Houten loopband kopen? Dit zijn je opties!

Ben je op zoek naar een goede, houten loopband en wil je weten welke opties er zoal zijn? Dan ben je hier op de juiste plek.

In dit artikel nemen we je namelijk mee in de wereld van de unieke, houten loopband. Wat zijn de voordelen? Welke houten loopbanden zijn er?

Lees dus snel verder en vind het antwoord op al je vragen!

Welke loopbanden van hout zijn er?

Wil je niet zomaar de beste loopband voor thuis kopen, maar ga je voor een houten model? Op dit moment is er slechts één houten loopband op de markt. En dat is de Sprintbok loopband van Nohrd.

Nohrd Sprintbok

Sprintbok Nohrd houten loopband

Nohrd Sprintbok is een stijlvolle houten loopband met een prachtig design. Deze klassieke Sprintbok, winnaar van de designprijs ‘Concours Lépine’, presenteert zich met indrukwekkende nieuwe functies en onderscheidt zich van andere loopbanden door zijn slanke, gebogen vorm en elegante houten frame.

De handmatige loopband bestaat uit flexibele houten latten en een precisiekogellagertechniek, die uitsluitend wordt aangedreven door de benen van de gebruiker.

De Sprintbok van Nohrd kent geen snelheidslimieten en heeft geen instellingen nodig.

Van een comfortabele wandeling tot een volledige sprint: hardlopers kunnen hun tempo volledig bepalen op basis van hun persoonlijke loopcapaciteit!

Waarom een loopband van hout?

Misschien vraag je je af waarom je een houten loopband zou willen. Goede vraag! En wij hebben uiteraard het antwoord. Een houten loopband kent verschillende voordelen, we zetten ze hieronder op een rijtje.

Trainen op een houten loopband heeft een kleinere impact op de gewrichten

Het oppervlak bestaat namelijk uit schokabsorberende planken. Het is daarom een van de betere loopbanden voor zware mensen.

Je kunt op blote voeten trainen op een houten loopband

Dit maakt meer natuurlijke bewegingen mogelijk. Traditionele loopbanden zijn namelijk vreselijk om op te lopen zonder schoenen. Je krijgt blaren van de rubberen banden en de scherpe statische schokken.

Onderhoudsvrij toestel

Houten loopband Nohrd onderhoudsvrij

Een houten loopband is, net als een airrunner zonder motor, een onderhoudsvrij toestel.

Naast het regelmatig afstoffen hoeft er in vergelijking met conventionele loopbanden geen loopvlak gespannen en/of gesmeerd te worden.

Heeft een houten loopband nadelen?

Zoals je ziet heeft een houten loopband een hoop voordelen, maar nadelen zijn er natuurlijk ook. Nu heeft een houten loopband gelukkig maar weinig nadelen, maar er kunnen een aantal dingen zijn die je doen twijfelen om er een te kopen.

Ten eerste kan de prijs een nadeel zijn. Hoewel de luxe houten loopband de prijs meer dan waard is als het gaat om de kwaliteit dat het biedt, kunnen we ons voorstellen dat het toch een behoorlijke rib uit het lijf kan zijn voor velen. Een goedkope loopband is dan misschien een betere optie.

Ten tweede is de levertijd van een houten loopband aan de lange kant. Dit omdat hij volledig handgemaakt is en op bestelling wordt geproduceerd. De levertijd bedraagt doorgaans zo’n 10 weken.

Waarom zijn er zo weinig houten loopbanden?

Zoals je al hebt gemerkt zijn de opties voor het kopen van een houten loopband op dit moment niet enorm. In feite is er maar één op de markt te vinden.

Dit heeft te maken met het feit dat de productie van houten loopbanden geen machine, maar handwerk is. Het is echt ambachtelijk en duurzaam werk.

De verwachting is echter dat in de toekomst, net als houten roeimachines, steeds meer houten loopbanden zullen worden gemaakt.

Conclusie

Houten loopband Sprintbok

Als je een houten loopband wilt kopen heb je, feitelijk gezien, de keus uit één model. Dat is de Sprintbok loopband van Nohrd. Dit is de eerste en tot nu toe de enige houten loopband op de markt!

De voordelen van deze loopband zijn onder andere dat de impact op je gewrichten klein is, je er met blote voeten op kunt trainen en dat het bijna geen onderhoud nodig heeft.

Nadelen kunnen de prijs en de lange leverperiode zijn.

Al met al is de houten loopband een geweldige aanvulling op je thuistrainingen!