Inklapbare halterbank kopen? De Top 5 & aandachtspunten

Ben jij op zoek naar een goede inklapbare halterbank? Dan ben je vast al verschillende halterbanken die inklapbaar zijn tegengekomen. Echter is natuurlijk niet iedere inklapbare halterbank van goede kwaliteit.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar de beste opvouwbare halterbanken die je kunt kopen. Hierbij heb ik onder andere gelet op de specificaties en reviews van andere sporters.

In dit artikel vind je de beste halterbanken die er zijn. Ook lees je meer over de aandachtspunten als je een halterbank die inklapbaar is koopt.

Opvouwbare halterbank: De beste 5

Als je een opvouwbare halterbank koopt wil je natuurlijk het beste model aanschaffen.

Daarom is het belangrijk om te weten welke modellen als beste zijn getest. Ook wil je hierbij rekening houden met de mening van andere gebruikers.

Hieronder vind je de 5 beste inklapbare halterbanken volgens gebruikers en experts.

1. Hammer Force 2.0 – Inklapbare Halterbank

Hammer Force 2.0 Verstelbare Fitnessbank

De Hammer Force 2.0 Inklapbare Halterbank is een fantastisch product voor amateurs en professionele sporters. Niet voor niets is dit product bestempeld als beste inklapbare halterbank van dit moment.

Allereerst kun je deze halterbank op zes verschillende standen verstellen. Hierdoor kun je jouw gehele bovenlichaam effectief en gevarieerd trainen. Je kunt je spieren op deze verstelbare halterbank bijvoorbeeld trainen met dumbbells, halterstangen en kettlebells.

Verder zijn de kussens van deze inklapbare halterbank geoptimaliseerd voor een comfortabele training. De kussens zijn daarnaast van duurzaam materiaal gemaakt.

Tenslotte kun je deze halterbank dankzij twee transportwieltjes gemakkelijk verplaatsen naar een andere ruimte.
2. Vita5 – Halterbank met Beenhouder en Rugleuning

Vita5 inklapbare halterbank

De inklapbare halterbank van Vita5 is de meest comfortabele halterbank die er is.

Allereerst is deze halterbank inklapbaar en verstelbaar. Ook wordt de halterbank geleverd met extra weerstandsbanden en een kussentje voor je onderrug.

De beenhouders voegen daarnaast nog meer variaties en mogelijkheden toe aan trainen op een halterbank. Je kunt namelijk elke spiergroep in je benen trainen op deze inklapbare halterbank.

Verder kun je de rugleuning in 7 verschillende standen zetten. Je kunt de rugleuning dus ook in een declined stand plaatsen, oftewel naar beneden zetten. Hierdoor kun je specifieke oefeningen voor bijvoorbeeld je borstspieren doen.
3. LifeGood Fitness – Halterbank Verstelbaar en Inklapbaar

LifeGoods Fitness Halterbank

De inklapbare fitnessbank van LifeGood wordt vooral gewaardeerd door beginnende en fanatieke thuissporters. Dit bankje is namelijk volledig opvouwbaar en daardoor compact op te slaan in je huis.

Allereerst weegt deze inklapbare halterbank slechts 8,5 kilo. Desondanks is het bankje gemaakt van een stevige stalen constructie.

Verder kun je de rugleuning verstellen in zes verschillende standen. Ook kun je het zitvlak van de inklapbare halterbank in vier standen verstellen. Hierdoor kun je alle voor je bovenlichaam comfortabel uitvoeren.

Tenslotte heeft dit bankje een draaggewicht van 150 kilo. Hierdoor kunnen de meeste sporters, dus ook sporters met overgewicht, deze halterbank gebruiken.
4. Rock Gym – 6 in 1 Inklapbare Halterbank

Rock Gym Fitnessbank Buikspiertrainer

Deze 6 in 1 inklapbare halterbank van Rock Gym is een uitgebreid fitnessproduct. Het is namelijk een halterbankje waar je ook je buikspieren op traint. Dit maakt deze opvouwbare halterbank een uniek product.

Zo train je allereerst namelijk eenvoudig je voorste buikspieren, maar ook je buitenste buikspieren. Tijdens de buikspieroefeningen kun je namelijk gebruikmaken van de beenhouder. Deze been houder zorgt ervoor dat jij stabiel blijft tijdens je buikspieroefeningen.

Verder kun je de rugleuning het bankje op verschillende standen zetten. Hierdoor kun je al je spiergroepen trainen. Je kunt zelfs de bijgeleverde set weerstandskabels gebruiken om je training te variëren.
5. Venom Sports – 4 in 1 Multifunctionele Trainingsbank

Venom Sports multifunctionele trainingsbank

Last but not least, deze Venom Sports inklapbare halterbank hoort zeker in deze lijst thuis.

Dankzij de multifunctionele toevoegingen van deze halterbank kun je namelijk al je spiergroepen trainen. Hierdoor kun je vanuit huis een uitdagende en effectieve workout volgen.

