Inversietafel kopen? 3x de beste inversiebank

Een inversietafel wordt gebruikt tijdens inversietherapie. Deze therapie verlicht rugpijn die wordt veroorzaakt door hernia’s of aandoeningen aan de wervelkolom.

Maar ook wordt dit apparaat gebruikt om stress te verminderen en de rug flexibeler te maken. Inversiebanken zijn verkrijgbaar voor fysiotherapiepraktijken, maar ook voor thuisgebruik. 

Zoek je een kwalitatief goede inversietafel, maar weet je niet welke je het beste kunt kiezen? In dit artikel vergelijken we het aanbod en zetten we de 3 beste inversiebanken tegen rugpijn op een rij. 

De top 3 beste inversiebanken

Hieronder hebben wij de beste inversiebanken van dit moment op een rij gezet. Deze hebben wij onder andere geselecteerd op prijs, kwaliteit en ervaringen van gebruikers. 

1. MAXXUS Inversiebank

MAXXUS Inversietafel

De MAXXUS inversiebank is populair, zowel bij fysiotherapeuten als voor thuisgebruik. Deze zwaartekrachttrainer heeft een stevige beugel waar je jouw voeten makkelijk in vast klemt.

Je gebruikt het apparaat voor rekken en strekken, maar ook is deze stevig genoeg om oefeningen op te doen.

De maximale draagkracht van de MAXXUS is 160 kg en ondersteunt personen tot een lengte van 206 cm. Bovendien draai je gemakkelijk van onder naar boven door de goede rotatiefunctie. Daarnaast heb je de volledige controle over de hoeken. 

Je klapt de inversiebank eenvoudig in. Zo kun je het toestel eenvoudig vervoeren en opbergen. De tafel neemt namelijk niet veel plek in beslag. 

De MAXXUS Inversiebank is van goede kwaliteit. Het biedt goede ondersteuning aan de ruggengraat en helpt bij het verminderen van de pijn.

De prijs van dit model ligt echter wel wat hoger dan bij de onderstaande varianten. Maar dan krijg je ook echt een inversiebank van de beste kwaliteit. 
2. Gorilla Sports inversietafel

Gorilla Sports inversion table

De Gorilla Sports inversietafel is speciaal ontworpen om stress te verminderen, je houding te verbeteren en de rug flexibeler te maken.

De bank is eenvoudig in gebruik en doet precies wat het belooft. Het heeft geen speciale functies, maar dit hoeft ook helemaal niet. 

De zwaartekrachttrainer pas je aan op de lengte van je lichaam en is voorzien van een comfortabele rugsteun. De bank is verstelbaar van 147 tot 183 cm en heeft een maximale draagkracht van 110 kg. Dit maakt de bank helaas niet voor iedereen geschikt.

Je bergt het toestel eenvoudig op dankzij het handige vouwsysteem. De inversietafel staat dus nooit in de weg.

De backlounge heeft een speciale eigenschap. Het heeft namelijk een enkelvergrendelingssysteem met een lange stuurknuppel. Dit betekent dat je niet volledig hoeft te buigen om je enkels vast te zetten. 

De Gorilla Sports inversietafel is een stuk goedkoper dan de MAXXUS bank. Dit maakt het erg geschikt voor thuisgebruik. 
3. Klarfit Ease Delux zwaartekrachttrainer

Ease Delux inversiebank zwaartekrachttrainer

Ben je op zoek naar een luxe inversietafel? De Ease Delux zwaartekrachttrainer is van goede kwaliteit en wordt geleverd met een massagekussen.

Aan de rugbekleding van de bank is een massagemat met verwarming bevestigd. Deze bedien je eenvoudig met een controller. Een massagekussen is een geweldige toevoeging als je chronische rugpijn hebt. Het biedt namelijk direct een gevoel van ontspanning. 

Wil je graag oefeningen doen zonder massagekussen? Dit is ook mogelijk. Je haalt het kussen er namelijk heel makkelijk van af.

Het frame is gemaakt van staal en de bank is verstelbaar van 154 tot 198 cm. De bank is op drie manieren te verstellen, zodat je zelf kiest welke inversiehoek het meest comfortabel voor jou is. Daarnaast heeft de inversiebank een gebruikersgewicht van 136 kg

De backlounge heeft U-vormige handgrepen, net zoals de bovenstaande modellen. Alleen heeft de Ease Delux extra lange handgrepen.

Dit biedt niet alleen extra comfort, maar het zorgt ook voor een veilige en gecontroleerde terugkeer naar de rechtopstaande positie. 

Daarnaast staat Klarfit bekend om zijn ergonomisch ontworpen producten. Ook dit fitness toestel heeft ergonomische kussens op de enkelklem. Dit beperkt de druk op de enkels tijdens het omkeren.

Ook de prijs van de zwaartekrachttrainer is betaalbaar. Al met al: een prima inversietafel!
Wat is een inversietafel?

Heb je last van je rug? Met behulp van een inversietafel maak je je rug flexibeler en steviger. Heb je deze bank wel eens zien staan bij jouw fysiotherapeut en vraag je je af waar het nu eigenlijk voor wordt gebruikt?

Een inversiebank wordt ook wel een zwaartekrachttrainer of backlounge genoemd. Dit is een tafel die je volledig ondersteboven kan draaien in meerdere hoeken.

Je gebruikt het apparaat om te rekken en strekken, maar je traint er ook jouw (pijnlijke) rugspieren mee. 

Fysiotherapeuten en chiropractors raden aan om in beweging te blijven als je rugklachten hebt. En dit doe je met behulp van deze inversietafel.

Dit apparaat neemt de druk op de ruggengraat gecontroleerd af door middel van zwaartekracht. Op deze manier voelt jouw rug minder stijf of pijnlijk aan. 

Hoe werkt een inversietafel tegen rugpijn?

Werking inversietafel

Wanneer je een inversietafel gebruikt, leun je zo ver mogelijk naar achter waardoor je helemaal op de kop hangt. Het ziet er misschien wat gek uit, maar het helpt wel degelijk tegen rugklachten.

Door ondersteboven te hangen, vermindert de druk op de botten, gewrichten en schijven in de lage rug. Hierdoor ontspannen je spieren en voel je minder pijn. Ook gebruik je het om je houding te verbeteren. 

Je kunt er ook voor kiezen om niet helemaal onderste boven te hangen. Bovendien is het heel eenvoudig om te schakelen van opstaande positie naar de ondersteboven (inversie) positie en andersom. 

Gebruik je de backlounge voor de eerste keer? Lees dan altijd goed de gebruiksaanwijzing of vraag hulp aan je fysiotherapeut. Zo weet je zeker dat je het goed doet. 

Tot slot

Uit onze review is gebleken dat de bovenstaande inversiebanken voor inversietherapie stuk voor stuk van goede kwaliteit zijn.

Welke tafel het beste bij jouw situatie past, hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke voorkeuren, wensen en budget. 

Heb je regelmatig pijnklachten aan je rug of nek? En zoek je apparaten of accessoires die de pijn verminderen? Overweeg dan om een backstretcher of een massage gun te kopen.