig om de juiste hometrainer met tv scherm te kopen.

Gelukkig is er online genoeg te vinden over hometrainer fietsen met tv scherm.

Deze 5 hometrainers met scherm zijn het best getest. Ook hebben deze producten de meeste positieve reviews en zijn ze dus erg populair.

1. Flow Fitness – Perform B5s

Flow Fitness Perform B5s Hometrainer scherm

Deze hometrainer met scherm van Flow Fitness is een fantastisch product.

Deze luxe hometrainer wordt namelijk veel door professionele sporters gebruikt. Ook thuissporters gebruiken deze hometrainer met scherm overigens graag.

Het scherm van deze hometrainer is ideaal om statistieken bij te houden tijdens het sporten. Ook kun je verschillende apps op dit handige scherm gebruiken. Hierdoor kun jij tijdens het sporten series kijken op Netflix of muziek luisteren op Spotify.

Tenslotte kun je op deze hometrainer met tv scherm ook uitdagend trainen. Dankzij de 19 trainingsprogramma’s is geen enkele training hetzelfde. Zo houd jij je trainingen leuk en gevarieerd.
2. VirtuFit – iConsole HTR 2.1 Ergometer Hometrainer

VirtuFit iConsole HTR 2.1 Ergometer Hometrainer

Deze fiets met beeldscherm van VirtuFit is een mooi product om gevarieerd op te trainen. Het beeldscherm van deze hometrainer laat namelijk verschillende statistieken en trainingsvormen zien.

Ook kun je op deze hometrainer met scherm verschillende trainingsprogramma’s instellen.

Ook kun je deze hometrainer fiets met beeldscherm koppelen aan verschillende apps. Hierdoor kun je films en series kijken op Netflix of muziek luisteren op Spotify.

Deze hometrainer met scherm kun je ook koppelen aan je televisie. Hierdoor kun je interactieve trainingen volgen op een groot scherm. Ook kun je op die manier tegelijkertijd statistieken bijhouden op het scherm van je hometrainer.
3. VirtuFit – HTR 2.0 Hometrainer

VirtuFit HTR 2.0 Ergometer Hometrainer

De VirtuFit HTR 2.0 Hometrainer met scherm is een geweldig fitnessapparaat voor thuis. Deze hometrainer kun je namelijk zonder geluidsoverlast gebruiken. Dit maakt de VirtuFit HTR 2.0 de perfecte fiets voor binnen.

Het scherm van deze luxe hometrainer is allereerst ideaal om je progressie bij te houden. Zo kun je gemakkelijk de tijd, de fietsafstand en je calorieverbruik bijhouden.

Verder kun je met deze hometrainer met scherm verschillende trainingsprogramma’s volgen. Deze hometrainer fiets met beeldscherm heeft namelijk 14 uitdagende voorgeprogrammeerde trainingen die je kunt volgen.

Tenslotte kun je dankzij de tablethouder ook een extra scherm gebruiken tijdens je training.
4. Gymost – Turbo B11

Hometrainer Gymost Turbo B11

De Gymost Turbo B11 is een fijn product om thuis te gebruiken.

Deze hometrainer wekt namelijk zelf stroom op voor het display en de ingebouwde hartslagmeter. Op die manier kun je deze hometrainer met scherm overal neerzetten.

Dankzij de tablethouder kun je tijdens het sporten een extra scherm gebruiken. Op dit scherm kun je bijvoorbeeld je favoriete serie of film aanzetten.

Ook kun je bijvoorbeeld dankzij een sportapp een interactieve training volgen op de tablet.

Overigens heeft deze hometrainer met scherm ook een aantal uitdagende trainingsprogramma’s. Hierdoor kun jij gevarieerd en intensief trainen op deze hometrainer fiets met beeldscherm.
5. Fitbike – Ride 5 iPlus

De FitBike Ride 5 iPlus is een geweldige hometrainer met scherm. Deze hometrainer met display kun je namelijk eenvoudig koppelen aan je tv. Veel sporters gebruiken deze hometrainer met tv scherm daarom thuis.

Allereerst kun je met deze hometrainer met scherm uitdagend trainen. De 24 weerstanden en 19 trainingsprogramma’s zorgen namelijk voor veel mogelijkheden. Je kunt je niveau stapsgewijs opbouwen en zo je workout een upgrade geven!

Verder is deze hometrainer een geweldig product om films mee te kijken tijdens het sporten. De koppeling met je tv maakt het eenvoudig om bijvoorbeeld Netflix en YouTube te gebruiken.
Waar kan ik een hometrainer fiets met scherm voor gebruiken?

Je kunt de hometrainer met scherm voor verschillende sportieve doeleinden gebruiken. Daarom is dit fitness apparaat zo populair onder mensen die graag thuis sporten.

Hieronder vind je de belangrijkste redenen waarom mensen een hometrainer met scherm gebruiken.

Afvallen op een fiets met beeldscherm

Allereerst gebruiken veel mensen de hometrainer met scherm om af te vallen. Je kunt dankzij het gebruik van een hometrainer namelijk enorm effectief vet verbranden.

Op een hometrainer verbrand je in een uur fietsen namelijk 700 tot 800 calorieën.

Als je elke dag een half uur fietst kun je wekelijks een halve kilo afvallen. Uiteraard is het wel belangrijk om naast het trainen ook gezond te eten. Dit maakt het afvallen namelijk een stuk makkelijker.

Een betere conditie opbouwen

intervaltraining hometrainer

Je kunt de hometrainer met beeldscherm ook gebruiken om je conditie te verbeteren. Om je conditie te trainen wil je wel een hometrainer kopen met meerdere trainingsprogramma’s.

De trainingsprogramma’s van de hometrainer maken de trainingen namelijk zwaarder en uitdagender. Hoe zwaarder je het maakt voor jezelf, hoe beter je conditie zal worden.

Je zult na een aantal weken al merken dat je conditie met sprongen vooruit gaat!

Belangrijke aandachtspunten als je een hometrainer met scherm koopt

Als je een hometrainer met scherm koopt moet je een aantal aandachtspunten in acht nemen. Zo voorkom je dat je een hometrainer koopt die niet bij jouw wensen past.

Let dus op de volgende punten als je een hometrainer met scherm koopt.

De mogelijkheden van de hometrainer met scherm

Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met de mogelijkheden van de hometrainer. Je wilt namelijk een hometrainer kopen die genoeg uitdagende mogelijkheden heeft voor jouw sportieve ambities.

Wil je gevarieerd en uitdagend kunnen trainen, dan is het bijvoorbeeld belangrijk dat je een goede hometrainer met beeldscherm en software koopt.

Een goede hometrainer met software bevat namelijk uitdagende mogelijkheden die jouw trainingsniveau zullen verhogen.

Wil je iets minder uitdagend trainen, maar wel een hometrainer met scherm kopen? Dan is een goede hometrainer met tablet houder een mooie oplossing. Je kunt dan namelijk gewoon je eigen scherm koppelen met de hometrainer.

Koppeling met tv scherm

Hometrainer Zwift training

Veel sporters vinden het belangrijk dat zij hun hometrainer met een tv scherm kunnen koppelen. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je houdt van virtueel fietsen. Door je hometrainer te koppelen aan je tv kun je namelijk interactieve fietstrainingen volgen.

Ook kun je de hometrainer koppelen aan je tv om films en series te kijken. Veel sporters vinden dit fijn, omdat het de trainingen minder saai maakt.

Ga bijvoorbeeld dagelijks een aflevering van je serie kijken tijdens het fietsen. Je zult gegarandeerd langer kunnen trainen en daardoor fitter worden.

Een fitness app gebruiken

Verder vinden veel sporters het fijn om hometrainer applicaties te gebruiken op hun hometrainer. Deze applicaties helpen je namelijk om je trainingen uitdagend te houden.

Ook kun je de fitness apps gebruiken om je progressie vast te leggen.

Het is meestal belangrijk om een hometrainer met bluetooth te hebben. Daardoor kun je de fitness app namelijk gemakkelijker koppelen aan je hometrainer.

Ook kun je bluetooth gebruiken om sportresultaten vanuit de hometrainer op je telefoon te zetten.

Waar te koop?

Bekijk het aanbod aan hometrainers met scherm bij onderstaande aanbieders:
Veelgestelde vragen

Zijn er alternatieve fitness producten die ik kan kopen die ook een scherm hebben?

Er zijn veel alternatieve fitness apparaten die ook een scherm hebben. Als je bijvoorbeeld liever gaat hardlopen kun je een loopband met scherm kopen. Verder kun je bijvoorbeeld ook een roeimachine met scherm of stairclimber met scherm kopen. Er zijn dus genoeg mogelijkheden!

Welke fitness apps kan ik gebruiken op een hometrainer met scherm?

Er zijn verschillende applicaties die je aan een hometrainer met scherm kunt koppelen. Zo kun je de meeste hometrainers koppelen aan applicaties zoals iFit en Kinomap. Het liefst willen sporters echter hun hometrainer met Zwift kunnen koppelen. Deze fitness app is namelijk één van de beste interactieve fitness apps van het moment.

Wat is het verschil tussen een spinningfiets en een hometrainer met scherm?

Veel mensen vinden het lastig om het verschil te zien tussen deze twee fitnessproducten. Een spinningfiets met scherm is echter gebouwd voor actievere sportvormen. De spinningfiets lijkt bijvoorbeeld op een wielrenfiets en de hometrainer lijkt op een normale fiets.