Is een trilplaat gezond?

Je hebt vast weleens gehoord van de trilplaat. Dit product heeft verschillende voordelen voor sporters. Om die reden gebruiken veel mensen de powerplate thuis en in de sportschool.

Toch vragen veel mensen zich af of de powerplate wel gezond is om te gebruiken. Daarom is er onderzoek gedaan naar de functie van de trilplaat.

Is de trilplaat echt zo voordelig? Helpt het voor rugklachten, knieklachten en andere vervelende kwaaltjes? Je komt het allemaal te weten in dit artikel. Lees snel verder!

Wat is een trilplaat eigenlijk?

De powerplate is een product waarmee je je lichaam door trillingen stimuleert. De effecten van de trilplaat zijn vergelijkbaar met een gewone training. Bij een trilplaat beweeg je echter een stuk minder.

De trillingen van de powerplate maken je spieren moe, maar ook soepeler. Is het gebruik van een trilplaat dan ook gezond? Dat kom je hier te weten!

De gezondheid van powerplates volgens de wetenschap

trilplaat_met_stoeltje

Ook wetenschappers en experts hebben onderzoek gedaan naar hoe gezond de powerplate is. Hieronder vind je allereerst meer over de korte termijn effecten van trilplaat oefeningen.

Ook vind je hier meer over het lange termijn effect van de trilplaat. Hier wordt bijvoorbeeld beschreven of sporten met de trilplaat op lange termijn ook gezond is.

Het effect van trilplaat oefeningen volgens experts

Je kunt verschillende oefeningen doen met een powerplate. Deze trilplaat oefeningen hebben ieder een ander doel. Maar hebben deze oefeningen wel effect op je lichaam?

Volgens experts heeft oefeningen doen met de trilplaat wel degelijk effect. Zeker na een zware krachttraining nog wat powerplate oefeningen doen zorgt voor positieve effecten. Zo maak je bijvoorbeeld je spieren wat soepeler, waardoor je herstel sneller gaat.

Daarnaast bieden trilplaat oefeningen volgens wetenschappers veel voordelen aan oudere mensen. Ouderen merken namelijk meer soepelheid overdag als ze ‘s ochtends powerplate oefeningen hebben gedaan. Hierdoor hebben oude mensen overdag bijvoorbeeld minder knieklachten.

Het lange termijn effect van de trilplaat volgens de wetenschap

trilplaat gezondheid

Ook op lange termijn heeft de trilplaat positief effect. Zo worden je spieren sterker als je lange tijd gebruik maakt van de powerplate. Ook kun je met de trilplaat afvallen bij dagelijks gebruik.

Vooral mensen met weinig spierkracht kunnen op lange termijn sterker worden dankzij de powerplate. De trilplaat zorgt bij blessures bijvoorbeeld voor een sneller herstel. Ook zorgt de trilplaat ervoor dat je op lange termijn minder blessuregevoelig bent.

Omdat de trillingen de doorbloeding verbeteren krijgt je lichaam ook meer zuurstof. Hierdoor voel je je op lange termijn een stuk fitter. Ook krijg je meer energie waardoor je de hele dag actief kunt blijven.

Is de trilplaat gezond? De wetenschap zegt van wel!

Uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt dus dat de trilplaat positieve effecten heeft. Ook heeft de powerplate op lange termijn een positief effect op je spieren. Zeker mensen die slecht ter been zijn zullen merken dat hun gezondheid verbetert.

Verder voel je je dankzij de powerplate de hele dag actiever en fitter. De trilplaat is dus wel degelijk een gezond apparaat!

Overigens is de powerplate niet geschikt voor mensen met kunstgewrichten en protheses. Zeker als je een knieprothese hebt wordt het gebruik van de trilplaat afgeraden. Kunstmatige gewrichten kunnen namelijk losraken door de constante trillingen van de plaat.

Ervaringen van trilplaat gebruikers

Naast de kennis van experts is de mening van gebruikers natuurlijk ook belangrijk. Zij staan tenslotte iedere dag op de trilplaat.

Hieronder vind je meer over welke trilplaat voordelen gebruikers merken. Ook lees je meer over op welke manier gebruikers trainen.

De voordelen die gebruikers van een trilplaat merken

trilplaat_voeten_benen_elektroden

Allereerst merken gebruikers dat zij stevigere en soepelere spieren krijgen dankzij de trilplaat. Mensen die dagelijks een halfuurtje op de powerplate staan merken dit positieve effect al.

Verder merken mensen inderdaad meer fitheid als ze de trilplaat gebruiken. Mensen die ‘s ochtends de powerplate gebruiken, merken dat ze meer energie hebben. Deze energie zorgt onder andere voor betere prestaties op het werk.

Conclusie – Hoe gezond is de trilplaat?

De powerplate is voor de meeste mensen goed om te gebruiken. Dit blijkt ook uit onderzoeken die wetenschappers hebben gedaan. De trilplaat heeft volgens experts veel gezonde effecten op je lichaam.

Verder merken de gebruikers van de trilplaat ook een hoop positieve effecten. Vooral de soepelheid en stevigheid van de spieren wordt door gebruikers als positief effect benoemd.

Je kunt dus wel stellen dat de trilplaat gezond is om te gebruiken. Sterker nog, dit product draagt zelfs bij aan een betere gezondheid en fitheid.

Wil jij de trilplaat gaan gebruiken? Ik kan het zeker aanraden! Het is wel belangrijk om van tevoren goed na te gaan of het gebruik van de trilplaat ook voor jou veilig is als er (medische) aandoeningen aanwezig zijn.