Illegale pre workout: Info, Gevaren & Alternatieven

Ben jij op zoek naar informatie over illegale pre workout? Dan is het lastig om kloppende en uitgebreide informatie te vinden.

Daarom lees je in dit artikel alles wat je moet weten over illegale pre workout. Allereerst lees je wat een pre workout illegaal maakt. Hierbij worden ook voorbeelden gegeven van bestanddelen die een pre workout illegaal maken.

Verder worden de gevaren van illegale pre workout behandeld. Zo weet jij na dit artikel alles over illegale pre workout supplementen!

Wat maakt een pre workout illegaal?

pre workout shake

Krachtige pre workout supplementen zijn natuurlijk niet meteen illegaal. Een sterke pre workout heeft juist veel voordelen in het behalen van sportieve prestaties. Er zijn echter verschillende dingen die pre workout illegaal kunnen maken.

Allereerst bevatten pre workout supplementen bijvoorbeeld gevaarlijke ingrediënten. Deze ingrediënten staan op de dopinglijst of ze zijn te weinig getest. Ook kan het zijn dat de bestanddelen überhaupt niet bekend staan als voedingsmiddel.

Verder is het illegaal om bepaalde stoffen in te hoge doseringen toe te voegen. Bepaalde werkzame stoffen zoals cafeïne kunnen gevaarlijk zijn in extreem hoge doseringen.

Zeker in combinatie met grote hoeveelheden andere stimulerende middelen kan een pre-workout illegaal worden verklaard.

Voorbeelden van illegale pre workout ingrediënten

Er zijn een aantal bestanddelen die veel voorkomen in illegale pre workout. Sommige van deze bestanddelen staan nog maar kort op de lijst met illegale middelen. Anderen zijn al enkele jaren illegaal.

De meest voorkomende illegale ingrediënten worden hieronder in detail beschreven.

DMAA pre workout

DMAA pre workout illegaal

Allereerst is DMAA pre workout al enige tijd illegaal in Nederland. Ook in veel andere landen is het gebruik van pre workout met DMAA illegaal.

DMAA is namelijk een bestanddeel dat grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Er zijn bijvoorbeeld gevallen bekend waar mensen hersenbloedingen kregen van DMAA pre workout. Ook vergroot DMAA de kans op hartfalen en andere levensbedreigende klachten.

DMAA staat bekend onder verschillende namen, waaronder methylhexanamine, geranamine en 1,3-dimethylamylamine. Als deze ingrediënten in je pre workout zitten, kun je het supplement beter laten staan.

Pre workout met efedrine

Efedrine is een middel dat vooral wordt gevonden in verschillende soorten planten. Het is dus een natuurlijk product. Toch staan producten met efedrine al enige tijd op de lijst met illegale middelen.

In eerste instantie werd efedrine gebruikt om bijvoorbeeld de eetlust te verlagen. Het middel was dus populair onder sporters die aan het droogtrainen waren.

Op een gegeven moment bleek echter dat het middel bij veel mensen vervelende gevolgen had. Zo kregen mensen last van migraine, extreme misselijkheid en zelfs hartklachten. Hierna is het middel op de lijst met verboden ingrediënten geplaatst

Wat zijn de gevaren van illegale pre workout?

Illegale pre workout heeft verschillende gevaren en bijwerkingen. Niet al deze gevaren van illegale pre workout zijn echter meteen merkbaar. Wel vergroten de illegale supplementen de kans op pre workout bijwerkingen.

Hieronder worden de grootste gevaren en bijwerkingen in detail benoemd.

Levensbedreigende bijwerkingen

illegale pre workout gevolgen

Allereerst heeft illegale pre workout een aantal levensbedreigende gevaren. Zeker van DMAA pre workout zijn veel ernstige voorbeelden te benoemen. Toch zorgen ook andere illegale pre workout supplementen over het algemeen voor deze gevaarlijke bijwerkingen.

Allereerst kun je hersenbloedingen krijgen van illegale pre workout. De afgelopen jaren zijn er veel verhalen naar buiten gekomen van sporters met deze gevaarlijke bijwerking.

Meestal begon het met ernstige hoofdpijn wat in sommige gevallen dus eindigde met een hersenbloeding.

Verder kun je ernstige hartkloppingen en zelfs blijvende hartproblemen krijgen van illegale pre workout supplementen. Hiervan zijn zelfs een aantal sterfgevallen bekend, wat natuurlijk enorm treurig is.

Tenslotte kunnen illegale pre workouts zorgen voor psychische problemen. Sommige gebruikers melden bijvoorbeeld dat zij in een soort trip terechtkwamen door illegale pre workout. Zij vergeleken het gevoel een beetje met een drugstrip, maar dan heftiger en zeer onprettig.

Gevaren voor vrouwen

Voor vrouwen is het sowieso afgeraden om illegale pre workout te gebruiken. Zij kunnen namelijk nog gevoeliger zijn voor de negatieve effecten van de illegale middelen.

Zo heeft illegale pre workout bij vrouwen een groter risico op de botstructuur. Vrouwen hebben sneller te maken met botverlies dan mannen, zeker als ze illegale pre-workout gebruiken.

Pre workout voor vrouwen bevat overigens meestal minder werkzame stoffen dan pre workout voor mannen. Toch kunnen vrouwen vaak wel gebruik maken van de legale varianten op de markt.

Gevaren voor mannen

Ook voor mannen heeft illegale pre workout specifieke nadelen. Daarom is het belangrijk om de specifieke nadelen voor mannen goed te kennen.

Allereerst heeft illegale pre workout een negatief effect op je testosteronspiegel. Langdurig gebruik van illegale pre workout zorgt namelijk voor een negatief effect op je hormoonbalans. Dit kan uiteindelijk bijvoorbeeld je vruchtbaarheid aantasten.

Verder verhogen illegale pre workouts je bloeddruk, wat gevaarlijk kan zijn. Mannen hebben vaak een hogere bloeddruk dan vrouwen. Zij moeten dus extra opletten als ze illegale pre workout supplementen gebruiken.

Daarom wordt het dus ook voor mannen aangeraden om legale pre workout te gebruiken. Een bijkomend voordeel is dat de legale supplementen vaak goedkopere pre workout producten zijn. Illegale pre workout is namelijk erg duur.

Hét legale alternatief voor illegale pre workout

Gelukkig is het helemaal niet nodig om illegale pre workout te gebruiken. Er zijn namelijk genoeg pre workout producten op de markt met dezelfde positieve effecten. Deze legale pre workouts hebben echter niet de gevaarlijke bijwerkingen van illegale varianten.

De beste pre workout om te nemen heeft veel effect op je energie en spierkracht.

Applied Nutrition Ultimate Pre Workout – De sterkste legale pre workout

Applied Nutrition ABE Ultimate Pre-Workout

De sterkste legale pre workout op de markt is deze Applied Nutrition Ultimate Pre Workout. Deze geconcentreerde pre workout heeft namelijk hoge doseringen cafeïne en beta alanine. Deze bestanddelen geven je een geweldige boost tijdens het sporten.

Allereerst kun je met een potje van deze pre workout ongeveer een maand doen. Je kunt dus dagelijks in de sportschool staan met een ongekende energie om te sporten!

Verder is deze heerlijke pre workout verkrijgbaar in 6 verschillende smaken. Je kunt hierdoor dus elke keer een ander smaakje proberen. Hierdoor wordt het gebruik van deze legale pre workout nooit saai.