Hometrainer voor zware mensen (120 kg tot 150 kg)

Een hometrainer is een ideaal cardio apparaat om je conditie mee op peil te houden. Ook kun je dit product goed gebruiken om af te vallen.

Het is niet voor niets één van de meest gebruikte fitnessapparaten voor thuis.

Toch kan een hometrainer voor zware mensen lastig zijn om te vinden. Misschien is een hometrainer tot 150 kg bijvoorbeeld niet sterk genoeg en heb je een sterkere nodig.

Gelukkig bestaan er ook hometrainers tot 200 kg of meer.

In dit artikel zetten wij een aantal artikelen op een rijtje. Ook laten we ons eigen favoriete model zien. Wij hopen dat jij met behulp van dit artikel het juiste product voor jou kan kiezen.

Onze top 5 hometrainers voor zware mensen

De standaard hometrainers zijn meestal gemaakt voor mensen tot maximaal 120 kilo. Let daar dus op als je gewicht daar boven zit!

Alle hometrainers in dit lijstje zijn gemaakt voor zware mensen. Dat betekent dat ieder model een gewicht vanaf 130 kg kan dragen.

1. Hometrainer tot 130 kg – Flow Fitness Stelvio

flow fitness stelvio

De Flow Fitness Stelvio is een ideaal instapgewicht voor mensen die willen afvallen. Dankzij de maximale draagkracht van 130 kilo kunnen de meeste mensen deze wel gebruiker.

Deze hometrainer zit dus in het onderste regiment van hometrainers voor zware mensen.

Dankzij het uitgebreide aanbod aan trainingsprogramma’s (20) kun je een eind komen met dit product. Je workout wordt elke keer weer uitdagend door de trainingsstanden en weerstandsniveaus.

Een aantal specificaties:

 • 32 weerstandsniveaus
 • Te verbinden met verschillende fitnessapps
 • Hartslagsensor
 • Uitgebreid display + tablethouder

Voor de starter een geweldig apparaat, maar voor de ervaren sporter ook zeer bruikbaar.


2. Hometrainer tot 150 kg – VirtuFit EasyFit Hometrainer

virtufit easy fit hometrainer

Deze hometrainer met 8 trainingsniveaus is een erg standaard model voor een beginner. De magneetweerstand maakt de EasyFit een geluidloos sportproduct.

Voor de wat meer ervaren sporter is deze hometrainer niet geschikt. Als je uitdagendere sessies zoekt kun je beter een hometrainer mét trainingsprogramma’s kiezen.

Toch staat dit product hoog aangeschreven onder de casual sporter.

Op de VirtuFit EasyFit kun je de volgende informatie ontvangen tijdens je workout:

 • Tijd, snelheid en afstand
 • Hartslag met handsensoren
 • Calorieverbranding
 • Body Mass Index (BMI)

Al met al een standaard hometrainer van goede kwaliteit. Geschikt voor de beginnende sporter die niet te uitdagend wil bewegen.


3. Hometrainer tot 180 kg – LifeSpan Fitness Hometrainer Upright Bike C3i

Lifespan Fitness hometrainer

De LifeSpan Fitness Bike C3i is een superproduct voor beginners en ervaren sporters. Bijna iedereen kan gebruik maken van dit product, dankzij een maximaal gewicht van 180 kilo.

Met 21 trainingsprogramma’s en 21 weerstanden kun je met deze hometrainer uitdagend trainen.

Varieer iedere training en daag jezelf uit om nóg betere resultaten te boeken. Deze hometrainer is daarbij je beste vriend.

Waarom de LifeSpan C3i zo goed bevalt:

 • Hartslagmeter met handsensoren
 • Geluidloze magneetweerstand
 • Tablethouder met connectiemogelijkheden
 • Handige trainingsinformatie op je display

Eén van de beste hometrainers op de markt. Of je nu net begint of al langer sport.


4. Hometrainer tot 200 kg – Nohrd Bike

Nohrd bike hometrainer zware mensen

Er zijn weinig hometrainers die een gewicht van 200 kilo kunnen dragen. Toch hebben we er één gevonden die dit claimt te kunnen.

De Nohrd Bike heeft een stalen constructie, afgewerkt met hout.

Deze hometrainer is bedoeld voor sporters van alle niveaus. Dankzij de stevige afwerking kun je op deze hometrainer de hoogste intensiteit behalen.

Topsporters maken graag gebruik van dit apparaat.

Een aantal specificaties op een rijtje:

 • Verstelbaar zadel en stuur
 • Geruisloze magneetweerstand
 • Tablethouder
 • Oneindige weerstandsniveaus

Trainingsprogramma’s zul je zelf moeten opzoeken op je tablet. De hometrainer heeft helaas geen display. Je investeert dus vooral in het maximale draaggewicht.


5. Hometrainer tot 150 kg – Tunturi FitCycle 50i Ergometer

Tunturi Fitcycle 50i zware mensen

De Tunturi FitCycle 50i is volgens ons een van de beste hometrainers op de markt. Reviews van gebruikers beamen deze mening.

Met 20 programma’s en 32 weerstandsniveaus is dit een uitdagende en gevarieerde hometrainer. Ook kun je jezelf verder uitdagen door gebruik te maken van de interactieve iConsole app.

Wat deze hometrainer nog meer te bieden heeft:

 • Hartslagsensor met handsensoren
 • LCD scherm met essentiële trainingsinformatie
 • Ergometer voor revalidatie

Al met al is dit een fantastisch product.

Voor starters makkelijk hanteerbaar en voor ervaren sporters uitdagend genoeg om jaren op te trainen.


Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een hometrainer voor zware mensen

afvallen hometrainer

Het belangrijkste onderdeel om op te letten is natuurlijk het maximale draaggewicht en je lengte. Niet elke hometrainer is geschikt voor lange mensen of zware mensen.

De modellen die hierboven beschreven staan, zijn geschikt voor vrijwel ieder persoon. Ongeacht de lengte of gewicht.

Verder is het belangrijk om te weten voor welk doeleinde je de hometrainer wilt gebruiken. Zoek de hometrainer die past bij de intensiteit waar jij mee wilt trainen.

In de specificaties staat bijna altijd aangegeven voor welke intensiteit het product is gemaakt.

Hou ook rekening met de ruimte die je beschikbaar hebt. Sommige hometrainers zijn compacter dan de ander. Je wil niet dat de hometrainer te veel ruimte in beslag neemt.

Een ligfiets hometrainer is bijvoorbeeld vrij fors. Maar er zijn ook genoeg inklapbare en compacte hometrainers op de markt. Helaas zijn kleine hometrainers vaak wel minder geschikt voor zwaardere personen.

Voordelen van afvallen met een hometrainer als zwaar persoon

Aan afvallen met een hometrainer zitten veel voordelen. Je kunt je eigen tempo bepalen. Dit kan tijdens je workout en in zijn totaliteit tijdens het afvallen zelf. Ook kun je gaandeweg je conditie naar een nieuw level tillen.

Conditietraining

conditie hometrainer

Door intensief te trainen voor langere periode zul je je conditie flink verbeteren. Zeker als je een hometrainer kiest met trainingsprogramma’s.

Je zult na de eerste paar weken al een verschil merken in je conditie.

De hometrainer is ideaal voor mensen die merken dat ze snel buiten adem zijn. Bijvoorbeeld rokers of hevige drinkers kunnen hun eerste stappen naar een gezonde conditie ermee zetten.

Op lange termijn is een goede conditie erg belangrijk. Hier bekijk je meer informatie over conditie opbouwen met een hometrainer.

Calorieën verbranden met een hometrainer

Trainen op een hometrainer is een zeer effectieve manier om af te vallen.

Je calorieverbranding wordt flink gestimuleerd tijdens het sporten op een hometrainer. Daardoor is afvallen met een hometrainer erg populair.

Laten we uitgaan van het gewicht van een persoon van 100 tot 120 kilo. In een half uur kunnen zij wel liefst 450-500 calorieën verbranden. Dat is bijna een hele avondmaaltijd!

Effectief kun je de hometrainer dus zeker noemen.

Natuurlijk ligt het er ook aan hoe intensief je traint. Op de hometrainer zit 9 van de 10 keer een systeem dat je verbruik bijhoudt. Daardoor kun jij gecontroleerd sporten, afvallen en gezonder gaan leven. Ook kun je een hometrainer trainingsschema volgen voor meer resultaat.

Is een hometrainer geschikt voor een zwaarder persoon?

hometrainer zware mensen

Dan rest natuurlijk nog een belangrijke vraag. Is een hometrainer wat voor jou? Wij denken van wel, omdat volgens ons iedereen gebruik kan maken van een hometrainer.

Er zijn natuurlijk nog meer manieren om te trainen. Denk bijvoorbeeld aan een loopband of roeimachine. Ook krachtsport is een goede manier om fit te blijven.

Wij denken dat de hometrainer voor iedere sporter een goede toevoeging is. De instap is vrij makkelijk en het gebruik spreekt eigenlijk redelijk voor zich.

Dus, wil jij je conditie verbeteren, afvallen of gewoon meer bewegen? Een hometrainer kan jou daar zeker bij helpen. Ook als je wat zwaarder bent dan de gemiddelde persoon.

Zoals je in dit artikel kunt lezen is er voor ieder gewicht wel een oplossing te vinden.

De workout op de hometrainer, een inkijkje in een training

Met een hometrainer kun je een rustige training doen, met relatief langzame bewegingen. Ook kun je intensieve intervaltrainingen doen.

Daarover krijg je wat meer informatie.

De intervaltraining wisselt zeer intensieve ‘runs’ af met rustmomenten. In een intervaltraining van een half uur train je 20 minuten intensief en 10 minuten rustig.

Dit wissel je af, bijvoorbeeld 2 minuten snel, 1 minuut langzaam en dat constant.

Probeer tijdens je workout ook je RPM te verhogen. RPM staat voor ‘Rotatie Per Minuut’, waarmee je de snelheid van het wiel berekent.

Hoe sneller de RPM, des te hoger je intensiteit. Bij een hoge intensiteit verbrand je meer.

Laat je niet gek maken door alle opzwepende verhalen online. Train lekker op je eigen tempo, dan houd je het langer vol. Zodra jij voelt dat je klaar bent voor een volgend niveau ga er dan voor!

Je kunt je training zo intensief maken als je zelf wilt. Ook als je in eerste instantie wat rustiger aan sport verbrand je calorieën. Bepaal je eigen tempo en voer deze over tijd lekker op.

Relevante artikelen:

Loopbanden voor zware mensen

Hometrainer voor revalideren