Allereerst kun je deze inklapbare halterbank in zes verschillende standen verstellen. Hierdoor kun je eenvoudig de focus leggen op bijvoorbeeld je rugspieren, borstspieren en je buikspieren.

De weerstandskabels bieden je daarnaast de mogelijkheid om bijvoorbeeld je armen te trainen zonder dumbbells.

Tenslotte zijn de kussens van deze inklapbare halterbank erg comfortabel. Hierdoor kun jij je hele training comfortabel uitvoeren.
Voor wie is een inklapbare halterbank geschikt?

De inklapbare halterbank is geschikt voor iedereen die wil sporten. Beginners en ervaren sporters kunnen goed gebruik maken van dit fitnessapparaat.

Hieronder vind je de populairste doeleinden voor het gebruik van een halterbank die inklapbaar is.

Mensen die thuis sporten

verstelbare halterbank thuis

De belangrijkste groep mensen die inklapbare halterbanken koopt zijn thuissporters.

Mensen die thuis sporten hebben vaak weinig ruimte voor sportspullen. In dat geval is een compacte en inklapbare halterbank natuurlijk ideaal.

Verder kunnen thuissporters dankzij de inklapbare halterbank wennen aan de intensiteit van gewichten. Hierdoor is de stap om later naar de sportschool te gaan een stuk kleiner.

Ze zijn dan namelijk al wat meer ervaren met sporten op halterbanken met gewichten.

Sporters die krachttraining doen in de sportschool

Ook in de sportschool worden de inklapbare halterbanken veel gebruikt. Zeker de uitgebreide en stevige modellen kun je vaak in een sportschool vinden.

De halterbank is namelijk een geweldig apparaat om een workout te kunnen variëren.

In de sportschool worden inklapbare, maar ook verstelbare halterbanken vaak gebruikt voor zogeheten isolatieoefeningen. Een isolatieoefening is een oefening waarbij je één specifieke spiergroep traint.

Een voorbeeld van een isolatieoefening die je op een inklapbare halterbank doet is de bicep curl.

Zo kies je de beste inklapbare halterbank voor jou! Aandachtspunten en tips

Het kiezen van de juiste inklapbare halterbank is erg lastig. Er zijn nogal wat verschillende soorten halterbanken die inklapbaar zijn met allemaal verschillende eigenschappen.

Let daarom op de volgende aandachtspunten als je een inklapbare halterbank koopt.

Comfortabele kussens

Allereerst zijn comfortabele kussens erg belangrijk tijdens het trainen op een inklapbare halterbank.

Goede kussens zorgen namelijk dat jij je training langer en makkelijker kunt volhouden. Ook zorgen comfortabele kussens voor een kleinere kans op een blessure.

Bepaal daarom eerst voor jezelf wat jij comfortabel vindt. Heb je liever harde kussens of zachtere zitvlakken? Zeker als je thuis sport wil je natuurlijk een zitvlak die zo comfortabel mogelijk is.

Verstelbare standen

verstelbare halterbank inklapbaar

Verder is het belangrijk dat de inklapbare halterbank meerdere verstelbare standen heeft. Hierdoor kun je namelijk verschillende oefeningen op gevarieerde manieren uitvoeren.

Zo is de dumbbell press voor je borst bijvoorbeeld in verschillende standen uit te voeren. Daardoor krijgt je borst een mooiere en vollere vorm.

Ook zijn de verstelbare standen ideaal om af te wisselen tussen verschillende oefeningen. Je kunt namelijk binnen enkele seconden van zittende oefeningen naar liggende oefeningen overschakelen.

Trainingsmogelijkheden

inklapbare halterbank oefeningen

Tenslotte wil je voor jezelf bepalen welke trainingsmogelijkheden een inklapbare halterbank moet hebben.

Wil je bijvoorbeeld ook je benen op de halterbank trainen? Dan is een opvouwbare halterbank met beenhouder iets voor jou.

De meeste inklapbare halterbanken bieden echter al genoeg trainingsmogelijkheden. Zeker omdat de halterbanken bijna allemaal op verschillende standen gezet kunnen worden.

Hierdoor kun je met een inklapbare halterbank sowieso al uitgebreid en uitdagend trainen.

Conclusie – Inklapbare halterbank of niet?

Of de halterbank inklapbaar moet zijn of niet ligt natuurlijk aan de ruimte die je hebt.

Sowieso zijn inklapbare halterbanken dus in goede kwaliteit te verkrijgen. Voor thuissporters is de inklapbare halterbank daarom zeker geen slecht idee!

Verder zijn inklapbare halterbanken van dusdanig hoge kwaliteit te verkrijgen dat ook sportscholen ze gebruiken. Maak je dus geen zorgen over de professionaliteit van het gebruiken van inklapbare halterbanken.

Ik kan iedereen aanraden om de inklapbare halterbank te gebruiken. Het gaat jou en je trainingen gegarandeerd naar een hoger niveau brengen!

Bekijk het aanbod bij onderstaande winkels om een uitgebreid aanbod aan inklapbare halterbanken te bekijken: